Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1835

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1943
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Sto se fronta tice vidim salju one dvocevne mornaricke 25mm topove na mtlb bice veselo odnosno vec je veselo. Ostace i jedni i drugi bez tehnike i ljudstva, a muceni stanovnici bez kuca.
Evo kukali smo sad da vidimo dokle su ukri dosli tacno i koliko ce rusima trebati da ih vrate natrag.cekam s nestrpljenjem izvestaje.
Nije mi jasan napad na kola hitne pomoci bilo u miru ili ratu ,ajde mozda greska, ali nikad se nezna mozda ce bas taj doktor ili sestra zivot da ti spasavaju nepojmljivo



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: RS/BiH

@stegonosa

Skoro pa siguran scenario je taj da ce Ukri da se izvuku kad osjete da ne ide dalje kao i mnogo puta do sad. Medjutim treba sacekati da se "ratna magla " razbistri.



offline
  • yrraf  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2558
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Bukvalno ovo sve izgleda potpuno šizofreno. Ako Ukrajina ima rezervne snage koji mogu da izvode napadne operacije zašto ih traće ovako umesto da zaustave gubitak utvrđenih pozicija u Donbasu? Nema nikakve logike. Očigledno se ovde potezi vuku zbog medijske slike i dizanja političke podrške na zapadu, pošto ovde zdrave vojničke logike nema.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2022
  • Poruke: 111

zato sto zelis da se boris sa protivnikom gde ti hoces a ne gde on hoce
tj nece u donbasu gde su ih rusi nacentrirali i lagano eliminisu, gde ovaj broj ne bi napravio nista
nego da se jure ovuda po sumicima sa ruskim konvojima, dok rusi ne znaju bas iz kog sumarka ce nesto doleteti, ili ih oznaciti.

edit:
rekao bih da ova siva zona nije toliko siva za ukrajince, vise za ruse.

online
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: RS/BiH

@Stija Zmija

Los obavjestajni rad ,slabo izvidjanje ,neizvrsavanje zadatih obaveza i uzdanje u Svevisnjeg i eto kombinacije za propast.

Jasno je da neces grupisati na samoj granici snage za odbranu iste ali nije jasno zasto tr neke snage ni nakon 4 dana nisu kompletirane i u funkciji.

Vuku ae topovi MT-12 ,skuplja se ljudstvo iz raznih formacija sareno i ne uigrano.

Suma sumarum Ruse da napane ozbiljna vojska sa jedno 30000 ljudi oni bi morali posegnuti za crvenim dugmetom i ocigledno je da je sve tako i zamisljeno.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2230
  • Gde živiš: Beograd

Snimke kolona objavljuje i MORF i TV kanali koji prvenstveno imaju dozvolu od njih. Snimci su, valjda to već i sami znate, namenjeni za smirivanje stanovništva u tom regionu i javnosti uopšte.
Izveštavanje nije u živom prenosu i to su rute koje su i Ukrajincima poznate. Već je bilo objava video snimaka vazdušnog osmatranja ukrajinskih kolona koje su prelazile rusku granicu 6. avgusta. Kad će koja kolona biti poklopljena, zavisi od mnogo faktora. Poklopljeni su i Rusi, ali su Ukri ipak stradali više u ovih par dana.
__________________________________________

Napad na magacin ukrajinske Nove Pošte u Konstatinovki

Citat:U privremeno okupiranom Konstantinovki DNR je izvršen napad na hipermarket u kojem se nalazi odeljenje ukrajinske "Nove pošte".
Ako neko zaboravio, Oružane snage Ukrajine stalno koriste "Novu poštu" za logističke potrebe. Pored hipermarketa "slučajno" su parkirani automobili Oružanih snaga Ukrajine sa instaliranim uređajem za elektronsku borbu.
Čekamo dramu i histerične ispade o zlim Rusima koji su napali civile.





https://t.me/inzheneryChMFlot/27898

Citat:Državna duma Ruske Federacije isključila je mogućnost nove mobilizacije u vezi sa situacijom u Kurskoj oblasti. Prema Viktoru Zavarzinu, članu odbora za odbranu, Rusija ima dovoljno snaga, uključujući oko 700 hiljada vojnika po ugovoru, da postigne sve ciljeve. On je naveo da za sada ne postoji potreba za dodatnom mobilizacijom, jer su trenutni resursi dovoljni, a već su postignuti uspehi na terenu, uz podršku avijacije.U bliskoj budućnosti moramo da postignemo sve ciljeve koje je postavio načelnik Generalštaba.

https://t.me/warhistoryalconafter/178342

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1681

Koridor ::Odmah ga sajlom zakaciti za kamion i da trci za istim. Licno bih da sam u kamionu, iskocio i izlomio ga pred kamerama za primjer ostalima.

Uvesti kaznu, svaki onaj koji snima vojsku i tehniku, mobilizacija i pravac front, i go pro na sljem pa kada voli da snima, neka snima svoja junacka djela na frontu. Mr. Green

Hebiga nemoze preko noci, proces je promjeniti svijest da civili i novinari ne snimaju kolone i grupacije vojnika i tehnike ili barem da to sto snime ne kace na net.

Za pocetak bi prvo vojska licnim primjerom trebala da prestane sama sebe snimati i kaciti na drustvene mreze, ruku na srce po tom pitanju ima pomaka na bolje a za civile i novinare ono sto ranije napisah.

Imali smo Herskonsku ofanzivu i skoro niko nije imao pojma i bilo je iznenadjenje (nama na forumu) udar na Izjum i Kupjansk.
Bacali smo pasulj gdje ce u Zaproziju da udare, nigdje nismo vidjeli apsolutno niti jedan snimak grupisanja od strane civila ili Ukr vojske.

Ove dogadjaje niko nije niti naslutio a kamolli da je iskocio snimak.

A svi mi na ovom forumu znamo za grupaciju Rusa u okolini Sumia a takodje smo znali i za onu grupu sto se evo vec 3 mjeseca kolje za Volacansk palanku sta li tek zna Ukr stab kada mi ovdje znamo.

Busni obavjestajno, em jos doprinose ovom svinjarijom sada ako ponovo popiju Himars ili ATCMS, novinaru i kamermanu kuc,kuc dobar dan, ajde sine oci mjakine, dosla vojna policija da te vodi. Mr. Green

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33825

Malo humora sa ruske strane da razbije ovu monotoniju zabrinjenosti pojedinih kolega forumaša




SU 34 sa FAB 3000 Ii lep snimak iste tokom leta
https://t.me/intelslava/64708

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2230
  • Gde živiš: Beograd

2.deo:



Citat:KO JE UŠAO U BORBU U KURSKOM KRAJU? DRUGI DEO

88. Ombr Pešadija.
Borbeni put: borbe u Kurskoj oblasti.
Zapadni primerci tehnike i naoružanja nisu prenešeni.

5. Ošbr „Kijevska“ (preliminarno, ali ne precizno). Pešadija. Od marta 2023. godine, Aidar je u sastavu 5. Ošbr koja je u sastavu 10. Ogšbr, vojna jedinica A4267. Komandant — pukovnik Aleksandar Aleksejevič Jakovenko.
Borbeni put: bitke za Rafineriju nafte Lisičanski, Seversk, Ugledarska termoelektrana, Majorskoe, Bahmut, Ivanovskoe, Kleščejevka, bitke u Kurskoj oblasti.
Sastav: 24 Osb, bataljon specijalne namene.

54. Ombr „Ivana Mazepa“, vojna jedinica A0693[/b] Pešadija. Komandant — Vitalij Loženčik.
Borbeni put: od 2016. godine na istočnom frontu, borbe za Mariupolj (2022. godina), borbe u Kurskoj oblasti.
U sastav 54. Ombr ulazi gruzijski nacionalni bataljon.

22. Ombr, vojna jedinica A4718. Pešadija.
Borbeni put: borbe za Bahmut, Kleščejevku, Časov Jar, borbe u Kurskoj oblasti.
Sastav: poseban mehanizovani puk, tenkovski puk, artiljerijska grupa, izviđački bataljon, bataljon veze, bataljon RHB, inženjerski bataljon, remontni bataljon.

123. ObrTrO, vojna jedinica A7052. Pešadija. Komandant — Roman Tokarenko.
Borbeni put: borbe za Nikolaev, Voznesensk, borbe u Harkovskoj oblasti, borbe u Kurskoj oblasti. Sastav: 186 BTO, 187 BTO, 188 BTO, 189 BTO, 190 BTO, 191 BTO.

offline
  • Ratarstvo
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 265

^
Ali je zanimljivo da upadaju samo kad se rusi "izblamiraju", hvala Bogu pa to sve redje rade. I vise puta ponovljena recenica, "ja znam, a vi drugi ne znate".

Samo zamislim 99. i pojedine akcije gdje su nasi vojnici stradali, dal to isto spada pod blamazu ili je to prosto rat!?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 588 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 3 sakrivenih i 577 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Areal84, Boris90, procesor, repac, S-lash, uruk, vathra, VJ