Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1818

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7204

@Millennium
Apsolutno ne kažem da nisu trebali da se bore. Tu je podbacio viši nivo jer ti ljudi ili nisu trebali tu da budu ili su trebali drugačije da budu raspoređeni ili upotrebljeni. Ne vidim srhu u besmislenoj pogibiji ako nisu imali uslove da se bore ili izvuku. Uz ogradu da nisam pratio celokupan razvoj događaja i da ne znam kako je išao napad ali meni deluje da su ove nahvatali na prepad.
Nisu smeli da budu iznenađeni u sred rata, neko se tu opustio.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19751

bokisha253 ::...
E, ovo je stvarno prevršilo svaku meru. Da, napisao sam 80%. I šta, ti ceniš da sam seo za kalkulator i izračunao na dve decimale? Aj malo da se uozbiljimo.

Ako zelis da se uozbiljis prestani da se frljas sa procentima kada o istima ocigledno slabo znas.

Citat:
Vrlo je jasno šta sam u tim postovima hteo da kažem.

Rekao si glupost.

Citat:
A ako ćeš da teraš mak na konac, onda me zaobiđi a evo obećavam ja ću tebe.

Forum se bavi vojnim pojmovima, ne apstraktnom umetnoscu, red bi bio da kada se pozivas na procente onda barem pogodis red velicina.



offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Millennium ::@stegonosa

Kolega, to nema veze sa ljudima na forumu već sa zaštitom sopstvenog naroda i teritorije. Nije iza njih pustinja pa da su u fazonu neka ih, neka se šetaju. Na taj način si sela i civile ostavio na milost i nemilost neprijatelju koji te mrzi do krajnjih granica. Na Telegramu ima dosta snimaka gađanih civilnih vozila. Ako ništa, samo zbog one ubijene trudnice ne bih nijednog zarobljenog graničara razmenio za zarobljenog neprijatelja. Ja sam moju guzu sačuvao, a šta će biti sa ovima iza, to neka oni vide. Zbog takvog razmišljanja se ne gubi samo rat, već i država.
Lako je da svi ovde pričamo, a ne možemo da zamislimo šta trenutno preživljavaju ti civili koji se verovatno bore za goli život, u bekstvu su, odsečeni od pomoći. Zato što su oni koji su trebali da ih brane ili im kupe vreme da pobegnu, digli ruke i spustili gaće čim su videli plavo i žuto na uniformi.
I da koliko sad Rusi počiste Ukre, ja kao civil iz tog dela više ne bih imao poverenja u svoju državu i vojsku.



Русија није у рату,тј.није прогласила ратно стање.Могуће је и да ови регрути осим дежурне смјене држе ЛН закључано у сошкама.Друго,ствар команде је како ће се ствари одвијати.Могуће је да им је јављено да не раде ништа док се не нареди другачије.
Осућивати њих можда нема основа.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19751

vranjanac29 ::bokisha
O kakvoj sanitarnoj zoni ti pričaš, jel vidiš one graničare naslagane na gomili sa podognutim rukama. Da li se tako brani država i državna granica?

Da se vratimo na ovo jos jednom.
Granicari u RF imaju samo lako streljacko naoruzanje standardno. Nemaju PO sredstva, MB ni bilo koja teze sredstva podrske, osim par vozila sa mitraljezima. Takodje, ozbiljno su ocerupani za komandni kadar, kao i sve jedinice koje su na teritoriji RF.
Glavni problem nije sto su se predali, vec:
opcija A - zasto nisu evakuisani ako se o pripremama za napad znalo
opcija B - ako se o pripremama za napad nije znalo zasto se nije znalo.
opcija C - cak i ako se o pripremama za napad nije znalo zasto je pogranicna sluzba prakticno ostala na nivou pre rata i zasto nisu ojacani da barem mogu pruziti neki otpor.

U sve tri opcije problem je na mnogo vecem nivou nego na vodu granicara.

Citat:Taj SSSR su sami uništili a Ukrajinu pustili niz vodu 1991 god.
SSSR se samounistio kada su umrle generacije koje su ga stvorile i generacije koje su ga odbranile u 2.s.r., jer ni jedna od njih nije napravila generaciju koja ce nastaviti njihov rad. Zasto se to desilo je poduze i potesko filozofsko pitanje kome nije mesto ovde.

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

A fotografija za naslov je baš prava!
(Izvučena iz snimaka poklapanja nemačkih oklopnih vozila koje je objavilo MORF)


Прво су говорили, ми смо укрима дали тенкове и то су сад њихови тенкови без обзира ко их је произвео,што је и тачно ал види ђавола,чим укри упадоше у Русију,то су наши тенкови.
Швабо не може да одоли.

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 291

Napisano: 08 Avg 2024 14:18

bojank ::
Nije samo stvar sta su dobili nego i koliko. Ne moze 6 baterija Patriota da zameni sve S-300 koje su izgubili ili za koje nemaju vise raketa.



ama covjece , pa ne salju njima babe sa pijace PVO , vec salju NATO stratezi , i dobili su onoliki broj koliko misle da je dovoljno da se paralise Ruska aviacija , Rusi nikada nece imati potpunu pa cak ni djelimicnu kontrolu neba nad ukrajinom (ono sto drze ukrajinci), ruska aviacija radi koliko moze i to sa distance zahvaljujuci "kliznim" bombama , imali smo nekoliko slucajeva gdje su Rusi gubili aviaciju iznad svoje teritorije a kamoli iznad ukrajine , i mogu se kladiti u sta god hoces da ukrajicima nece zafaliti PVO sredstava sve dok je to NATO stratezima u interesu ili potpunog kolapsa ukrajine


bojank ::
Ne slazem se da su kolicine velike.


preko 60B $ ......... preko 800 tenkova , preko 600 haubica , preko 100 MLRS , preko 7000 oklopnih vozila (hamer, maxpro, m113 , bradlija ....) , gdje su tu jos rucni PVO i PO sistemi , o pjesadiskom nauruzanju da i ne pricamo .....

Dopuna: 08 Avg 2024 14:22

I jos da dopunim , posto su se spominjali procenti , ono sto sam nasao u zavisnosti od vrste NATO je ukrajini dao izmedju 5% do 10% sopstvenih zaliha (tenkovi , MLRS , haubice)

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1474

Непријатељ објављује шематске правце своје офанзиве. Оружане снаге Украјине почеле су да шаљу ДРГ на руте којима се крећу наша појачања, покушавајући да их одложе
▪Извештава се да је ДРГ Оружаних снага Украјине извршио напад на 34 км од нуклеарне електране, на аутопуту Суџа-Лгов, у близини села Анастасјевка, покушавајући да организује заседу на конвој Оружаних снага Русије. .
https://t.me/RVvoenkor/74295


Група трупа Север ослободила је насеља Лукашовка, Сумска област и Сотницки Казачок, Харковска област.
Артиљеријски удари и ФПВ беспилотне летелице избациле су јединице Оружаних снага Украјине из насељених места. У овом тренутку северњаци наносе ватру на непријатеља у селу. Ивашки.
https://t.me/RVvoenkor/74296

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: RS/BiH

Kako je krenulo Ukri ce stici do nuklearke .

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4817

Medvedev...

https://t.me/medvedev_telegram/522

Citat:
Uzroci i ciljevi terorističke operacije ukronacista u Kurskoj oblasti se već detaljno i objektivno ogledaju u analitici. Ovo je želja da se ostatci opadajućih snaga pokažu profitabilni njihovim gospodarima kako bi dobili novu porciju novca i oružja, i pokušaj da se naše borbene formacije razblaže na glavnoj liniji sukoba, privlačeći deo snaga do Kurska i Belgoroda i privremenu informativnu transformaciju privida u stvarnunpobedu.
Neophodno je izvući ozbiljnu pouku iz onoga što se dogodilo i ispuniti ono što je NGŠ V. Gerasimov obećao vrhovnom glavnokomandujućem – da nemilosrdno porazi i uništi neprijatelj.

Postoji još jedna važna politička i pravna posledica onoga što se dogodilo. Od ovog trenutka SVO bi trebalo da dobije otvoreno eksteritorijalni karakter. Ovo više nije samo operacija vraćanja naših zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista. Moguće je i potrebno je ići u zemlje još postojeće Ukrajine. U Odesu, u Harkov, u Dnjepropetrovsk, u Nikolajev. U Kijev i dalje. Ne bi trebalo da postoje ograničenja u smislu određenih priznatih granica ukrajinskog Rajha. I sada se o tome može i treba razgovarati otvoreno, bez stida i diplomatskih naklona. Teroristička operacija Banderinih sledbenika bi trebalo da ukloni sve tabue sa ove teme. Neka ovo shvate svi, pa i engleska kopilad: staćemo tek kada to budemo smatrali prihvatljivim i isplativim za sebe.

Večna uspomena na poginule: vojnike i civile, na sve koji su bili pod žestokom vatrom neonacista. Najbolja uspomena na njih je temeljita i pažljivo planirana odmazda. Ozdravite svi ranjeni.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1474

Руска армија је почела да формира резерве за контранапад код Суџе
Украјински војни ресурси објављују своју пропагандну анализу ситуације прилично је интересантна за разумевање свести непријатеља:
▪Примећено је пребацивање појединачних јединица Оружаних снага Русије из Белгорода у Курск, као и размештање комбинованих пешадијских и противоклопних резерви.
▪Значајне снаге се регрутују у пешадију.
▪Циљ је да се у најкраћем року окупи група од око 2000, спречи их да се учврсте и поврате изгубљено.
▪Непријатељ такође доноси додатне ракетне ресурсе (укључујући балистичке ракете) и гранате које су недавно добили од Северне Кореје.
▪Заузврат, непријатељ наставља да успоставља нове јединице код Торецка, Угледара и Волчанска како би појачао интензитет јуришних операција и даље напредовао, а вероватно и преместио поједине јединице Оружаних снага Украјине из Сумске области у њих.
https://t.me/RVvoenkor/74300

Група Аида специјалаца Ахмат стигла је у Курску област из Волчанска(znaci da taj pravac sada oslabili)
Подсјетимо, значајан дио одреда чине ветерани ПМЦ-а.
https://t.me/RVvoenkor/74297

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 566 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 556 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, 9k38, Bobrock1, hyla, mikki jons, oldtimer, ruma, Shilok, vddutina