Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1823

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Bobrock1 ::Ja još nisam primetio rad fpv dronova. Ma da je krajnije vreme da počnu raditi.
Pitanje je i da li ćeš videti ruske fpv na kurskom pravcu pored velike gustine ukro-ometača.
Ogromna količina ruskih fpv je potpuno beskorisna jer je MO dalo monopol na proizvodnju jednoj firmi, koja proizvodi dronove na istoj frekvenciji iako su je Ukri odavno provalili.
Zato i imaju višestruku nadmoć Ukri u fpv.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3257

Poslednja linija odbrane pred Pokrovskom:



offline
  • Pridružio: 09 Jan 2023
  • Poruke: 42

Malo mi i čudno da su berze munjevito reagovale i da je porasla cijena gasa? Može li imati neke veze sa učmalom reakcijom na osvajanje teritorije RF jer 10-15% stanovništva RF su muslimani koji su već imali pretenzije ka nezavisnosti? Samo "glasno" razmišljam! Pitam

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 550
  • Gde živiš: na koridoru

novator ::Vagner dolazi, Ahmat dolazi, šalju se ovi i oni...

Mene ovo totalno podsjeća na slom izjumskog fronta kada su svi pisali o pojačanjima i prikazivali dva mi-26 na polju, a na kraju je bilo što je bilo.

Postavlja se pitanje: Ako su ukrajinci godinu dana mogli držati onakav klimav mostobran na Dnjepru, u močvari, bez kopnene komunikacije, sa strašno teškom logistikom potporom, na strašno uskom prostoru ne vidim niti jedan razlog zašto bi sad trebali biti optimisti i misliti da će ih Rusi brzo istjerati odavde.

Imaju puteve, asfaltirane ceste, naseljena mjesta, punu logistiku....

Ovo ako se ne sredi u narednih 10 dana, neće onda brzo sigurno.


Jeste,pa imali hiljadu i nesto mrtvi a vise od pola mrtvi se nezna gdje su(otisnuti niz vodu)

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2599

Cim krene prica dolaze ovi oni "specijalci" (razne divlje macke) tu cesto ne biva na dobro.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2230
  • Gde živiš: Beograd



Citat:Kurska oblast, približna situacija na mapi, ponavljam, vrlo približna, napredovanje neprijatelja preuzeto je iz otvorenih izvora, video i foto dokaza, jer niko nema veze sa momcima odatle, a kao što vidite, većina teritorije je u sivoj zoni. Ono što neki kanali crtaju, mislim, je potpuna glupost, dešava se da DRG-ovi idu dublje, ali su uništeni i to ne znači da su tamo ukorenjeni i da morate odmah skicirati, kao što neki rade. Jura već ima Oružane snage Ukrajine u Kursku. Smatram da je sada potrebna tišina. Neka momci rade svoj posao, ne treba im smetati i praviti spektakl radi pažnje. Krajem nedelje situacija će se razjasniti.
U međuvremenu, ukri dobijaju batine u pravcu Pokrovskog.


https://t.me/zovpobedy/12719

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2009
  • Poruke: 451

A dajte vise... Kuku ovo, kuku ono... Hor zadušnih baba. Ovo treba ovako, ono treba onako... Crkvofilija, rusofilija, problem zvezde, srpovi, cekici (iako ih nema vec 35 godina, a krstova ima vec 35 godina, opet krive alatljike...)
Rusija je plutokratska, oligarhijska i nepotisticka tvorevina sa pesudo carem. Iz takvih tvorevina, ne bivaju efikasnost, ekonomičnost, briga za narod, profesionalizam, meritkoratija. Ja ne znam kako to ljudima nije jasno jos uvek?!
Kao da gledam sportski mec pa kukanje, psovanje, hvatanje za glavu, nervoza... Ajd oladite malo.....

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 742
  • Gde živiš: Bratislava

@ koridor

Proputovao sam ja dobar deo evropske Rusije, deo zapadne Ukrajine, Bjelorusiju, iznenadio bi se ti koliko je u zabludi tvoja "prva ruka", glede vjere u te tri države.

Svakakvih se gluposti načitah ovdje, da Bog sačuva.

@ anabest
Još da napišeš da je u Rusiji izmišljena giljotina, pa da te proslavim k'o sveca...

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19751

flokac ::...... I jos da dopunim , posto su se spominjali procenti , ono sto sam nasao u zavisnosti od vrste NATO je ukrajini dao izmedju 5% do 10% sopstvenih zaliha (tenkovi , MLRS , haubice)

Vidis kako moze da se bude konstruktivan i da se dodje do +/- barem pribliznih podataka, bez da se lupa o tome kako se "Rusija se bori protiv 80% NATO". Smile

PS. NATO im daje opreme koliko da mogu da se brane i razvace Ruse. Nista vise preko toga. Da su hteli nesto vise od toga dali bi im, pre svega Amerika ima kapaciteta da im posalje znatno vise. Imaju sve ex-Marinacke Abramse recimo, nisu hteli da ih salju. Pogledaj koliko baterija Patriota imaju aktivno, koliko Avenger-a (koji je iako malog dometa prilicno koristan na frontu), koliko haubica 155mm M198 (i ako neko kaze da je stara - obe stare koriste jos starije i kraceg dometa D-20 i D-30) itd. Pogledaj koliko Bradley-a imaju u rezervama. Britanija povlaci Warrior-e, nisu ih poslali. Francuzi nisu poslali bukvalno nista.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2599

Cekajte cekajte, pa sta i da NATO posalje USMC Abramse, ko ce to da goni? Odakle ukraijini par hiljada posada za iste? Vazi i za avione, helikoptere itd. Dace njima NATO sve sto treba samo sve u svoje vrijeme.
Neke NATO zemlje poput slovacke i ceske a rekao bih i danske su dale 80% svojih kapaciteta.

@vukovi
Odlicno, drago mi je da nisam u pravu. Samo bih volio da pazimo na svoje i da se prijatno iznenadim u svom selu a ne u Bjelorusiji..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 628 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 623 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, Dannyboy, mgolub, MilosKop, Shilok