Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1978

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 775
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Smanjivali su oni postepeno apetite sa te strane Dnjepra, pošto su ga prešli, išli su dokle mogu skoro do Krivog roga, zavijali oko Nikolajeva. Ovo lutanje ukrajinaca u Kursku me podseća na taj period rusa.

Kako se rat usložnjavao preovladalo je racionalno, bilo je reči da su jedva Putina ubedili da moraju da napuste grad Herson, verujem da je tako.

Bar su davali lovu stanovništvu, da nastave život negde u staroj Rusiji, privremeno, ko zna, možda se i vrate, rusi su to.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 665

strelac07 ::
Rusi nikada ne bi presli u hersonsku oblast da su se zapitali "Ali mi imamo samo jedan most kao vezu sa ostatkom armije ?!". Rusi su napustili hersonsku oblast zato sto su imali nedovoljno ljudstva i samim tim nisu imali utvrdjene linije, nego otporne tacke izmedju kojih su se hoholji vozili kao na safariju i ostvarivali brze prodore.


Ako se opet uzme govor VVPa od 24.02. izjutra kao validan izvor informacija, tu ima ona recenica da pripadnici VSU treba da poloze oruzje i idu kucama.

Sada znamo da su obavestajne pretpostavke SVR/GRU itd da ce se to dogoditi bile promasaj na kub.

Medjutim, vojska RF se vodila naredjenjima, koja su bila zasnovana na toj pretpostavci, tako da je vrv procena bila da ce nakon 2 nedelje most da bude barem 50+ kilometara od prvih ukrajinskih polozaja, o HIMARS-u u naoruzanju ukro vojske se vrv. nije ni pomisljalo.



offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 550
  • Gde živiš: na koridoru

ivan1973 ::Ukrajinci i tok izgadnje prepreka:





Nisam inžinjerac, ali mogu da pogledam! (ipak sam neki Dipl.ing.maš):
1. Ovo su armirano-betonski pragovi za prugu - slabašno;
2. Postavljanje u šahovski raspored - korektno, ali malo više je razuđeno;
3. Sa 2-3 granate iz tenka i ovuda se prolazi, doduše, tada je položaj tenka demaskiran, ali bukvalno svako može sebi da otvori put (jeste mali ugao pa može da rikošetra ali fugasnij snarjad bi urado posao gađanjem u dno, blizu zemlje)
4. Sa onim "našim" betonskim piramidama, što su do pre neku godinu stajale na prilazima Bg-u ne bi se tako lako izborili - ne pominjem one koje su postovane relativno skoro ovde na sajtu - ono su kartoni od mleka (ko se seća iz '80-tih u staroj Jugi).
Gosn Vojo64, ima li rezona?

------
Za transportere nisam sigaran ali zato garantijem da svski tenk ovo moze da polomi i to bez vecih problema.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

@Kunktator

Još uvek sam u sporohodnom modu. Zeza me kvačilo pa nikako da prešaltam u brzohodni. Takva mi i pisanja. 😁

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33801

Подробности засады на колонну всу в Курской области .
Вэсэушники заехали в ловушку бойцов 810-й бригады Черноморского флота РФ.
GP
Детаљи заседе на украјински конвој у Курској области.
ВСЕушници су ушли у замку бораца 810. бригаде Црноморске флоте Руске Федерације.
https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_4289093

Украинка сняла ряды заранее готовых могил для уничтоженных в Курской области всушников. Жительница Сумской области поделилась возмущением в соцсетях - зачем ВСУ отправляют под Курск, если их ждут обратно только в виде трупов.
GP
Украјинка је фотографисала редове унапред припремљених гробница за погинуле људе у Курској области. Становница Сумске области је на друштвеним мрежама поделила своје огорчење – зашто се Оружане снаге Украјине шаљу у Курск ако се од њих очекују повратак само у виду лешева.
https://t.me/anna_news/69811

4XFAB po lesoposadki u Sumskoj obl
https://vk.com/novnews?w=wall-50332460_6283924

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2170
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 19 Avg 2024 22:30

Denaya ::Ona je u celosti bila u tom sektoru i nigde drugde. Još od Oktobra prošle godine.
Imao sam neki utisak da je veći deo brigade bio na pokrovskom pravcu, ali da se neki njeni (manji) delovi i dalje šiljkaju i drugde, recimo tamo po Zaporožju, proletos, gde bejaše, Rabotino ili tu negde.
A da je brigada devastirana, to znam jer smo svi izveštavali o tome.
Cenim da su im operativne i koliko toliko čitave jedino jedinice za borbu dronovima.

Dopuna: 19 Avg 2024 22:38

Pomenu Babaroga i Volčansk, i meni se čini da je tu pominjana skoro (pa su se neki čudili), e sad da li su "dronaši" samo bili, ne mogu da se setim. Ko će to sve da traži.

offline
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2533

S2M ::@frunze
Svi su kanali manje ili više privatni.Kad se pridružim kanalu postaviću čitav tekst.Ne vidim razlog da me ti sad disciplinuješ ovdje.Postavljaju se i X nalozi pa nemamo svi pristupa datim kanalima Ne vidim u čemu je problem!?


Није ми намера да дисциплинујем било кога, немој ме погрешно разумети. Прва реченица је нетачна. 99,99% канала на Телеграму релевантних за СВО нису приватни. Постављају се постови са Икса који су јавни, као и постови са било које друге платформе који су јавни. По мени је постављање било ког линка којем се не може приступити бесмислено. А често се показало да су приватни канали обичан кликбејт. Једино што сам нашао за Подубног и 22. август је да му је тада рођендан.

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 125

t.me/SrbijaRusija/66601

Snimak prvog dana upada u Kursku oblast...

Po snimku se vidi da su usli u nebranjeno, krecu se putem, lako oklopljena vozila sa pjesadijom iza koja puškara po kucama...

Ovo bi zaustavila moja pokojna baba, ovde nista nije trebalo vise od naruzanog stanovnistva sa lakim PO srestvima i licnim naoruzanjem

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 460

Da li je moguće da Ukrajinci imaju ljudstva i tehnike u rezervi za napad na nekom delu fronta !? Pogotovo što su ovim upadom u Rusiju potrošili dosta snaga ....

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 665

Stija zmija ::Da li je moguće da Ukrajinci imaju ljudstva i tehnike u rezervi za napad na nekom delu fronta !? Pogotovo što su ovim upadom u Rusiju potrošili dosta snaga ....

Ako je istina da su od pocetka rata mobilisali preko milion ljudi ( aj racunajuci tu i aktivni sastav, nacionalnu gardu, TO, padobrance), onda je moguce.

Pritom su od kraja aprila mobilisali par hiljada robijasa, neki od njih su vec i poginuli u Kurskoj oblasti.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 719 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 9 sakrivenih i 677 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, AleksandarV, bbogdan, bestguarder, bojcistv, ccoogg123, darkangel, Darko8, Dimitrije Paunovic, Georgius, GORDI, ivan979, Kriglord, Kubovac, laki_bb, Leklerk, M1los, mercedesamg, Milos ZA, mkukoleca, Nikolaa11, operniki, perko91, raketaš, Raso75, repac, Shinobi, Singidunumac, Sirius, Toper, Vlada78, wolf431, 79693