Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1768

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Ovo prema Pokrovsku i dolje kod Konstantinovke se polako razvija u operativnu krizu ukro fronta.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Apr 2020
  • Poruke: 306

Webb ::^^
Zanimljiv detalj sa istog



Ima li kineza i Severnokorejanaca u nekom frejmu? Very Happy



offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

sergejDU ::

Gdje si procitao informaciju da je na fotografiji kompletan sadrzaj preuzete opreme i oruzja?

Ako objave fotografije tijela i ako se bude ogao neko prepoznati, biti ce sve jasno.




Uvaženi kolega, pročitao sam tačno na istom mestu gde ste vi pročitali da na fotografiji nije prikazan kompletan sadržaj (mada piše da se deo opreme pogubio u žbunju). Verovatno u istoj magičnoj knjizi koja se prilagođava željama čitaoca. Nikako ne mogu biti zadovoljan prikazanim, jer nema barem nešto od opreme koje koriste ruski specnac.Ko hoće taj će naći neki od miion tekstova i klipova kojo obradjuju temu naoružanja specijalnih jedinica Rusije.
Nema čak ni jednog noža, tog neizostavnog dela opreme svakog specijalca u bilo kojoj armiji sveta. Možda su specijalci sada prešli na minimalistički stil - bez noževa, bez pištolja, bez svega, da bi izgledali što bezopasnije?

A evo kako taj događaj vidi "čuveni" ЮРИЙ БУТУСОВ, ukrajinski novinar i glavni urednik sajta "Цензор.НЕТ" – po meni i glavni scenarista ovog marifetluka. Jer ko bi drugi mogao ovako uverljivo da napiše scenario, ?

Како је група добровољаца извидјача Копнене војске Оружаних снага Украјине уништила официрску диверзантску групу елитних ССО Оружаних снага Руске Федерације

Дана 28. јула, у близини села Мхи, Семеновски округ, Черниговска област, извиђачка група једног од извиђачких батаљона копнених снага Оружаних снага Украјине пронашла је и напала руску диверзантску групу у току операција потраге у шума.
Руси су имали квалитетну опрему, били су обучени у маскирна одела, сваки је имао аутоматско оружје са оптичким и термовизијским нишанима и пригушивачима, велику количину муниције, били су спремни за борбу. Детаљ: један од елиминисаних након рањавања у ногу успео је да на себе стави висококвалитетан подвезак – ова група је имала модерне комплете прве помоћи, без Есмархових подвеза, које Руси издају својој уобичајеној „једнократној” пешадији.
Пронаћи субверзивну групу у дубокој шуми у одсуству густе линије фронта је као пронаћи иглу у пласту сена, а уништити групу под таквим условима значи показати изванредне способности.
Борба по групама одвијала се на малом растојању, у густом шумском подручју, помоћ није могла брзо да стигне до наших бораца, све је пресудила висока ватрена обученост, исправна тактика и што је најважније – карактер борца. Украјински војници који су одлучно ишли напред, делујући сложно као један тим.
Током битке, руске трупе су покушале да пруже ватрену подршку диверзантима. Групу „Сенеж“ подржавало је неколико дронова и артиљеријска батерија која је деловала са територије Брјанске области.
Али јединице ОК "Північ" одговориле су са неколико прецизних удара по положајима на територији Руске Федерације, непријатељ је претрпео губитке, а руска артиљерија је потиснута, један топ је оштећен.
Током борбе 5 руских диверзаната је погинуло на лицу места, још један рањени Рус је покушао да побегне, али није стигао далеко и крварио је.
Према подацима из руских извора, у уништеној групи били су само официри, двојица у чину мајора, два - капетана, један - потпоручника.
„Сенеж” је елита елита руске армије, најбољи од најбољих, после пажљиве селекције.
Русе је уништила украјинска извиђачка група, коју чине војници добровољци који су мобилисани 2022. године и прошли квалитетну обуку.
Ово није прва битка ове наше обавештајне групе са руским диверзантима.
Руски ССО објављују видео снимке својих група које делују у пограничним областима Украјине. Било је ранијих контаката са њиховим групама, непријатељ је претрпео губитке.
Али 28. јула таква група је први пут уништена у целини.
Редослед и организација контрадиверзионих активности ОК „Пивнич“ на овом подручју, поступак, припрема и тактика обавештајне групе наше обавештајне јединице заслужују да се проуче и да се искуство прошири по целом фронту.
Наравно, кључну улогу су имали и сами војници. Командант извиђачке групе заслужује највишу државну награду Украјине за своје храбре и професионалне акције, сви учесници битке такође треба да добију високе награде.
На фотографији – део наоружања диверзантске групе ЗСО Оружаних снага Руске Федерације из 322. центра за посебне намене „Сенеж“.
Извори кажу да је на неколико јуришних пушака било термовизијских нишана Делта Оптике, али су вероватно оштећени и одлетели негде у жбуње и више их не можете пронаћи.

Pa sad ko hoće da veruje ,nek veruje ,ja ga ne sprečavam u tome

@ georgije
jbg dešava se ,nekada sam bio uveren da je T9 korisna opcija.

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

Ovaj ruski klip, iako je ratni propagadni materijal, pravi je primer kako Rusija doživljava razllike i inkluzivnosti...
95% klipa je predstavljeno kroz motiv hrišćanstva, pravoslavlja, ali je taj kadar tenkiste islamske veroispovesti omaž i suština borbe Rusije za slobodu utemeljenu na zajedničkim ciljevima i vrednostima ravnopravnih, različitih ljudi, vera, naroda.

Kada se naspram ovoga pogleda ceremonija otvaranja Olimpijade, iako naizgled dve nepovezane stvari, jasno se vidi šta je pravo na svet koji Rusija brani a šta je svet koji Zapad nameće.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3700

По најновијим проценама Украјина има између 34 и 28 милиона становника, док око 7 милиона живи у иностранству. Број од 34 милиона се вероватно односи на целу бившу Украјину сем Крима (од 2014. га нису укључивали у статистику док ДНР и ЛНР јесу) а 28 на територју коју тренутно држи режим у Кијеву.

Процењују да ће земљу годишње да напушта даљих 300-400.000 људи, док од негативног прираштаја (и пре рата су имали најгори прираштај у Европи а од почетка рата су отишли већином млади а остали стари) и погинулих у рату сваке године губе бар пола милиона а вероватно и више. Дакле још милион мање сваке године. Чак и ако се рат ускоро заврши ситуација се неће много побољшати јер се процењује да већина оних који су отишли не жели да се врати. Што рече Кличко 2014. "Украјину ускоро нећете моћи да препознате".

https://n1info.rs/svet/ukrajina-ocekuje-da-veci-br.....ve-godine/

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5845

"Svake godine bar pola miliona" -na osnovu čega takva procijena?

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3700

mercedesamg ::"Svake godine bar pola miliona" -na osnovu čega takva procijena?
Пре рата су годишње имали просечно 300.000 више умрлих него рођених (2021. -442.000). Сада се рађа много мање јер је 7 милиона углавном млађих људи отишло, а умире се више због рата, плус што су готово сви стари људи остали у земљи.

Чак и без рата би се бела куга све више појачавала јер сада децу праве углавном генерације рођене 90-их када је и Украјина, као и цела посткомунистичка Европа, имала драстичан пад наталитета, док природним путем умиру далеко бројније генерације рођене после 2.Светског рата.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2543

Struna ::Ovaj ruski klip, iako je ratni propagadni materijal, pravi je primer kako Rusija doživljava razllike i inkluzivnosti...
95% klipa je predstavljeno kroz motiv hrišćanstva, pravoslavlja, ali je taj kadar tenkiste islamske veroispovesti omaž i suština borbe Rusije za slobodu utemeljenu na zajedničkim ciljevima i vrednostima ravnopravnih, različitih ljudi, vera, naroda.

Kada se naspram ovoga pogleda ceremonija otvaranja Olimpijade, iako naizgled dve nepovezane stvari, jasno se vidi šta je pravo na svet koji Rusija brani a šta je svet koji Zapad nameće.


ono sr@nje sto su na otvaranju olimpijade francuzi napravili, osudjuje i dobar deo ljudi na zapadu.

offline
  • cer 
  • Građanin
  • Pridružio: 11 Apr 2024
  • Poruke: 213

mercedesamg ::

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1681

Napisano: 02 Avg 2024 19:24

Dogma21 ::Ako ostanu u rupi, lako dodje dron , u sustini usrao ih transport, americka kanta zakucala

Ta americka kanta se pokazala daleko bolje od ocekivanog, kao APC ili borbeni taksi je odradila lavovski posao, ja sam se prvi grohotm smijao toj M113 -ici, sada je ipak gledam sa postovanjem.

Dopuna: 02 Avg 2024 19:32

flokac ::
Imaju slike ,svi su prepoznatljivi , imena i potvrda identiteta , rat je , jbg , stradaju i najbolji


Uvjek ginu najbolji ovo jesu specosi prema opremi bih rekao da se radi o klasicnim DRG ili u najgorem slucaju SSO ali njihov broj je prije rata bio preko 10k, ginu oni i rade posao ali sada po prvi put iskoci i poneki dokaz.

Najbolje ne salju u "slobodan lov" po neprijateljskoj pozadini,a najbolji su specnanz GRU, i pri VDV-u ona samostalna berigada specijalnog naznacenja Aleksandar Nevski doduse imaju i oni pri FSB-u ali mislim da njih ne koriste.

Mada mi ono kamuflazno odjelo neodoljivo lici na opremu FSB uprava K(kavkaz) ali to nista neznaci.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 931 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 4 sakrivenih i 909 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Battlehammer, Bojan5150, bojank, Centauro, draggan, Excalibur13, havoc995, milenko crazy north, milos.cbr, nuke92, Oscar, Pohovani_00, radionica1, trutcina, vladaa012, xanadu, zhuki8, šumar bk2