Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1851

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 11147

Citat:Ovo je nesto sto su Rusi morali da urade odavno, podijeliti narodu oruzije i laka protiv oklopna srestva.

Recept za nevolje.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Линк тражи чланство.
Ситуација са становништвом се доста разликује него у стара времена кад се рачунало на отпор наоружаног народа.Сад се за борбу прима добра плата.
Становништво је с обје стране границе иначе прилично мјешовито па тиме и ризично за дијељење оружја.Од три нека Сергеја Ивановича један је Украјинац.



offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

sap ::Линк тражи чланство.
Ситуација са становништвом се доста разликује него у стара времена кад се рачунало на отпор наоружаног народа.Сад се за борбу прима добра плата.
Становништво је с обје стране границе иначе прилично мјешовито па тиме и ризично за дијељење оружја.Од три нека Сергеја Ивановича један је Украјинац.


Onaj koji prima platu je motivisan novcem svjestan rizika.
Onaj koji je pripadnik narodnih milicija tj .naoruzanog naroda ima jos vecu i konkrentiju motivaciju, branim kucu, imovinu od poaljenja i pljacke i zivote svojih najblizih.
A iz iskustva koje ja imam sa tim mogu da kazem da je naourzani narod, u MNOGO MNOGO!!! situacija usporio neprijatelja, licno sam svjedok kada je klinac od 16 godina Osom sašio desant (da ne pricam dalje)
Sto se tice ko je od trojice Ukrajinac, pa ni u mom selu nije svaka kuca dobila duge cijevi...

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2900

vathra ::Имаш снимак погођене колоне раније постављен.
Погођена је колона, у њој је било неколико камиона са војницима позади, и види се да их је доста погинуло.
Али тешко да их је било 500, није их било стотињак у колони, можда 50ак или више

Da ne mutim previše vodu, ali mi one slike čudne, gume na kamionima probušene, vide se poginuli vojnici, a cerade čitave, nigde rupice.

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Millennium ::Mislim da ovde ima više razloga ove operacije, i mnoge od njih ste i sami nabrojali. Ali meni ovako sa strane deluje da su tri najveća razloga.
1. Rasterećenje drugih linija fronta, jer Rusi sada moraju da dovlače pojačanja da bi isterali neprijatelja sa svoje teritorije i da glavni fokus stave na to. Tako da mi deluje da će se Ukri grčevito držati u tim oblastima i gledati da se održe što duže terajući tako Ruse na sve duže i veće angažovanje oko Kurska.
2. Nešto što je dobro primetio kolega, a to je da NATO sada gleda, posmatra i uči kakva je ruska reakcija na upad na sopstvenu teritoriju. Verujem da prolaze sve moguće scenarije koji bi mogli da se dese u budućnosti. Takođe mi deluje da ponovo pomeraju crvene linije i pipaju puls dokle smeju da pritiskaju. A deluje da mogu dosta.
3. Liči mi na sabotažu bilo kakvih mirovnih pregovora. Posle ovoga, nikakvih razgovora neće biti. Svuda u svetu namenska sada cveta. Radim u istoj te stoga znam. Ogromneeee količine novca se obrću trenutno. Zapad što ne može da napravi, plaća drugima da naprave za njih. Bugari, Česi, Slovaci, Poljaci, mi i da ne nabrajam dalje, u vagonima na dnevnom nivou se izvozi. Koliko god surovo zvučalo, nama su rekli nadajte se da će rat potrajati, jer ćete imati posla. A mi smo samo kap u moru. Druge države prave još više. Trenutno mir nije dobar za biznis. Ako bi se ovo završilo uskoro, mnoge firme bi ostale bez posla i ugovora.



Ово под три заслужује јож једном да се прочита.И оволико што си написао неби смио због посла.
За ово под два би да допуним.Могу доста и сан им је да Русија прогласи ратно стање али разочараће се.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1653

Може бити да је само пропаганда, али падобранци су до сада углавном преносили истините тврдње Citat:🪖 Курская область

К нашим товарищам попал в руки водитель Хаммера, сдался сам. 
 
По словам военнослужащего ВСУ, они выехали из Сум и направились к Курской границе. Заехав в Россию, Хаммер подорвался на мине, старший машины погиб. Экипаж сильно контузило в моменте, но все смогли дальше идти в бой. 
 
Посмотрев на всё происходящее, наш пленный решил выйти и сдаться. 
 
С его слов, на Курске задействовано 4 бригады. Пятая вот-вот войдёт. Контингент — бывшие зеки и спецура замотивированные тем, что они могут делать всё что хотят, и за это им ничего не будет
https://t.me/rusich_army/16415

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 153

DejanCG ::https://t.me/c/1102909292/63434


Pripadnici snaga naoruzanog naroda, uhvatili OSU diverzanta.
Ovo je nesto sto su Rusi morali da urade odavno, podijeliti narodu oruzije i laka protiv oklopna srestva.
Ne moze svuda i svigdje vosjka da bude prisutna a sve je bolje od situaicje da te neprijatelj zatekne u krevetu golorukog.


Šališ se? Da podeliš oružje narodu? To je ravno katastrofi. Ovo što su Rusi trebalo da urade jeste da obezbede granicu sa Ukrajinom. Da reorganizuju granične trupe koje obezbeđuju granicu sa Ukrajinom. Da ih naoružaju adekvatnim naoružanjem za efikasniju odbranu od ovakvih prodora. Da ih restrukturiranju, dodele im drugi status u odnosu na ostale granične trupe i da ih naoružaju.
Jednostavno da imaju u vidu i ovakav razvoj događaja.
Mada opet ako pogledamo sa druge strane ukrajinci su sada izašli na čistinu. Rusi lakše mogu da im nanesu težak poraz. Videćemo.

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Само да допуним прецизности ради,наоружани народ или народне мидлиције опет морају бити организоване од вишег,рецимо државног нивоа.

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

Napisano: 10 Avg 2024 19:42

Šalim li se?, Šalis li se ti? Sad bi do ujutru mogao da ti nabrajam sve prednosti naoruzanog naroda, u odnosu na posleratnu fluktaciju oruzija na crnom trzistu kao neminovnu posledicu toga i svakako porast djela protiv zivota i tijela (medjusobni obraucnni komsija)
U mom prethodnom komentaru sam napisao da je 16-to godisnji klinac zaustavio ofanzivu, taj njegov pucanj je vazniji od i presudniji od svega prije toga, ali to je tema o kojoj je ovde zabranjeno pricati.
Jesu li IDF generali budale koji su svakoj jevreskoj kuci na okuprianim teritorijama zapadne obale podijelili duge cijevi i lako protu oklopno naoruazenje?

Nije isto kada se kreces lako kroz sela i kada iz nekog podruma prvi tenk u koloni dobije RPG pa kupola odleti, a onaj iza njega prvo sto pomisli "ja sam sledeci" ...

Dopuna: 10 Avg 2024 19:50

sap ::Само да допуним прецизности ради,наоружани народ или народне мидлиције опет морају бити организоване од вишег,рецимо државног нивоа.


Naravno. To se ne radi, "otvori magacine pa grabi" vec Ime Prezime, jesi li sluzio vojsku, jesi li osudjivan, upisi serijski broj naoruzanja, potpisi revers.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5303

Heksakloretan , ne mora značiti da ga ukri koriste kao bojni otrov, u biti on to nije već služi za stvaranje crne dimne zavjese, daleko je gori fosfor on službeno nema karakter bojnog otrova ali fosforni pentoksid i kiselina koji nastaju izgaranjem fosfora su gadan otrov koji spali pluća.

Primjena crnog dima može imati dvojako značenje 1. da je NATO praznih skladišta i šalju na front bilo što, samo da se može gurnut u rupu promjera 155 mm , 2. moglo bi značiti da sa crnim dimom koji je elektro provodljiv vrše neko elektronsko ometanje ruskih sustava, nešto slično ugljičnih vlakana koja je NATO koristio po dalekovodima , samo u drugom spektru frekvencija i snaga

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 571 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 2 sakrivenih i 562 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Areal84, Boris90, procesor, repac, S-lash, vathra, VJ