Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1798

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Posetilac1 ::Svi mi koji pratimo i komentarišemo događaje snosimo deo odgovornosti za događaje. Stotine ukrajinskih vojnika je uludo izgubilo živote kod Krinkija zbog PR akcije ukro komande. Isto i kod Belgoroda. Ili bilo gde.
I sve opet isto. Isti komentari i na ovom forumu. Ukro komanda napravi samoubilačku akciju botovi stvaraju famu a somovi se pecaju. Šta je poenta svega? Rat se podržava a više ljudi strada. Pre svega mobilisanih Ukrajinaca. Neko i dalje puni džepove od pomoći sa zapada.
Zato je važno da se ne naseda na ovakve gluposti. Kakav Kursk? Kakva nuklearna centrala? Zar stvarno mislite da bi Rusi dozvoli da im Ukrajinci zauzmu nuklearnu centralu u Rusiji?
Realnost jeda će Ukrajinci proći kao bosi po trnju. Kao i što su prolazili do sada.
Po meni važno je da nemamo ni mikorn odgovornosti za tragične događaje.
Jasni je da će Ukrajina izgubiti rat. Samo je pitanje koliko će Ukrajinaca stradati? A i država će nestati.



Стварно бих волио да објасниш своју прву реченицу.
У чему се то,по теби, огледа наша одговорност за те догађаје.
Знам,написаћеш да подржавамо рат тиме што пишмо о томе шта се дешава и шта може да се деси,потхрањујемо ботове или мислиш да смо само сомови који се пецају.
То немој већ објасни ,у чему се то огледа наша одговорнодт овдје на форуму.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2230
  • Gde živiš: Beograd

Suriyak se pozabavio ovom situacijom:



Citat:Situacija na Kurskom frontu: Ukrajinska ofanziva na Kursku se intenzivira: nakon početnog napada ukrajinska vojska je nastavila napredovanje na sever preuzimajući kontrolu nad lokalitetima Lebedevka, Nižnji Klin, Obuhovka, Pokrovskij, Tolsti Lug, Ljubimovka, Zeleni Šljah, Novoivanovka i Leonidovo.
U međuvremenu na osovini Sudže ruska armija je izgleda za sada stabilizovala front tako što je proterala ukrajinske snage iz zapadnih predgrađa tog grada, sa lokaliteta Gogolevka i ublažila pritisak na trupe u polukrugu u Olešnji.

Za samo 48 sati Ukrajina je zauzela 183 kvadratna kilometra na ruskom tlu. Ova cifra je blizu 210 kvadratnih kilometara koliko su Rusi zauzeli u Harkovu. Cilj ove operacije ostaje nejasan, ali je moguće da je ukrajinska komanda razmišljala o stvaranju „obrnute operacije“ kako bi stvorila tampon zonu na ruskoj teritoriji i da bi izazvala skretanje ruskih trupa na ovaj front na štetu ostalih koje se nalaze na ukrajinskoj teritoriji. Međutim, ova strategija nije dovoljna da se uspostavi promena tendencije na frontu Donbasa, pošto na severnim frontovima već ima dovoljno ruskih rezervi za stabilizaciju situacije, a jedini front koji je pogođen je front ruske tampon zone u Harkovu, gde odnos snaga počinje blago da se naginje ka ukrajinskoj strani.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....2&z=11 ]

https://t.me/Suriyak_maps/3424



offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

40+ Zarobljenih Ruskih vojnika na granicnom prelazu,
Na par fotki se vide i njihova lica, djeluju veoma mlado, mozda su cak u pitanju vojnici da odsluzenju vojnog roka .

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1474

У Сумској области која се граничи са Курском врши се обавезна евакуација из 23 насеља
▪Сигнал за ваздушни напад у региону звучао је непрекидно 28 сати заредом, рекао је начелник Сумске обласне војне управе В. Артјух, биће евакуисано 6.000 људи.
▪Такође је навео да су велике снаге противваздушне одбране распоређене у региону (за покривање групе Оружаних снага Украјине која напредује).
https://t.me/RVvoenkor/74227

Курски фронт: у току су тешке борбе, непријатељ није ушао у Коренево, воде се борбе на периферији Суџе
▪Све је више опречних информација о ситуацији на интернету, али борци из правца уверавају да непријатељ није ушао у Коренево - „Ово је 100%.“ Раније је низ великих канала пуштао непроверене информације да је непријатељ у граду.
▪И момци са лица места кажу да непријатељ није заузео Суџу, борбе се настављају, непријатељ покушава да напредује.
▪Украјински војни пропагандисти такође пишу да украјинске оружане снаге нису успеле да заузму Суџу, а нису се ни приближиле Кореневу:
➖ „Са земље извештавају о борби код Суџе и у правцу Коренева, као ио низу масовних артиљеријских удара“, пишу непријатељски ресурси.
▪У исто време, од ручка, многи пишу непроверене податке да је гасна мерна станица Суџа, преко које се гас транзитира у Европу, наводно прешла под контролу Оружаних снага Украјине. Подсетимо, на овој позадини цене гаса у Европи расту. Берзанске цене су порасле за 5%, достигавши 435 долара за хиљаду кубних метара први пут од децембра.

https://t.me/RVvoenkor/74229

offline
  • Webb 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 743

Nasamarali ukri ruse dobrano ...
https://x.com/bayraktar_1love/status/1821205088377172112/photo/1

offline
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 488

https://t.me/The_Wrong_Side/17482

Još jedna pogodjena ukrajinska kolona pre nego sto je krenula na put ka Rusiji.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2378

bladesu ::Суџански правац
...
– Против нас су 2 бригаде Оружаних снага Украјине.
Желе да уђу 4 и 8 су у резерви.
https://t.me/rusich_army/16320
Četrnaest brigada?!
Pa ovo Rusima može odlično poslužiti. Od ovih četrnaest brigada, upropastiće bar dve i osakatiti još koju. A ako zadrže Sudžu i put od Sudže do Ljgova, mogu usmeriti Ukrajince još malo na sever, izdužiti im klin i uvući ih još malo, recimo do Kremjanog, pa tek onda lupiti kontru. Pa zatim u gonjenje koje može prerasti u solidnu ofanzivu. Odavno očekujem neku bržu rusku ofanzivicu koja bi krenula posle baš ovakvog ukrajinskog napada.
A ako je zaista postojala ukrajinska namera da ovim odlože neku veću rusku akciju, taj cilj neće postići ako ne uzmu Sudžu i ne učvrste se u njoj. A za to im je mrka kapa, iako su izabrali dobro mesto za napad. Bliži se ovo kraju. Ukrajinci su napravili potez iz očaja, koji god da im je motiv.

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

bladesu ::У Сумској области која се граничи са Курском врши се обавезна евакуација из 23 насеља
▪Сигнал за ваздушни напад у региону звучао је непрекидно 28 сати заредом, рекао је начелник Сумске обласне војне управе В. Артјух, биће евакуисано 6.000 људи.
▪Такође је навео да су велике снаге противваздушне одбране распоређене у региону (за покривање групе Оружаних снага Украјине која напредује)

a pojedini TG kanali tipa Stari Ed pišu ovako:

"Dragi stanovnici pograničnih oblasti Sumske oblasti,

Dozvolite da vas informišem o najnovijim prognozama za vašu budućnost, ljubazno sastavljenim od strane vaših komšija iz Harkova. Prema njihovim rečima, sve će izgledati poput legendarne Grejvoronske ofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Drugim rečima, pripremite se za spektakl epskih proporcija.

Kada se vojska Budanova suoči sa neizbežnim i strahovito teškim gubicima, biće prinuđena na taktičko povlačenje. A tada će vaša pitoma i spokojna sela Sumske oblasti početi da nalikuju na dobro poznate lokacije kao što su Lipci, Volčansk, Velika Pisarjevka, Kozači Lopan, Udi i Odnorobovka. Setimo se samo kako je tamo nekad bio "mirniji" život, pre nego što su svi ušli u igru 'ko je jači'.

Da budemo precizniji, ukrajinski vojnici će, povlačeći se u obližnja sela, naći utočište pod neprekidnim granatiranjem ruske artiljerije, avijacije i dronova. Svaka kuća u kojoj bude primećeno kretanje ukrajinskih trupa, ljubazno nazvanih "svinjskim ratnicima", biće podvrgnuta neprestanim udarima, i to stanje će se verovatno nastaviti dok poslednji tragovi života ne budu potpuno izbrisani.

Ukratko, ako uživate u miru i tišini, bolje je da se pripremite na ozbiljan preokret. Možda je vreme da se potrudite da naučite nove veštine preživljavanja ili bar da unapredite svoje znanje o skloništima i zaštiti od bombardovanja. U svakom slučaju, srećno!

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Jel pala Moskva?

Izvinite sto pitam, nesto sam bio u guzvi danas.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1474

Мештани Суджи објављују видео снимке из града које непријатељ покушава да ухвати
У близини града у Курској области воде се жестоке борбе.
https://t.me/RVvoenkor/74233

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 645 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 639 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, Dannyboy, mgolub, MilosKop, Shilok, tmanda323