Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1838

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1474

У атару села Оружане снаге РФ Северск уништиле су самоходни топ калибра 155 мм АС-90 Оружаних снага Украјине са високопрецизном муницијом „Краснопољ“
https://t.me/boris_rozhin/132950

У Константиновки (ДНР), окупираној од стране непријатеља, руске оружане снаге уништиле су супермаркет који је коришћен за складиштење муниције и муниције за украјинске оружане снаге.

Непријатељ је однео 10 погинулих и 35 рањених.
https://t.me/boris_rozhin/132923

Nastavak

Цивилна нацистичка возила са станицама за електронско ратовање поред уништеног супермаркета у Константиновки.
https://t.me/boris_rozhin/132929?single



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226


Хохлы оперативно запилили ОК результатов атаки аэродрома в Липецкой области.
Ну т.е. как и говорилось, самолёты целы, личный состав жив, аэродром функционирует штатно.
А бомбосклад на любом военном аэродроме специально строится в таком месте, где в случае пожара на нем или там детонации ущерб был минимальным. Да. Боеприпасы разлетаются при детонации. Да это неприятно.
Бомбосклад это полянка обнесенная колючей проволокой на которой штабелями сложены АСП. Ну и техпомещения для различных хознужд. Или без оных. Просто куча бомб в одном месте.
Бомбы это расходник. Край завтра на аэродроме возникнет новая полянка с такой-же горой бомб. Уверен хохлы не заметили уменьшения ударов авиации после этого, а скорее наоборот.
Это не значит, что это прям херня и пренебречь. Но весь этот склад намного дешевле стоимости самого дешманского боевого самолета. Или человеческой жизни.
Так что норм. Легко отделались.
https://t.me/fighter_bomber/17685

Sve kul.

Ono što je interesantno u celonedeljnoj zajebanciji je da nikada više običan svet nije uplatio donacija za opremanje vojnika.



offline
  • Pridružio: 20 Okt 2020
  • Poruke: 128

juce se neko sprdao sa mojom konstatacijom da Rusija nema vise snage danas izgleda da sam ipak u pravu. Kako pise Yura situacija je losa jer Ukri uvode znacajne snage. Rusi nemaju rezervi dovoljno da im se suprotstave…pa vi sada sami iznosite zakljucke

t.me/yurasumy/16969

offline
  • Milos
  • Pridružio: 13 Jun 2022
  • Poruke: 49
  • Gde živiš: Stockholm

Pa tu pise da su ukrajinske rezerve blize i da ”brze pobede nece biti” , ali svako vidi i cita sta zeli.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1474

Kурск регион #Резиме за вече 09. августа 2024

▪Током дана, непријатељ је наставио да врши притисак око створеног мостобрана у региону, слажемо се са оценама Романа Аљехина (хттпс://т.ме/Алекхин_Телега/11182) да је изузетно далеко од „одбацивања“ непријатеља, упркос увођењу наших јединица које су се приближавале. Непријатељ повлачи резерве (нису све доведене у зону борбених дејстава), а наши УАВ оператери, pакетчиков и авијатичари их лове. Резерве су озбиљне – јављају другу резервну бригаду. Ипак, могуће је локализовати кретање борбених извиђачких патрола Оружаних снага Украјине: првих дана су непријатељске колоне деловале у саставу пунокрвних моторизованих пешадијских и тенковских чета. Сада су бројни непријатељски напади на исто Кореново били неуспешни.

▪Кијев планира да постигне озбиљније резултате у овом правцу. Ракетно оружје се користи до 7 пута дневно у позадинским областима Курског региона, непријатељ не штеди реч о противваздушним ракетама, иако их је раније сачувао чак и током удара руских оружаних снага на главни град непријатеља.

▪Фотографије и видео снимци који се дистрибуирају из Оружаних снага Украјине у насељима Курског региона често се снимају јуче, неки су лажни. У Суџи су увече поново избиле борбе, а маринци 810. Гвајданске армије се храбро боре. На територијама које је окупирао непријатељ, украјинске оружане снаге врше репресалије, пуцајући на аутомобиле са цивилима који покушавају да се пробију.

▪Важан елемент ситуације су дејства Оружаних снага Украјине на линији Горнал – Гуево – Плехово, непријатељ појачава притисак много јужно од Суџе. Односно, Оружане снаге Украјине не настављају са директним ударима када постоји отпор, већ спроводе офанзивну операцију која се може маневрисати.

▪Регионалне власти у региону имају озбиљан проблем са извођачима средњег нивоа. Наредба шефа региона да се људи евакуишу свим расположивим средствима уз ангажовање добровољаца разбијена је непробојном глупошћу и инерцијом „посланика“. Ипак, народна подршка становницима и браниоцима Курске области расте. Непријатељ још није схватио да је својим деловањем извео „успавани” део земље из телевизијског сна. Али не све.

▪Наредних дана биће тешко, у току је распоређивање пристигле резерве, Оружане снаге Украјине ће наставити активна дејства на другим правцима, без обзира на губитке територија на другим секторима фронта.

Резиме су саставили: Два майора
https://t.me/rybar/62619

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6500

Citat:Patriot vs SU-34, autentični i dramatični audio zapis.

Bilo već, dosta stranica u rikverc .

Citat:juce se neko sprdao sa mojom konstatacijom

Mislim da ti je konstatacija bez veze.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2900

Kako prebaciti bataljon od tačke A do tačke B, gde bi trebalo da zauzmu položaj.

Ovo je sve ofrlje brojevi, ali bi trebalo da malo približi i razjasni problem transporta.

Kombat dobije zadatak da zauzme položaj u reonu B. Vrši izviđanje i definiše gde će koja četa biti razmeštena, čak u ovom slučaju i vodovi. Proračunava brzinu vozila i rastojanje. Šalje vojnu policiju da kontroliše trasu.
Za prebacivanje nekog bataljona pešadije je potrebno oko 70 vozila što pri brzini od 30km/h i rastojanjem između vozila od 30m daje dužinu kolone od oko 3km. Da bi razbio kolonu praviće veće razmake između vodova i četa, te se ta, sada ne više kolona, može razvući i 2x ili 3x više.
Po prispeću vozila vrši se iskrcavanje vojnika i opreme i vozila se bez zadržavanja vraćaju.

Na snimcima se vidi da vozila sa vojskom i opremom stoje u koloni, što implicira da neznaju gde da idu i čekaju na naređenje. Dokle god se kreću predstavljaju tešku metu za artiljeriju, dok naprotiv kada stoje, pa vidimo šta biva.

Ja mogu da zaključim da šalju vojsku, a nemaju pojma gde će sa njima.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1653

Citat:Апти Алаудинов: «Некоторые руководители министерства обороны обманывали, обманывали, что в итоги обманули сами себя».

Мы даже знаем какие и почему. Те же, что подставили Вагнеров и Суровикина с Мезинцивым. И те же, что устроили внутри МО РФ разборки повлекшие посадки ЗМО. И те кто закрыли боевого генерала Попова.

Но сейчас в этом разбираться некогда. Для начала Курскую область зачистить надо.
https://t.me/condottieros/4912

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3494

https://x.com/FahrettinAltay_/status/1821970642977325483

GP":Ova fotografija nije prava, to je fotomontaža. Kursʹk na ukrajinskom, Kursk na ruskom.

Ukrajinska strana naravno širi dezinformacije. Ukrajinski napredak danas je zaustavljen. Počeli su kopati obrambene rovove."

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

Danas se vec vidi stabilizaicja fronta u Kurskoj oblasti, nije bilo nekog posebnog Ukr napredovanja, pratim nekoliko pro Ukr Tviter (X) naloge i poprilicno su utihnuli danas.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 594 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 3 sakrivenih i 583 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, procesor, repac, S-lash, uruk, vathra, VJ