Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1982

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1472

Курски правац: уништавање украјинских оклопних возила у округу Суџански и Корењевски
што је познато од 14:00 20.08.2024

У Курској области напета ситуација се наставља дуж целе линије фронта. Непријатељ напада колонама оклопних возила у разним областима, под ватром оклопних возила Оружаних снага Русије и авијације.

🔻У округу Глушковски, украјинске формације покушавају да ударе на понтонске прелазе, укључујући и ФПВ беспилотне летелице. Непријатељ објављује сателитске снимке, тврдећи да је успео да онеспособи један од два прелаза на реци Сеим.

🔻У округу Кореневски, украјинске оружане снаге су још једном покушале да се учврсте у селу Коренево. Колона украјинских оклопних возила је чак успела да прође аутопутем на источној периферији села у правцу Никипеловке, где је уништена (хттпс://т.ме/варриорофнортх/2200) прецизним ударима ФАБ-а из тхе УМПЦ.

🔻У округу Суџански разјашњена је конфигурација фронта у области Малаја Локни. Предњи положаји руских трупа били су под ватром из борбеног возила пешадије Мардер (хттпс://т.ме/два_мајорс/50208) 1А3 95. ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине. Тако руске оружане снаге тренутно држе линије у области Николајевке и Старе Сорочине.

Северно од Руског Поречног фронта је такође разјашњена. По свему судећи, након што су оклопна возила (хттпс://т.ме/рибар/62855) Оружаних снага Украјине напала ФПВ дроновима у самом селу, украјинске формације су успеле да путују даље ка северу. Данас су изведени ваздушни удари (хттпс://т.ме/варриорофнортх/2203) на непријатељске положаје у шуми код села Нечајев.

На југозападу је неколико непријатељских оклопних аутомобила успело да стигне до села Руска Конопелка. Ово је вероватно иста опрема која је недавно нападнута (хттпс://т.ме/рибар/62900) на фарми Агроном од стране ФПВ дронова. Оружане снаге Украјине су упали у заседу, најмање једно возило је уништено (хттпс://т.ме/русицх_арми/16640) из непосредне близине ватром из аутоматског топа БТР-82А.
https://t.me/rybar/62924



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1968

Citat:
Kad sam ja to pricao prije 7 dana bilo je da ja hocu da naoruzavam civile i da ih tjeram da izginu glupo


Било је глупо прије 7 дана - а глупо је и данас.



offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3346
  • Gde živiš: Makedonija

Али ефекат
карикатуре Путина и Украински тенк у спавачој соби

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 406

https://x.com/runews/status/1825813965319881121 --- Veliki požar ( 10 000 m2 ) u skladištima firme Eurotex u Brasovu .. Gori oprema, koja bi trebala, da se prebaci u Ukrajinu.. Dronovi, medicinska oprema, optika i druga vojna oprema...

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Bobrock1 ::https://x.com/ArmchairW/status/1825674600023470297

GP":Ovdje se nema što vidjeti, samo da Rusi sada imaju mogućnost istovremenog napada na pokretne mete na svojim JDAMski klizećim bombama.

"Negdje u Kursku," siguran sam da ga je netko već geolocirao."

Nova mogučnost klizečih bomba. Izgleda impresivno. Naravno, da ovde ima šta da se vidi i to če imati itekako veliki utjecaj na tok rata.

Inače ruje još 9 kilometara od Pokrovska. Treba napomenuti, da posle Pokrovska, prema zapadu, ima samo stepa, do Pavlovgrada, Oko 100 kilometara.



Неко од колега је већ писао да је Павлоград следећи на реду и да његовим посједањем пада Запорожје.
Мислим да је то погрешно.
Павлоград је предстража(аванпост) Дњепропетровска.
Запорожје,можемо бити сигурни, не може да се доводи у оперативно полуокружење док год је Дњепропетровск у украјинским рукама,а уз то,мислим да ће руси избјегавати рушење у Запорожју.
Какви би могли бити руски планови за Дњепропетровск и како ће изгледати тактика(врло компликовано)вођења те операције,кунктатор и ја се сагласисмо да је прерано о томе.

offline
  • Pridružio: 26 Nov 2023
  • Poruke: 221

Ma mislim da se ide na kolaps ukrajinske armije, ne na osvajanje.

Po mom mišljenju odlična analiza dvojca sa "Durana"

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 154

grenadir ::https://x.com/runews/status/1825813965319881121 --- Veliki požar ( 10 000 m2 ) u skladištima firme Eurotex u Brasovu .. Gori oprema, koja bi trebala, da se prebaci u Ukrajinu.. Dronovi, medicinska oprema, optika i druga vojna oprema...
Izuzev par naloga na tviteru, niko to nije potvrdio, guglaj Brašov i vatra, ništa ne izbacuje. najverovatnije patka, čak je u komentarima više njih reklo da ništa nisu čuli o tome.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 274

MORF formira tri nove grupirovke - Kursk, Brjansk i Belgorod. Cilj je zaštita granice.

Pitanje je da li će to biti skroz nove grupirovke ili će Sever podeliti na ove tri nove.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Относительно потенциальных планов противника.

Помимо активных действий в Курской области и потенциальных вспомогательных ударов на границе Белгородской и Брянской областей, противник предпринимает определенные меры по концентрации сил для потенциального удара на Запорожской АЭС. Удар может представлять из себя комбинированную операцию.
1. Сосредоточенная в районе Приморского и Каменского группировка наносит удар в стык частей между Днепром и Работинским выступом с целью прорыва к трассе Токмак-Васильевка и как минимум блокировать Васильевку.
2. Одновременно с ударом (возможно, с оттяжкой в 2–3 дня от первого дня наступления) осуществляется высадка десанта в районе Энергодара или ЗАЭС (более вероятен Энергодар). Курская операция в этой связи окончательно будет переведена в разряд отвлекающей.

3. Задача — захватить Энергодар, ЗАЭС, Васильевку, Днепрорудный. Для этих целей противник может использовать до 8 бригад, включая 3 бригады морской пехоты, до 100–120 танков, порядка 450–500 различных ББМ + части усиления.

4. Неудача с прорывом к Курской АЭС может ускорить начало реализации второй попытки переломить ситуацию в крайне неудачно развивающейся для ВСУ летней кампании. На текущий момент отмечается концентрация резервов противника в районе Запорожья и Приморского.
5. Вероятность того, что противник снова рискнет на этом направлении, достаточно высока. Желание противника перехватить инициативу не стоит недооценивать, им растрачены далеко не все резервы. В свою очередь, неудача с реализацией данной операции будет иметь для ВСУ крайне печальные оперативно-стратегические последствия.
В целом, расхолаживаться не стоит, до конца летне-осенней кампании еще более месяца, и у противника еще имеются ресурсы для того, чтобы попытаться сделать еще как минимум 1 серьезный ход. Наша задача — этот ход не пропустить и реализовывать наши преимущества.

https://t.me/boris_rozhin/134329

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2592

Ok znaci evo 7 dana ide prica da se sprema udar na nuklearku u Energodaru, od Strelkova do Rozina e sad, s obzirom da Ukrajinci bas i ne kriju mnogo svoje planove, dovode vojsku u rejone, skupljaju tehniku bez da ih neko uznemirava pitam se sta radi GS. Jesu li uopste u toku ili ce opet biti iznenadjenje?
A da ne pricam o preventivnim udarima, sokantno znam znam.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 701 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 8 sakrivenih i 665 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, ajo baba, bbogdan, bestguarder, ccoogg123, darkangel, Darko8, dragan_mig31, Georgius, GORDI, Krusarac, laki_bb, Marko Marković, mercedesamg, Nikolaa11, operniki, perko91, raketaš, Raso75, repac, samsung, sasakrajina, Shinobi, Singidunumac, Toper, Vlada78, vladom6, wolf431