Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1709

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33820

Georgius ::И од свих теорија о вештачкој интелигенцији, неким тајним сателитима које Русија наравно нема, ако је заиста повећан број "уловљених" хајмарса то је искључиво због тога што је украјински ПВО слабији доста него пре 6 месеци или годину дана те руски дронови могу слободније да лете дубље по територији. Имамо доказе у виду чињенице како слободно лете око аеродрома који су 50-100 па и више км иза линије фронта и то сатима.

И поправили су Руси координацију на релацији извиђање-извршење у поређењу са ранијим периодима.

Рече један човек са овог форума да је увек најпростије објашњење углавном тачно Mr. Green


Ja ću da dopunim Georgijusa ne samo da ukri kubure sa PVO sistemima nego što je stradalo dosta radara tako da je i to jedan od razloga zašto ruski BPL zalaze dublje u ukro pozadinu.
Уничтожение РЛС П-18 «Терек» ВСУ в районе н.п Тарасовка Днепропетровской области ракетой Х-35.
Arrow https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_4253364



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Apr 2011
  • Poruke: 112

Putin je obeco da nece resit Zelju da je htio mogo je da oce najverovatnije moze no za ostale je pitanje jel nemaju zelju za slicnim no i zapad vjerujem da kalkulira sta ak naleti budala na njegovo mesto



offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2225
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 18 Jul 2024 17:01

DivGen tvrdi da je korekcija linija, dok Suriyak tvrdi da je napredovanje:


Citat:Situacija na Zaporoškom frontu: Ruska armija je ponovo započela napredovanje na osovini Guliaipole i preuzela kontrolu nad nizom položaja zapadno od Marfopilja.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....97551&z=13 ]

https://t.me/Suriyak_maps/3255
https://t.me/divgen/51274

______________________




Citat:Terni. Naše trupe su napredovale zapadno od sela.
Napredovanje do dubine od 1,4 km.

https://t.me/zovpobedy/12518
__________________________________

Kanal severne grupe:

Citat:Ne znamo šta tamo uče u udžbenicima NATO-a, ali u pravcu Volčanska ukrajinske oružane snage su razvile vrlo jasnu i razumljivu taktiku
▪Jednog dana besno napadaju, penju se pod granate i trpe gubitke, sutradan aktivno ližu rane i pregrupišu se za nove napade, i tako u krug. U drugoj fazi, FPV dronovi se aktivno koriste da bi sprečili Severnjake da napreduju.
▪Oružane snage Ukrajine tokom napada deluju još primitivnije. Kada gubici u grupi dostignu više od 50%, grupa se obično povlači.
▪U drugim slučajevima, ako se radi o pripremljenoj jedinici, pokušavaju da se pregrupišu, sačekaju pauzu i nastave sa jurišnim operacijama.
▪U slučaju kada novomobilisani, razvodnjeni sa bivšim zarobljenicima, krenu u borbu, nema pregrupisavanja, oni jednostavno idu u smrt ili se predaju. Njihov zadatak je da prizovu vatru na sebe da identifikuju vatrene tačke "Neustrašivih", njihova dalja sudbina je ravnodušna prema komandi.
▪Dugo se ista priča primećivala u Lipcima. Međutim, to je sada preraslo u haotične pokrete sa stalnim pritiskom na naše položaje. Samo se intenzitet napada smenjuje. Jednog dana napadi se izvode u velikim snagama, sutradan u malim grupama uz aktivnu upotrebu FPV dronova i artiljerije.
▪Postoji samo jedan rezultat takve taktike. Ogromni gubici bez značajnijeg napretka.


https://t.me/warriorofnorth/1593
__________________________________

Dopuna: 18 Jul 2024 17:22


Citat:Situacija na severnom frontu: Nedavni video snimci pokazuju da ukrajinska vojska kontroliše veći deo Starice na pravcu Čugujeva. Međutim, izgleda da se ukrajinski napredak dogodio između poslednjih dana juna i prve nedelje jula.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....45851&z=13 ]



Citat:Situacija istočno od Časova Jara: Skladišta i brdo, zajedno sa susednim položajima vodenog kanala severno od Kalinovke su pod kontrolom ruske vojske.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....92494&z=13 ]


https://t.me/Suriyak_maps/3260

Dopuna: 18 Jul 2024 17:49



Citat:Oružane snage Ukrajine obnovile su svoje položaje južno od mosta. Oružane snage RF nisu tamo.
Južno od škole nalazi se nekoliko vojnika ukrajinskih oružanih snaga.
Oružane snage Rusije digle su most u vazduh. Ukrajinske oružane snage su odsečene od snabdevanja.

https://t.me/voenstormap/1281

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Lavrov ponovo briljira

https://x.com/ricwe123/status/1813804847273234925

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2225
  • Gde živiš: Beograd

Struna ::Fon Lajdenova kao da je čitala naše jučerašnje osvrte ovde 😁

Priča žena o ideji da se u narednih 5 godina EU emancipuje u vojni blok, tj. da se uobliči nova era evropske bezbednosti i odbrane koja će biti u stanju samostalno da obezbedi bezbednost kontinenta.
Iz Kremlja odmah tumače da je to samo dokaz da je EU zglajznula u vlastitoj ogrezlosti da se sukobljava sa Rusijom.

Treba gledati ovu narednih 5 godina, ako EU potraje uopšte toliko sa ovom samoubilačkom dilentarijom za kormilom.




Citat:Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen obećala je u svom izbornom programu da će Evropsku uniju pretvoriti u odbrambenu uniju.

Naš rad u narednih pet godina biće fokusiran na izgradnju prave odbrambene Evropske unije.
Pored toga, Fon der Lajen namerava da stvori Evropski odbrambeni fond i investira u odbrambene kapacitete u oblastima kao što su more, kopnene i vazdušne snage, svemirska i sajber bezbednost.

Ona je istovremeno finansijsku, političku i vojnu podršku Ukrajini nazvala najboljom investicijom u evropsku bezbednost, koja bi, prema Fon der Lajen, trebalo da traje koliko god je potrebno.


Čelična Urs...dotična nije ništa drugo nego običan ratohuškač i jedan od posrednika u prodaji naoružanja.
Sigurno će izvući za sebe dobar procenat kao i u slučaju Fajzerovih vakcina. I sve tako dok ne smisle nešto novo.

offline
  • Pridružio: 04 Maj 2024
  • Poruke: 63

Citat:Čelična Urs.

Уколико не грешим, била је оптуживана због крупне проневере као министарка одбране.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2543

I htela da istrebi vukove u nemackoj jer joj je jedan usao na imanje i ubio ponija. 😂 Drmaju je razni kompleksi samo tako.

Optuzivana je i za vreme kovida zato sto je licno favorizovala americke vakcine. Bilo je i nekih sms poruka i emailvova, pa je to vremenom zataskano.

Ostale clanice eu su zesce budale. Uvek moraju da puste neku arogamtnu i samozivu nemicu koja misli da je popila svu pamet na svetu da im vodi eu i da im se mesa u drzave, a zapravo i ova i merkelova su politicki i ekonomski duduci za taj posao.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1397

Zadivljujuća preciznost (opet) ruskih kazetnih rbk 500

https://t.me/CyberspecNews/58239

online
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2534

Данас је кабинет премијера Мађарске објавио садржај извештаја Виктора Орбана поводом састанака Орбана са председницима Украјине, Русије, Кине, Турске и бившим председником САД Доналдом Трампом, који је 12. јула упутио председнику Савета ЕУ, Шарлу Мишелу:

https://miniszterelnok.hu/en/report-of-prime-minis.....n-council/

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

Kad bi pravili fudbalske sastave od političara, za Ruse bi Nebenzja bio štoper a Lavrov centarfor, i njih dvojica bi bili jači od bilo kojih 11 glava u suprotnom timu. Prosto je tolika razlika u kalibru jednih naspram drugih, na stranu favorizovanje jedne strane... Politička edukacija, artikulisanost, retorika, kultura, visprenost, sama inteligencija na kraju krajeva.
Nekad je teško pojmiti da je antagonizam kulminirao u okolnostima baš toliko velike razilke u kadru državnika i zvaničnika.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 846 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 9 sakrivenih i 775 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Apok, bobomicek, Bubimir, bufanje, ccoogg123, cifra, crnitrn, cvrle312, Darko8, djboj, dragan_mig31, drimer, Duce, dule10savic, Frunze, Georgius, GORDI, gorican, Hans Gajger, havoc995, Herman Terrance Aubrey, HogarStrashni, ILGromovnik, Jeremiah, kokodakalo, Kubovac, kubura91, KUZMAR, kybonacci, Limeni91, Lucije Kvint, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, MILO-VAN, nuke92, pedja63, pein, perko91, repac, RJ, S2M, Srky Boy, Srle993, ss10, StefanNBG90, Stoilkovic, theNedjeljko, tubular, vathra, VJ, vlad4, voja64, W123, wolf431, yrraf, YugoSlav, zixmix, 125