Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1986

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3375

Citat:Kanonska UPC je zabranjena u Ukrajini.
Klovnovi Vrhovne rade glasali su za zabranu Ukrajinske Pravoslavne Crkve Moskovske patrijaršije.
Evropske vrednosti..... zabrana religija.



https://t.me/Slavyangrad/106514



https://tass.com/world/1831373 [/quote]
Свако се труди да заштити своје корене, Зеленски и евроунијати безалтернативци своје а Руси(ја) своје и на овакав начин.
Руске православне трупе се моле пред битку.
https://t.me/evroaz/46207



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2065
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

@dragon

Vidiš, ja nisam primijetio da sa ruske strane postoji tolika netrpeljivost prema Ukrajini (ima izuzetaka ali nije pravilo kao obratno). Bez obzira na povijest Ukrajine tj njene kulturne ili bilo kakve druge zaostavštine.

Ovo što radi Ukrajina, zajedno sa baltičkim državama i Poljskom je neshvatljivo (naravno i sa ostalim, ali ovi prednjače).



offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 901
  • Gde živiš: RS/BiH

Da su se Rusi pokazali kako se od njih ocekivalo nit Balticki tigrovi a ni Poljska zucnuli nebi .Medjutim bice toga jos vise s obzirom na incidente koji se Rusima olako desavaju.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3873

Novator

I neće ga ni biti do daljnjeg. Drugačije su pozicije sa kojih nastupaju. Rusija nastupa ovde sa pozicije sile koja želi da nametne svoje političke i ostale interese, ne brani svoji teritoriju i ne postavljajući kao problem Ukr narod već pojedince, vladajuce elite i njihove izbore, sam karakter i narativ nema epitet borbe za opstanak dominantno.
Dok sa druge strane Ukr ovaj rat vodi sa pozicije “egzistencijalne borbe” i u njoj su uključili sve elemente politicke, ekonomske, religijske, kulturološke, etničke,istorijske.
Sa Poljacima i Baltikom neka druga priča je primarna prevashodno istorijski narativ i zaostavština nekadasnjih problema.

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2011
  • Poruke: 111

t.me/warhistoryalconafter/180535
kolko su sad ti pontoni upotrebljivi posle ove igranke i cemu nema nekakve pzo u krvartu a za ocekivat je da ce jih gadat i znaju sa kojeg pravca bude doletelo

offline
  • Pridružio: 17 Jul 2023
  • Poruke: 127

x.com/MyLordBebo/status/1826182988247515412

Reci su jezivije od krvavih scena.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2376

šumar bk2 ::Na drugoj strani, zapadnije (odnosno s-z), izvode se uzastopni pokušaji proboja Korenevog, sa pritiscima na sela na severoistočnom potezu. Oljgovka je tu stradala, neko kaže siva zona, neko kaže da je pod Ukrima. Cenim da je ovo drugo, jer iz nje teku ukrajinski napadi ka Korenovu.
Još ne vidim u izveštajima neka nova dešavanja u severnoj zoni, u rejonu Semenovke, to je onaj srednji "prstenac" što pominjaste da se šepurio ka Kurčatovu (ili Lgovu). Neki maperi tu prikazuju dosta širu sivu zonu, kao da je zaraženo kugom.
Tanak sam sa vremenom pa na brzinu da ilustrujem zašto i ja mislim da je Olgovka siva zona. Prvo topografska karta bez komentara, gde se lepo vidi teren:


E sad, kako je gornja karta matora, nisu ucrtani svi putevi, za priču ću koristiti sekciju sa divgen karte i opentopomap osnovom:

Ljubimovka je samo uslovno postavljena kao baza, da ne komplikujem kartu. Ukrajinci su se zalepili za dominantnu kotu jugozapadno od Kremjanog. Njihovi polazni položaji i zone okupljanja mobilnih grupa nalaze se verovatno u šumarcima obeleženim krugovima. To su padine brda zaklonjene od pogleda preko puta. Svaki napad odatle mora ići nizbrdo i izložen je i pogledu i direktnoj vatri Rusa. Bilo da je prema Snagosti, Kremenjevu (o tome neću sad) ili ovoj liniji gore. Kada ulete u Olgovku, Ukrajinci nailaze na rečicu Krepnu a iza nje su opet brdašca, niža od one kote ali lepo poređana. Taman za "reverse slope defense", odbranu koju sam više puta pominjao. Rusi se ne utvrđuju u Olgovci, nemaju nameru da je drže ali takođe nemaju nameru ni da dopuste Ukrajincima da se u njoj utvrde. To je sve što im je potrebno. Uvuku protivničku mobilnu grupu, tuku je sa tri strane, eventualno neka kontrica, nazad, pa opet isto. Tri ruske linije (uslovno rečeno linije) vidimo: Put južno od reke, put severno od reke i prugu dalje iza. Sav prostor između tih linija jeste ona "trakalica" koju sam spominjao a "siva zona" kako kreatori mapa govore (crvene polustrelice). Tako da je dobar deo onoga što prikazuju mape kao rusko ili ukrajinsko, u realnosti siva zona, jer je prisustvo povremeno. Ukrajinci su svesni problema pa su pokušali zaobići tu "trakalicu" (isprekidane linije) ali za sada su uvek bili zaustavljeni.

I disklejmer - ovo je ipak samo moje lično mišljenje. Kontraargumenti su dobrodošli. Ne mogu detaljnije, u žurbi sam. Neutral

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 154

Isti snimak kao uruk, samo tviter, plus lov na kamion sa pontonom
twitter.com/bayraktar_1love/status/1826165593675821116

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 901
  • Gde živiš: RS/BiH

@Uruk

Most se popravi medjutim gdje naci pontonirce koji znaju svoj posao i koji hoce da rade u takvim "uslovima" !?

I izgleda da Ukri na tom pravcu nemaju problema ni sa tehnikom ,municijom a ni izvidjanjem.Bi jedna kasetna malo pa ovjerise sa jos jednom.

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 460

Baš je gadna ova kasetna municija..Kada te pronađu, to je to...Ne pitaš se ti ništa...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 705 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 8 sakrivenih i 668 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, bbogdan, bestguarder, ccoogg123, darkangel, Darko8, dragan_mig31, Georgius, GORDI, Krusarac, laki_bb, M1los, Marko Marković, mercedesamg, Milos ZA, Nikolaa11, operniki, perko91, raketaš, Raso75, repac, samsung, sasakrajina, Shinobi, Singidunumac, Toper, Vlada78, vladom6, wolf431