Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1983

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3243

Napisano: 20 Avg 2024 15:40

The Russian Ministry of Defense announced the creation of the troop groups "Belgorod", "Bryansk" and "Kursk"

https://liveuamap.com/en/2024/20-august-the-russia.....e-creation


Министарство одбране Русије најавило је формирање група трупа „Белгород“, „Брјанск“ и „Курск“.

https://t.me/divgen/53067

Dopuna: 20 Avg 2024 15:43

Напредовање наших јединица у Часовом Јару.




Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1674

grenadir ::https://x.com/runews/status/1825813965319881121 --- Veliki požar ( 10 000 m2 ) u skladištima firme Eurotex u Brasovu .. Gori oprema, koja bi trebala, da se prebaci u Ukrajinu.. Dronovi, medicinska oprema, optika i druga vojna oprema...

Poceli i ovi jevropski radnici svugdje bacati opuske. Very Happy

Gotivim ovog Patrika Lancastera po samom izrazu lica odmah znam jeli u pozadini ili je blizu fronta, toliko vremena izvjestava ali... neki ljudi se tacno nikada ne naviknu na rat Mr. Green

https://www.youtube.com/watch?v=00BU9TXTNfg



offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8863
  • Gde živiš: pecina stroga

Evo i Sirski izasao sa mapom pohoda na Rusiju

Ja nemam zivaca ovo da tabirim, ajde neko mladji da pogleda sta kaze Sirski


offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1463

Правац Александра-Калиновског: напредовање руских трупа у Кирову и ослобођење Новгорода
стање од 20:00 20.08.2024

На правцу Александро-Калиновски, борбе у предграђу Џержинска се несметано настављају. Након што су депоније рудника Севернаја и Артема, где су се налазиле припремљене позиције украјинских формација, дошле под контролу руских оружаних снага, положај непријатеља у агломерацији Дзержинск постао је компликованији.

▪На северном крилу у области Друзхба, руске трупе и даље савлађују одбрамбене линије Оружаних снага Украјине у урбаном развоју, након чега ће им се отворити пут ка Дачноју и Дилејевки.

▪У северном делу Кирова, напредне групе руских јуришних авиона напредовале су до Улице Чајковског и делимично је прешле у рејону Молодежне улице. Борбе су забележене и на југу, у близини Дмитрове улице, али није било извештаја о консолидовању Оружаних снага Русије на овом подручју.

Украјинске формације се држе остатака својих позиција у приватном сектору на северозападу Кирова, након чега почиње шума, приближавајући се периферији Дзержинска.

Успех у овој области може индиректно да указује на напредовање руских јединица у Дружби. Отприлике половина села остаје под контролом украјинских оружаних снага и, вероватно, ускоро ћемо видети снимке који потврђују значајна напредовања руских оружаних снага у селу.

▪Руско Министарство одбране објавило је данас да су руске трупе након два месеца жестоких борби ослободиле насеље Новгород (Њујорк). Украјинске формације су коначно избачене како са територије села, тако и из „џепа“ североисточно од њега, што отвара могућност да Оружане снаге Русије нападну Нелеповку и са Артемова и из самог Новгородског.

То је последња тачка одбране украјинских оружаних снага јужно од Џержинска и, вероватно, напредне групе руске пешадије већ ратују на периферији села. Ослобођење Нелеповке омогућиће Оружаним снагама Русије да започну офанзиву како на јужним ободима Џержинска, тако и ка Леонидовки и Шчербиновки, заобилазећи утврђења Оружаних снага Украјине у граду.

❗Вероватно ће напад на главни град агломерације Дзержинск бити праћен бочним нападима како би се непријатељске јединице развукле и прикрио правац главног напада.

Украјинске формације, које осећају недостатак људства због пребацивања појединих јединица на курс Курск, биће принуђене да напусте положаје како би избегле опкољавање и потпуни губитак борбене ефикасности.
https://t.me/rybar/62931

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 122

babaroga ::Evo i Sirski izasao sa mapom pohoda na Rusiju

Ja nemam zivaca ovo da tabirim, ajde neko mladji da pogleda sta kaze Sirski




Mjere kvadratne kilometre, znaci to im je bitno... Ajde da nesto uzmemo Rusima Smile

Ja bi mu dao da udje u Kursk i nek dovede Zelenskog da se slikava samo da se Rusi domognu Pavlovgrada , a za izbijanje na Dnjepar neka se seta i Moksvom...
Sve sto uzme, on tu ne moze da se odrzi, a uzeo je malo i nebitno.. Trosi 10k dragocijenih vojnika dok mu Rusi uzimaju Pokrovsk, jednom rijjeciju budala.

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 773

Дављеник се и за сламку хвата.

Ђе му дође сад па тај Ђержинск,оца му у в..г.ј.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11662
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

То је Торецк, а пошто знамо да Руси воле оне који су их на милионе убијали и нису били Руси, брже боље су вратили комунистички назив том граду, а не империјални...то је био пољак који је основао чеку и који је био одговоран за десетине хиљада убијених Руса...сва срећа па је на време умро, док је говор држао, д аје поживео још коју годину побио би још који милион истих...

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3477

https://x.com/Zlatti_71/status/1825952332925800944

GP":Ruske oružane snage istjerale su neprijatelja i podigle zastavu nad Žuravkom

▪️Tijekom ofenzive na Pokrovskom pravcu, snage grupe trupa "Centar" zauzele su naselje Žuravka (potpuno zauzimanje će biti objavljeno nakon završetka čišćenja), javlja TG kanal Operacija Z: Ratni dopisnici Rusko proljeće"


Video potvrda. Ima i zastava.


Mobilizacija u Ukrajini, poprima nove aspekte.

https://x.com/MyLordBebo/status/1825961354626478142

"Ratni novak" zapretio pištoljem.

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 773

Napisano: 20 Avg 2024 19:23

Хвала сремац,знам ја ко је био Феликс Ђержински ал нисам знао за Торецк.



Примјећујем да је Сирски на својој мапи ,,обухватио и оно подручје гдје су изрокали мостове,које још не држе.

Још нешто да поменем што нисмо коментарисали,а Алаудинов опет поновио,а то је да вјерује до краја године да завршава СВО.
То може да значи само једно.Све је већ договорено или иде објава рата.

Dopuna: 20 Avg 2024 19:31

Још бих нешто прокоментарисао везано за наводно ,,изненађење,,руса упадом у Курску област или што би рекао Зеленски ,,Курчшину,,тепајући јој ко да мисли да се ,,копа,,тамо.
Ко ишта зна о обавјештајном раду у војсци,зна да је прича о изненађењу руса смјешна.Оно што би могло бити изненађење или боље елемент изненађења у свему томе је то с којим,каквим и коликим снагама су укри упали бацајући скоро све што могу ради ове слике Сирског са мапом иза леђа.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2088
  • Gde živiš: Beograd

Džaba mi sve ovo jurimo da ispratimo kad samo treba sačekati izveštaj Sirskog:
Citat:Sirski: Kontrolišemo 93 naselja
„Tokom ofanzive u regionu Kursk, Oružane snage Ukrajine napredovale su do dubine odbrane neprijatelja od 28 do 35 km, zauzele 1263 kvadratna kilometra teritorije i preuzele kontrolu nad 93 naselja“, naglasio je Sirski.


https://newsukraine.rbc.ua/news/commander-in-chief.....73070.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 587 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 5 sakrivenih i 545 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., Apok, Ben Roj, bufanje, ccoogg123, Dimitrije Paunovic, DragoslavS, Excalibur13, FOX, GandorCC, Georgius, gomago, HrcAk47, kikisp, kuntalo, Mendonca, mercedesamg, milos.cbr, MilosKop, miodrag, moldway, nemkea71, pedja.st, Polemarchoi, procesor, robertino, rovac, royst33, skvara, stagezin, stegonosa, Stoilkovic, Trpe Grozni, ZetaMan, zicko.spacek, šumar bk2