Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1834

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3257

vracaju Rusi teritorije:
https://t.me/zovpobedy/12728



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3700

vija ::Dragoljub uz svo poštovanje verovatno sam stariji od tebe ,pretpostavljam da ti je u niku godina rođenja,ako jeste 11 godina razlike. Znam da imaju ćerke i to ne menja neku suštinu,da imaju sinove sigurno ih ne bi slali u prve redove. Moja kritika prema njima je što ih nije briga za tuđu decu i ako ginu,ne ginu njihova. Zar nije pisano koliko tajkuni koji su lojalni vlasti izdvajaju za jahte,kuće ko zna šta još,a vojska nema šlemove ,pancir.....da ne nabrajam. Svi smo očekivali brzu pobedu i dokaz da su u svakom smislu sila,međutim desilo se nešto suprotno. Verovatno će na kraju i pobediti ali po koju cenu. Nemačka otvoreno šalje oružje ,a ti joj i dalje prodaješ gas? Ja ne ovde išta normalno.
Ник сам лупио када сам правио профил јесам млад бар се надам да јесам али не толико.

Слажем се ја са већином онога што си ти написао, али ми живимо у реалном свету. Није овде питање да ли је Путин савршен, далеко од тога, него да ли би неко у датим условима могао нешто осетно боље да направи. Не мислим овде само на рат него на све што је направио од августа 1999. до данас. Корупције има у целом свету, само није тако очигледна као у Русији, јер су стварно богати људи на западу научили да крију своје богатство и глуме некакве филантропе, а ови много сиромашнији руски олигарски се понашају као репери по САД са све утокама и златним вилицама. Око блицкрига је већ писано, он је био могућ 2014. али би Русија за годину дана банкротирала, добила свој Мајдан и новог Јељцина. За тих 8 година су направили огромну ствар јер ево већ 2,5 година скоро не осећају санкције, али ни запад није седео беспослен. А што се Немаца тиче они шаљу Украјини тенкове али шаљу и Русији паре од којих она прави своје тенкове. Овде није ствар у томе да ли Русија може да победи, него да ли може да победи а да не страда превише ни економски, ни демографски итд. Могла би Русија да се мобилише и крене у тотални рат, али једноставно више није ни 1914. ни 1941. и нити би Руси или било који други народ у данашње време то прихватили, нити Рускиње данас рађају по шесторо деце па да имају пар милиона војника за бацање. Украјина је кренула другим путем и како год се рат завршио њени дани су одбројани.



offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2230
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Situacija na Kurskom frontu [13:00]: Ruska vojska je ponovo zauzela niz položaja u osi Korenevo, Kromskie Byki i Sudža.
Sukobi sa ukrajinskom vojskom odvijaju se u Kubatkinu, Zazulevki, Malaja Loknji i Nikolaevki.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....6&z=12 ]



https://t.me/Suriyak_maps/3458

offline
  • Pridružio: 06 Maj 2022
  • Poruke: 9

За некога ко је на самрти и пред распадом, плус предајом и нестанком прилично су живахни. Нека им неко јави да ће колико сутра капитулирати.[/quote]

Ta rečenica se nije odnosila na vojsku, nego na funkcioniranje države,
Trenutno Ukrajina dobiva novac za plaću državnog aparata, vojske...
Neki dan im je po drugi puta otpisano plaćanje kamate ili glavnice duga...
80% termoelektrana je van funkcije, od izvoznika došli su do toga da uvoze struju...
Proizvodnja im se više manje odnosi na vojnu proizvodnju, i to se sve plaća iz gore navedenog novca.

Da danas rat prestane Ukrajini trebaju stotine milijardi da se vrate u normalu, a pitanje je tko će onda i raditi jer broj pada stanovnika je teško i pratiti, jedno je sigurno a to je da je mladih sve manje a sve više starije populacije.

Što se tiće vojne situacije, rat za ukrajinu je izgubljen već prvog dana, što bude duže trajao to će posljedice biti teže, opet ponavljam par šamara neće srušiti Fedora u ringu, a za više od toga ukrajinci jednostavno nemaju snage i mogućnosti.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2230
  • Gde živiš: Beograd

Citat:U Kurskoj oblasti trenutno vlada neizvesna situacija, sa nejasnim linijama kontakta. Postoje određeni haos i neizvesnost oko toga gde se nalaze različite snage na terenu. Tačna situacija na liniji borbenog dodira nije poznata, što otežava razumevanje ko kontroliše koje područje.



Citat:Pokrovski pravac. Blagi napredak jurišnih grupa oružanih snaga RF južno od Vozdvizhenke.

Citat:Rezerve prolaze kroz Kursk.


https://t.me/divgen/52310
https://t.me/warhistoryalconafter/178343

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 5122
  • Gde živiš: Novi Sad

Svaka sledeća poruka koja se DIREKTNO ne odnosi na vojni aspekt biće obrisana. Bez izuzetaka

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3494

Rezerve prolaze a ova budala opet snima.

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2599

Odmah ga sajlom zakaciti za kamion i da trci za istim. Licno bih da sam u kamionu, iskocio i izlomio ga pred kamerama za primjer ostalima.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7204

Nemaju Rusi manjak vojske za ovo to se desilo unutar Rusije. Propust generalštaba je kako je iskoristio vojsku koju ima. Ako ročnici ne ratuju u Ukrajini mogli su da se upotrebe ovde za kontrolu teritorije. Ima ih sasvim dovoljno. To se izbegava zbog političke štete ali i to razmišljanje ima svoju cenu.

Pitanje je samo koliko uopšte oni iskustva sa fronta prenose redovnoj vojsci i kakav im je komandni kadar, ali ako je nama ročna vojska podnela i Košare i tamburanje sa celokupnim NATO-m može i njima kontrolu unutrašnje teritorije, za koju ne postoji nikakva legalna prepreka. Ne treba im ni izlazak iz okvira SVO. Ovo je upad strane sile u unutrašnjost Rusije za koju redovna vojska ima puni mandat.
Čak nisu morali ni da se otvorenije sukobljavaju sa Ukrajincima, trebali su da stabilizuju situaciju, lokalizuju prodor, dok ne stignu pojačanja iskusne vojske koja će to da počisti. Možda su to i uradili da mi ne vidimo jer imamo ograničene izvore informacija, ko zna.

Kako god, ukrajinske žrtve će svakako biti prevelike. Baciti toliko hiljada ljudi u nešto što brzo može da postane smrtonosno okruženje sa vrlo ograničenim rutama snabevanja, koje mogu u nekom trenutku da budu presečne, ne deluje preterano mudro.
Da je Rusima sva vojska na frontu pa da obezbede predah ili iznude prebacivanje ruskih trupa sa nekog pravca potencijalne ofanzive, pa nekako, ovo više ispadaju istočni Ardeni. "Bože pomozi" da bi Putina naterali na ustupke. Ili su mislili da nema ništa od vojske do Tule, onda bih razumeo, tad bi stvarno svašta bilo.

Bruka za Rusiju će biti ako se ukrajinska vojska slobodno vrati istim putem kojim je došla. Čudni su mnogo i jedni i drugi. Ako se Ukrajinci uređeno povuku i vrate kući, onda im se isplatilo. Propagandni udarac koji će da podeli i optereti mnoge ruske resurse u budućnosti. Možda i ponajmanje ljudske ali će posledica biti.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2543

Sigurno i ukri znaju da su se rusi pokrenuli, ne treba odmah besiti novinare.
Oni su takvi, htece da snimaju, ne zanima ih nista drugo, pa ni da nekom naprave problem. Jednostavno takvi su, nema njima pomoći.

Mene vise zanima, kakve su ovo jedinice sto stizu, da li su ih povukli sa drugih delova fronta, dal su dosad bili pozadi u rezervi.

Drugo pitanje je da li ce ukri prihvatiti borbu i u kojoj meri. Ne verujem da ce se boriti previse, i na ostalim delovima fronta se uredno povuku kad zagusti. U zadnje vreme se brze povlače, ali zato i manje gubitke imaju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 597 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 3 sakrivenih i 584 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, Koridor, nesa1962, procesor, repac, S-lash, uruk, vathra, VJ