Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1791

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 15107

šumar bk2 ::
https://t.me/divgen/52153


Недостаје само и други, северни правац напада па да имамо комплетан дежа ви...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: RS/BiH

I ja kad nekad napisem da Rusi spavaju li spavaju iako je proslo vec dvije i po godine sukoba onda budem ovdje prozivan.

Zamisli zbog birokratskih komplikacija granicar/vojnik/policajac ne moze da radi svoj posao za koji prima platu.E svasta .

Proboj 10x15km je veliki ali to je nekoliko vozila i desetina vojnika kao Rusi na pocetku SVO kad su banuli u centar Harkova npr....Rusi ce to da ociste ali je zanimljivo kako ih Ukri skoro uvijek 'iznenade"



offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

Srle993 ::
Ne kapiram sta hoće da postignu ovime


Ok, uvaženi kolega, ja nešto kapiram da je ovde reč o čuvenom narodnom sportu poznatom kao "čačkanje mečke". To je ona nesmotrena praksa gde neko, u svom nadahnuću ili nepromišljenosti, odluči da testira strpljenje divlje zveri – samo da bi otkrio da mečka nije ljubitelj nežnog češkanja, već radije uzvraća sa svojim specijalitetom, poznatijim kao " ......... ježa u leđa".

I da u istom duhu odgovorim i cenjenom kolegi,i da ovo ne shvati kao Very Happy prozivku
procesor ::I ja kad nekad napisem da Rusi spavaju li spavaju iako je proslo vec dvije i po godine sukoba onda budem ovdje prozivan.


Zamislimo sad, scenario u kome junak ove priče prilazi mečki sa štapom, potpuno nesvestan da ona nije baš raspoložena za društvo. Prvi potez – ništa, drugi potez – još uvek mirno... treći potez – i evo nam momenta sa ježom! Mečka se, naravno, ne da dvaput moliti. Tako se naš junak nalazi u položaju da mu ....... liči na erupciju kaktusa. Very Happy

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3355
  • Gde živiš: Makedonija

Ипак СВОДКА С ФРОНТА 7 АВГУСТА.
Скинуте Гаче , неко спавао и није извиџао
Бригада им се прошетала

Подољак

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 15107

Већ смо дискутовали више пута, граница се не брани директно на граници, увек су положаји увучени.
Овде смо имали масован украјински напад, који је успео да делимично окружи неке руске положаје. Може се рећи да је донекле неочекиван, јер нико нормалан не би послао оволико војске у напад преко отвореног поља, што се и прошле године показало као самоубилачки јер противник има предност у авијацији, а укупно и у артиљерији.

Овде имамо занимљиву нову украјинску тактику.
Знају да ће Руси да им зауставе напад оклопних јединица хеликоптерима, па су зато послали дронове неколико километара испред да гађају хеликоптере. Видимо погодак на Ми-28 на једном снимку, па се може рећи да се ова тактика показала донекле успешно. Донекле зато што изгледа да су постигли изненађење, али очигледно да нису успели да заштите своје оклопне колоне.

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2014
  • Poruke: 1417

Више пута се у историји дешавало да једна страна упадне на противничку територију и тамо направи белај. Нападнути понекад морају да повуку део трупа са главног фронта, или да одложе слање појачања на главни фронт да би гасили пожар код себе.
Понекад то има мање, понекад више успеха.

Немојте више о чачкању мечке. Видели смо да је добрим делом направљена од папира, као и колико је (не)способна за рат са Украјином, могу мислити шта би било кад би се натовци активније укључили. Пола вас на форуму би призивало нуклеарни армагедон.

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 1003
  • Gde živiš: Republika Srpska

Ne, samo full scale odgovor...ovo je i dalje "rat u rukavicama" jer doslovno strada samo onaj dio koji je uz samu bojisnicu ...
AFU voli ove "avanture" i za PR su hajde de ok... ali bacanje niz vodu jedne brigade to je po meni klasicni idiotizam ...

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 291

mercedesamg ::Dron nije 100$ (a pogotovo ne taj), probaj da kupiš za te pare, pa vidi šta ćeš dobiti.


U svakom slučaju jesu jeftina sredstva.


E bas mi je drago sto si me ispravio , uvjek sam volio likove koji se prave pametni , upravo ovaj dron kosta od 100 do max 300 usd ali to i nije poenta moga posta .

PS : nema potrebe da mi bilo sta objasnjavas , sastavio sam dronova vise nego sto si ih ti vidio , cijena se odnosila samo na ono sto je jednokratno tj dron , ne na kontroler , cvike .....

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2378

vathra ::Недостаје само и други, северни правац напада па да имамо комплетан дежа ви...Да знаш да је и мени јуче нешто слично пало на памет. Wink Додуше не баш као deja vu на Курску битку.
Елем, гледајући карту и покушавајући да прокљувим мотиве за ову украјинску акцију, помишљао сам и на опцију превентивног напада. Како се ствари на другим фронтовима одвијају веома лоше по Украјинце, може се очекивати крупнија Руска операција пре јесењих киша. Она дуго ишчекиввана решавајућа битка. А један од могућих праваца био би између Сумија и Харкова, под условом да колабира украјинска одбрана у Донбасу и да Руси прођу Покровск и уђу у залеђе Славјанска. Тако бисмо имали два крака која би се спојила негде између Полтаве и Харкова. Северни крак такве операције неминовно би се ослањао на Курск, Белгород и саобраћајнице у том региону. А Суџа, која је на правцу овог украјинског упада, једно је од важнијих саобраћајних чворишта. Под таквом претпоставком, није скроз ван памети да Украјинци покрену некакав "preemptive strike" како би бар одложили такву операцију ако већ не могу да је спрече. А нукеарка у Курчатову могла би бити секундарни циљ и ПР оправдање ако акција пропадне, бар да се нађе у домету украјинске артиљерије.

Нисам ово јуче постовао јер нема никаквих материјалних доказа ни назнака за тако нешто, не знамо ни снаге Руса на том простору, не знамо ни њихов распоред, а и није било вести о могућим концентрацијама таквих снага. Тако да ово остаје чиста спекулација. Ал' нека је, чисто да имамо неку "out of the box" алтернативу.

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1251

mikrimaus ::

Немојте више о чачкању мечке. Видели смо да је добрим делом направљена од папира, као и колико је (не)способна за рат са Украјином, могу мислити шта би било кад би се натовци активније укључили. Пола вас на форуму би призивало нуклеарни армагедон.

Nema se sta prizivati, ukljucivanje NATO-a bi bio armagedon. Glavni problem Rusa je sto nisu razmotrili dovoljno ili bar loso procjenili varijantu da se NATO umesa ali ne direktno. Direktno mesanje NATO-pakta ne nuzno znaci da bi bilo gore, naprotiv u nekim varijantama bi im bilo i lakse.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 631 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 5 sakrivenih i 613 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bickoooo, bigfoot, Centauro, darkojbn, djordje92sm, milenko crazy north, nuke92, opt1, radionica1, Smd, Username1000, zlaya011, šumar bk2