Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1737

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 213

Srle993 ::Sporne je Rusko, snimak pre 2 dana je iz Ivano Darivke cak. Pusti liveuamap oni ne znaju gde biju, neverovatne uspehe pokazuju Rusima, a i kontraПа, управо на овој слици коју сам поставио са liveuamap се види да су означили да је Ивано-Даривка пала. Зашто би онда упорно негирали да је заузето Спирне ако признају и већа (да не кажем важнија) места?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2225
  • Gde živiš: Beograd

Liveuamap se ne odriče ni Belogovorke, ima još nekih mesta


__________________________



Citat:Руски системи контроле ваздушног простора изнад Црног мора открили су ваздушне циљеве који се приближавају државној граници Руске Федерације.
Да би се спречило кршење Државне границе Руске Федерације , у ваздух је подигнут ловац Су-27 из састава дежурних снага ПВО .
Посада руског ловца идентификовала је ваздушне мете као стратешки извиђачки авион РЦ-135 и два ловца РАФ Тајфун.
Како се руски ловац приближавао, страни војни авиони су скренули са државне границе Руске Федерације.
Руски авион се безбедно вратио на матични аеродром. Није било кршења Државне границе Руске Федерације.
Лет руског ловца обављен је у строгом складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода, без преласка ваздушних путева или опасног приближавања авионима стране државе

https://t.me/fighter_bomber/17467



offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

nemkea71 ::
Зашто?
Зато што Калеба, као озбиљан дио власти у Украјини, ни у лудилу не може да каже "Украјина НИЈЕ вољна да води диалог и преговоре." Самим тиме, информативност изјаве Калебе: "Ukrajinska strana je voljna i spremna da vodi dijalog i pregovore sa ruskom stranom" је практично равна нули.


Ja se ne bih tu slozio sa tobom.

Zasto?

Zato sto zadnje sto sam ja cuo iz Kijeva je bilo da nema pregovora sa Rusijom dok ih ne istjeraju preko granice. Cak su i u zakon to stavili.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33821

Miki gađan Izmail na Dunavu a sa druge strane je Rumunija.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2225
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 24 Jul 2024 17:02

Kako ga krsti u Mirka Very Happy

Kurirova vest je lov na klikove
_______________________________

Citat:Krasnogorovka. Naše trupe su napredovale u gradu, teška situacija za Ukre koji su ostali, nemaju gde pobeći, sve puca





https://t.me/zovpobedy/12568

Dopuna: 24 Jul 2024 17:44



Citat:Ruska vojska je proširila kontrolu kod Peščanoje u pravcu Kupjanska.

Citat:Peščanoje : Oružane snage Rusije su napredovale na zapad!
Do autoputa je ostalo 4 km, do reke Oskol 6 km.

https://t.me/divgen/51530
https://t.me/voenstormap/1339

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

Kulebin boravak u Kini svakako deluje kao odstupanje od uobičajenog... Prvo - retorika: do sada su Ukrajinci Kineze isključivo spominjali kao prijatelja za čiju bi naklonost bili zahvalni tj. prilično su pipavo komunicirali o Kini vodeći o računa da ih ne podbodu zbog partnerstva sa Rusijom, barem ne na način kako rade zapadne države direktno spekulišući o obimu kineske podrske Rusima i zadiranja u njihovo suvereno pravo da razvijaju bilateralne odnose sa Rusijom po sopstvenom nahođenju.
Kuleba je prilično srdit do skoro neotesan bio do sada na temu pregovora, a ovog puta je usledila vrlo artikulisana izjava.


Druga stvar, boravak Kulebe traje tri dana, dakle ne bi se reklo da su Kinezi čisto odlučili da Ukrajince prime samo kako bi ih ispratili. Imali smo prilike da vidimo kako Kinezi "galantno" dočekuju one drzavnike onih zemalja kojima umeju i obimom svoje kurtoazije da pokažu kako misle o njima i koliko (ne)bitno doživljavaju njihove stavove, zahteve, molbe, štagod.

No, ko što se gospođa Zaharova već oglasila povodom ukrajinske retorike o miru, Rusi sad samo čuju prazne priče koje dolaze od strane dokazanih lažova, prevashodno misleći na Zelenskog, a delanje nikakvo ne vide još uvek.

Pod delom, Zaharova je mislim imala u vidu upravo što je kolega spomenuo - Uredbu o zabrani pregovora sa Rusijom. Putin se toliko puta na istu osvrnuo, možda i najviše od svih ruskih državnika, i mislim da Rusija neće pristati ni kakvu ideju razmatranja ozbiljnosti ukrajinskih namera dok se ista ne ukine.
Ta uredba po sebi je pretpostavljam za Ruse prilika da njenim ukidanjem Ukrajina na jedan način prizna poraz u malom.
Daleko je to od kakve kapitulacije, ali bi bila formalno priznanje poraza ukrajinske bulumente i njihove ogrezlosti u ideji da će oni biti ti koji će prevladati u ratu toliko da će lišiti Rusiju poštovanja u toj meri da će i pregovore smatrati nedostojnim ili nepotrebnim.

Ukoliko Rusi stvarno žele da na bilo koji način komuniciraju sa dokazanim lažovima, sa ljudima koji su demonizovali rusku državu, narod, državnike, očekujem da da je najmanje šta moraju da urade da iste te ukrajinske drzavnike diskredituju, kako politički, tako i etički i moralno, te da komunikaciji sa njima pristupe tek kad budu dovoljno srozani da se vidi da su celi tok rata a i onaj period pre njega bile obične karikature od ljudi.

offline
  • Webb 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 743

https://x.com/i/status/1815582351784567188

https://x.com/i/status/1815582351784567188
Zanimljiv snimak iz kabine navodno mig31 koji obara nesto (opet navodno mig29)
Mozda neko tehnicki potkovan moze da kaze detalje.


usput, zna li neko koja je pesma na klipu ?Very Happy

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1778

šumar bk2 ::

Citat:Ruska vojska je proširila kontrolu kod Peščanoje u pravcu Kupjanska.

Citat:Peščanoje : Oružane snage Rusije su napredovale na zapad!
Do autoputa je ostalo 4 km, do reke Oskol 6 km.

https://t.me/divgen/51530
https://t.me/voenstormap/1339


Boga mi, ovo postaje novi veliki problem za Ukrajince. Pre neki dan sam postavio kao pitanje jesu li to Rusi rešili da odseku severni deo sa Kupjanskim od južnog dela. Kako stvari stoje izgleda da jesu. Mora da Rusi znaju nešto i da su napipali neku slabu tačku, čim se ovako usko zavlače u Ukrajinsku liniju odbrane. Ovo je baš usko a guraju i dalje. Ili je zona kontrole dosta šira od ovih prikazanih. Samo još jednom da podsetim da je ovde u poslednjih dve nedelje i nešto jače, bilo 5-6 udara po mostnim prelazima preko Oskola. Ako se ne varam od toga je samo jedno bilo južnije od ovog klina. Ostala su sve severnije oko Kupjanska i Kupjansk Vozlovi Pitanje koliko im je još ostalo u funkciiji i da li su uspeli osposobiti ove uništene.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33821

Первые кадры перехвата британского самолета-шпиона RC-135V над акваторией Черного моря/Први снимак пресретања британског шпијунског авиона РЦ-135В изнад Црног мора
https://t.me/anna_news/68879

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2225
  • Gde živiš: Beograd

Citat: Volčje : Konačno je potvrđena kontrola ruskih oružanih snaga!




https://t.me/voenstormap/1342

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 905 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 11 sakrivenih i 845 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, bojank, Boris90, cavatina, CrazyDiablo, darcaud, Darkhunter, Darko8, drimer, Duce, dule10savic, Georgius, GORDI, havoc995, ivica976, Jeremiah, Joja, Klecaviks, kljift, kolle.the.kid, Kubovac, KUZMAR, kybonacci, loon123, mackenzie, mačković, mercedesamg, Metanoja, mile23, milenko crazy north, milimoj, miodrag, MiroslavD, momcilob55, Nemanja.M, Rema000, repac, rovac, sabros, Shinobi, Srle993, styg, suton, tmanda323, Volkhov-M, wolverined4, zdrebac, zixmix, šumar bk2