Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1921

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Objekat nema sanse da je u Ukrajini. Gledam sistem izrade, ovo je stara sovjetska skola poljske uredjene fortifikacije. Moze cika voja inzinjerac da ti potvrdi kad naleti, ali to je to, skolski uradjeno po prirucniku.

Ukri su se modernizovali, oni sad to prave po americkim nacrtima, prefabrikovano od betonskih slagalica, i prave podizvodjaci jarani iz kraja, za dobru lovu.

Ovdje se vidi vojnicka ruka, ovo je vojak pravio.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jun 2024
  • Poruke: 13

Sada se sve uklapa. Sirski pronađen s Hitlerom.
x.com/Cyberspec1/status/1824000580504969384



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2599

Dzaba im bunker kad nikog nije bilo u njemu. Isto vazi za silne ikrajinske bunkere

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2022
  • Poruke: 36

ti su bunkeri bili popunjeni hrpom mladih ruskih rocnika, koji su se u velikom broju predali ukrajincima.

evo jos i novih ruskih vojnika-zarobljenih

x.com/NOELreports/status/1824029473672499351

x.com/NOELreports/status/1824020463661519235

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3494

https://x.com/DrazaM33/status/1824129035149975579

Kolona ukro tehnike eliminisana, snimak od juče.

online
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: RS/BiH

@platana

Ni jedan zarobljenik nema lice ? Zanimljivo ,vrlo zanimljivo .

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1478

Покровски правац: пробој Оружаних снага Русије до Гродовке, борбе на прилазима Новогродовки и погоршање оперативне кризе Оружаних снага Украјине
стање од 21:00 15.08.2024

Поред правца Александар-Калиновски (хттпс://т.ме/рибар/62804), депресивна ситуација украјинских формација развија се и у сектору Покровски, где су последњих дана руске трупе успеле да значајно прошире зона контроле. Тренутно се непријатељ припрема за одбрану на сектору Гродовка-Новогродовка.

Оба ова насеља су последње велике линије одбране украјинских оружаних снага испред Покровска, једног од кључних транспортних чворишта непријатељске групе „Донбас“.

▪На северном крилу, руске трупе се боре на прилазима Новоторецком, где се прелази преко реке Казењи Торец. Раније су Оружане снаге Русије ослободиле (хттпс://т.ме/рибар/62747) Ивановку и Лисичное, што им је омогућило да дођу до периферије насеља, пробивши неколико одбрамбених линија непријатеља.

Северно од Новоторецка, Оружане снаге Украјине су опремиле велико утврђено подручје које покрива прилазе аутопуту Н-32 Покровск-Константиновка. Највероватније ће главни напори Оружаних снага Русије на северном крилу у блиској будућности бити концентрисани на ослобађање Воздвиженке и даље напредовање ка аутопуту са циљем његовог пресецања.

▪У централном сектору, након успешног заузимања положаја Оружаних снага Украјине у зони рушевина циглане, руске трупе су ушле у југоисточну периферију Гродовке. Јуришне групе Оружаних снага Русије постепено се крећу дуж Доњецке улице, док територија каменолома глине који се налази јужно остаје у „сивој зони“.

Офанзива се одвија и североисточно од насеља, где руске трупе истискују украјинске формације са положаја у шумским појасевима. Непријатељ примећује високу ефикасност и број руских дронова који ометају снабдевање и погађају оклопна возила Оружаних снага Украјине.

❗У зони аутопута О-05-44, одмах иза Гродовке, непријатељ поставља нову одбрамбену линију намењену заустављању напредовања руских трупа у овој области. Познато је (хттпс://т.ме/з_архив/27633) за најмање четири велика упоришта изграђена на већој надморској висини у односу на само село, што Оружаним снагама Украјине даје предност како у могућностима визуелног осматрања, тако и у прилагођавању артиљеријске и минобацачке ватре.

Ипак, очигледно не вреди говорити о неприступачности овог утврђеног подручја – током борби за Веселе руске трупе су савладале (хттпс://т.ме/Гвардеискаиа30ОМСБР/192) сличну линију одбране украјинских формација за само неколико дана.

▪На јужном крилу јединице Оружаних снага Русије, ослањајући се на Сергејевку, извеле су серију напада, услед којих је ослобођено насеље Орловка. У суседној Журавки, изгледа да се борбе настављају, а барем југоисточне периферије села су под контролом руских трупа.

Ускоро треба очекивати да ће руске трупе „повући“ леви бок и упасти на положаје Оружаних снага Украјине у области Новожелани. Постоје извештаји о почетку борби за Новогродовку, где се налази велики железнички чвор Оружаних снага Украјине, а у граду је уведен 20-часовни полицијски час. Николаевка, која се налази само три километра источно, већ је под контролом руских оружаних снага: непријатељ је објавио снимак десанта на западном излазу из села.

🔻Док власти тзв Украјина ужива у информативним победама у Курској области, позиција групе Оружаних снага Украјине на правцу Покровски наставља да се убрзано погоршава. Након што руске трупе заузму Гродовку и Новогродовку, биће отворен пут за Покровск и Мирноград.

Јединице Оружаних снага Русије угрожавају важне комуникације непријатеља не само у овој области, већ и у рејону Селидова и аутопуту Н-32, дуж којег се снабдевају украјинске формације на правцу Доњецк, Артемовск и Александро-Калиновск. Команда Оружаних снага РФ се суочава са неколико перспективних праваца за напад.
https://t.me/rybar/62816

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2024
  • Poruke: 13

Lukašenko kaže: "Moramo sesti za pregovarački sto i okončati ovaj sukob. Ni Ukrajincima ni Rusima ni Belorusima ne treba ovo."
x.com/BelarusMFA/status/182409187599466132.....pw722eq%2F

O čemu se ovde radi sada?

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1478

Курски правац: уништавање ХИМАРС МЛРС у Сумској области и битке у Корењевском и Суџанском округу
шта се зна 20:00 15.08.2024

У Курској области настављају се сукоби дуж целе линије додира. Украјинске формације с времена на време покушавају да побољшају тактичку ситуацију, али наилазе на одлучну одбојност руских трупа.

🔻У региону Лгова, непријатељ је два пута пуцао на административни центар, укључујући и ракете са касетом бојеве главе. Познато је да су четири цивила рањена, од којих су два хоспитализована, а оштећена је и цивилна инфраструктура и стамбени објекти.

🔻У округу Кореневски погођени су положаји Оружаних снага Украјине у области Снагоста, Олговке, Успенке и Матвејевке. Код Кремјана је одбијен покушај непријатеља да уђе у насељено место, а у Љубимовки су оператери беспилотне летелице Ланцет погодили (хттпс://т.ме/варриорофнортх/2092) још једно козачко оклопно возило Оружаних снага Украјине. Како је саопштило Министарство одбране, украјинске формације су такође напредовале у правцу Шептуховке и Каучука, али су биле неуспешне.

У области Могрице уништена је (хттпс://т.ме/звезданевс/147852) ракетним ударом ХИМАРС МЛРС. Вероватно је реч о истој инсталацији која је ноћу пуцала на мост (хттпс://т.ме/рибар/62798) у Глушкову: као резултат директног поготка, забележен је пуцање муниције инсталације.

🔻У округу Суџански, руске трупе су погодиле подручја концентрације непријатеља у близини Јужног, Заолешенке и Мирног. Борбе се настављају на прилазима Мартиновки и код села Агроном.

Непријатељ наставља да поставља снимке из западних и централних делова Сује. Окупирани град посетили су и представници италијанске (хттпс://т.ме/беларусиан_силовик/39321) штампе. Истовремено, ниједна страна није објавила видео материјале са источних периферија.

🔻У Беловском округу, руске трупе су очистиле село Крупец. Претходно су објављени снимци гранатирања (хттпс://т.ме/два_мајорс/49730) украјинских положаја у Камишњем, неколико километара источно, где су борбе тренутно у току.

❗Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски најавио је стварање „војне команде (хттпс://т.ме/вархисториалцонафтер/179669)” на окупираној територији Курске области, која ће наводно бити ангажовани на „одржавању реда и закона и обезбеђењу приоритетних потреба становништва. Међутим, у стварности, ово је само још један медијски потез украјинских власти, које ће заправо деловати искључиво виртуелно.
https://t.me/rybar/62814

offline
  • Pridružio: 04 Okt 2009
  • Poruke: 126
  • Gde živiš: Referent Nabave - Tamo daleko u velikoj zemlji

Šta čekaju Ruje. Da im dođje do moskve. Veliko razočarenje. Izvinjavam se all Sam uzrujan. A ove majmune na poslu oko mene bi najradije zadavio pa nek idem j zatvor. Kako poljaci mogu biti tako glupan narod ne mogu da shvatim nikako.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 955 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 11 sakrivenih i 905 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, AleksSE, amstel, Andrija357, Apok, Ben Roj, Botovac, ccoogg123, comi_pfc, Denaya, dragan_mig31, drimer, JimmyNapoli, Kriglord, Krusarac, ksyyaj, Kubovac, kybonacci, Marko Marković, Mercury, milenko crazy north, Milos ZA, nemkea71, novator, nuke92, oldtimer, Overkill, ozzy, pein, procesor, raptorsi, repac, Stoilkovic, Trpe Grozni, vobo, W123, zhuki8, zlaya011, šumar bk2