Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1893

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 17 Jul 2023
  • Poruke: 128

x.com/RWApodcast/status/1823360238721867844

Napad na Kursku oblast se ubrzanim tempom pretvara u pravi pakao na zemlji za Ukrajince.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Mar 2022
  • Poruke: 34

U vezi sa FPV dronom i snimkom od samo 15 FPS... Da li možda postoji ogranicenje u samim FPV naočarima, ako je u pitanju oprema nešto lošijeg kvaliteta? Mada pretpostavljam da i takva oprema mora da gura bar 30ak FPS.
Druga stvar, ukoliko je već tačno da je dron povezan optikom, opet pretpostavljam da je u pitanju neka terenska budževina. Samim tim sumnjam da se signal optikom prenosi do samih naočara, već verovatno ide optikom do neke stanice, a onda od te stanice opet radiom do naočara. Da ne uvodi ta konverzija ograničenje u FPS-u?

P. S. Da dodam samo, nakon gledanja videa koji je postavio @HansGajger. Na većini snimaka pogodaka sa FPV dronovima FPS se drži oko 60.



online
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1653

Изгледа да добро постављене препреке на главним путевима ипак могу довољно да успоре непријатеља док се организује одбрана https://t.me/rusich_army/16491



А шта би тек било да су имали овакво "камење" распоређено дуж границе Citat:🇷🇺На форуме «Армия-2024» показали камень за 5 млн рублей.

Разработчики заявили, что новинка — высокотехнологичное устройство для шпионажа со встроенной камерой и дистанционным управлением.

Аналогичные устройства использовали агенты британской разведки в Москве ещё в 2000-х годах
https://t.me/c/1633131143/54330

online
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1476

Јужнодоњецки правац: битке на истоку Константиновке и руске трупе стижу до аутопута Т-05-24
стање од 17:00 13.08.2024

На јужнодоњецком правцу руске трупе су већ на неколико места стигле до кључног пута Т-05-24, којим се снабдевао гарнизон Оружаних снага Украјине у Угледару. Истовремено, јуришне групе Оружаних снага Русије постигле су значајне успехе у Константиновки, савладавши одбрамбене линије украјинских формација у југоисточном делу села.

▪После дугих борби на прилазима Константиновки, руске трупе су успеле да пробију одбрану противника и напредују у само насељено место. Јединице Оружаних снага Русије искористиле су терен и напале (хттпс://т.ме/воин_дв/10139) положаје Оружаних снага Украјине на јужној периферији села. укочен у источном делу Чкалове улице. Негде око 10. августа, јуришне групе су избациле украјинске формације са положаја у улицама Шевченко, Мира и Шахтерска на источној периферији села.

Након тога, јединице Оружаних снага Русије почеле су систематски потискивати украјинске формације у централни део насеља. Упркос отпору Оружаних снага Украјине, до 12. августа увече, напредне јуришне групе успеле су да истисну непријатеља са још неколико положаја и „повуку“ њихов десни бок, дошавши до леве обале реке Сухије Јали. Непријатељ редовно користи јуришне дронове, о чему сведоче објективни контролни снимци.

▪Југоисточно од Водјанојеа воде се жестоке борбе на прилазима аутопуту Т-05-24. После вишемесечних борби у јаругама Икрјана и Солененкаја, руске трупе су успеле да приђу и преузму ватрену контролу над транспортном артеријом на још неколико места. Због тога је непријатељу готово немогуће да га користи за снабдевање гарнизона Угледар и Константиновка. Даља офанзива у овој области у будућности омогућиће Оружаним снагама Русије да заобиђу јединице Оружаних снага Украјине у Константиновки и околини са југа и преузму под ватрену контролу део С-05-11-33 Катеринивка. - аутопут Константиновка, што значајно отежава снабдевање гарнизона последњег.

🔻Међутим, да би спровели овај сценарио, руске трупе ће морати да савладају одбрану непријатеља северозападно од аутопута и ослободе Водјаноје. Украјинске формације, схватајући изгледе који се отварају за команду Оружаних снага Русије након заузимања овог села, настојаће да зауставе напредовање руских трупа у том подручју и вероватно ће употребити значајне снаге за то.

Ослобађање Водјаноја отежава и контрола украјинских формација над територијама рудника Јужнодонбаска број 1 и број 3. Окна обе мине омогућавају непријатељским посматрачима да прате десетине километара унаоколо користећи визуелни надзор и специјализоване камере. На територији рудника (хттпс://т.ме/воин_дв/10104) редовно се изводе ваздушни удари уз употребу разних врста муниције, али је такве капиталне структуре тешко уништити чак и ваздушним бомбама.
https://t.me/rybar/62739

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 971

Ukrajinci šta su šenlučili, šenlučili su u prvih 48 sati. Sad moraju ili da uspostave liniju fronta ili da se izvlače.

Pošto su pod NATO komandom, neće uraditi ni jedno ni drugo nego će ići na neku Krinki varijantu ubacivanja pojačanja po sistemu "ko preživi i koliko potraje".

offline
  • Pridružio: 14 Mar 2016
  • Poruke: 261
  • Gde živiš: Campolongo

Imam neki osjećaj da ćemo se vratiti u standardnu količinu postova u 24 sata, max 2-3 stranice jer zabrinuti prorusi više neće morati da brinu Very Happy

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Ima li neka krstena mapa sa Kurska danas.

Nalazim informacije da su svabe kod sela Общий Колодезь i Каучук, a to je 30 km od granice

offline
  • Pridružio: 26 Okt 2021
  • Poruke: 126

Lako amerima kada ne ginu njihova deca, ova Ukros vojsk im je samo excell sheet na izvestaju! Realno nemaju niti snage niti nadmoc u bilo kom vidu da odrze to , sto duze cekaju tu ce cifre ce biti uzasnije! Realno svaki dan po 30tak oklopa ode u vatru minium a Rusi tek pocinju

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

ladro ::Imam neki osjećaj da ćemo se vratiti u standardnu količinu postova u 24 sata, max 2-3 stranice jer zabrinuti prorusi više neće morati da brinu Very Happy

Masala, jos samo da se rijesimo ovih sto oce da dijele RPG i naoruzavaju klince od 16 godina, i OK smo onda

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2378

babaroga ::Ima li neka krstena mapa sa Kurska danas.

Nalazim informacije da su svabe kod sela Общий Колодезь i Каучук, a to je 30 km od granice
Ako zanemariš "farbanje" i gledaš samo geolokacije ... link.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 762 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 8 sakrivenih i 718 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., acatomic, Andrija357, Atomski čoban, bladesu, Boris90, cavatina, ccoogg123, cvrle312, debeli, dekan.m, drimer, Excalibur13, HrcAk47, Ilija Cvorovic, kvcali, kybonacci, Marko Marković, MIg, mushroom, nuke92, Pakito93, Posetilac1, Posmatrac77OKB, proka89, raptorsi, raso76, S-lash, samsung, Srky Boy, t.mile, Trpe Grozni, YugoSlav, zdrebac, ZetaMan, šumar bk2