Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

1987

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 152

t.me/fighter_bomber/17821
automatski prevod kaže da su u poslednje vreme više dronovi oborili helikoptera, nego rakete. Meni se čini da je bio jedan snimak do sada? Ovaj drugi deo oko manevrisanje mi nije baš najjasniji.
Ну можно уверенно констатировать, что дроны становятся проблемой для вертолётов.

И за последнее время число поражённых бортов дронами, больше чем зенитными ракетами.

Но есть и то что остаётся незыблимым. Это ебля и отстранение летного состава слишком энергично маневрирующих на боевом курсе и на выходе из него.
Ну и до кучи еще строгача ему. Ибо летчик должен понимать, что он должен быть на боевом удобной мишенью, а не вот это вот все.

И это нихуя не в Лаосе если че! Заебали.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2057
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Preblizu su Ukrajinci ovom pojasu koji obuhvata prijelaze preko rijeke Seym, mogu izviđati i udarati jako brzo.



online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3683

novator ::^
Ovo sa Ukrajinom, njihovom odnosu prema svemu ruskom, crkvi, kulturnom nasljeđu, povijesnim ličnostima, svjetskim piscima i glazbenicima, sovjetskom savezu itd je poprimilo, rekao bih, bolesne razmjere ludila koje iole normalan čovjek teško može shvatiti.

Paralelno, u Rusiji, ni blizu nemamo takav stav prema svemu ukrajinskom, osim prema aktuelnim ukrajinskim političarima koji su i zaslužni za sve ovo gore navedeno.

Шта те ту чуди? У ЦГ која се мање од века сматрала Српском Спартом је замало забрањено све српско и то у потпуно мирнодопским условима.

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3477

https://x.com/distant_earth83/status/1826213763931877810

GP":U Novogrodovki su ruske snage napredovale i stigle do istočnih rubova. Borbe se vode oko Gagarinove ulice."

Ruje polako nastupaju u rajonu Pokrovsk.

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4815

Medvedev na Telegramu posle pauze od par nedelja.

https://t.me/medvedev_telegram/523

Citat:
Po mom mišljenju, u poslednje vreme, iako teoretski, postoji jedna opasnost – pregovaračka zamka, u koju bi naša zemlja mogla da upadne pod određenim spletom okolnosti. Naime, rani nepotrebni mirovni pregovori koje je predložila međunarodna zajednica i nametnula je kijevskom režimu. Sa nejasnim izgledima i posledicama.

Nakon što su neonacisti izvršili teroristički čin u Kurskoj oblasti, sve je došlo na svoje mesto. Zaustavljeno je besposleno brbljanje neovlašćenih posrednika na temu lepog sveta. Sada svi sve razumeju, čak i ako to ne kažu naglas. Razumeju da NEMA VIŠE PREGOVORA DOK NEPRIJATELJ POTPUNO POBEĐEN!

Zato nemojte dozvoliti da se tome raduje podlo kopile sa gadnom njuškom i raščupanom beličastom kosom iz zemlje u kojoj se spremala teroristička operacija. Njegova zemlja je učinila mnogo gore teritoriji koja joj veruje. Ukrajina: biće znatno više besmislene trošenja, znatno više oštećene vojne opreme i radikalno više kovčega. A sada neka nesrećni ukrajinski kmetovi za ovo sladostrasno ljube krvave ruke nekrofila koji im se rugaju – svojim anglosaksonskim gospodarima.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1463

Припадници 17. абр (бм) 3. АК Јужне групе снага, користећи Ланцет, уништили су хрватски МЛРС Оружаних снага Украјине РАК-СА-12
https://t.me/boris_rozhin/134447

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3683

novator ::@dragon

Vidiš, ja nisam primijetio da sa ruske strane postoji tolika netrpeljivost prema Ukrajini (ima izuzetaka ali nije pravilo kao obratno). Bez obzira na povijest Ukrajine tj njene kulturne ili bilo kakve druge zaostavštine.

Ovo što radi Ukrajina, zajedno sa baltičkim državama i Poljskom je neshvatljivo (naravno i sa ostalim, ali ovi prednjače).

Руси никада нису изградили национализам у модерном смислу, јер никада нису имали националну државу него империју где су они били само најбројнији од многих народа, а владари и већи део културне елите скоро увек није био етнички Руски. Национализам се ствара у борби за ослобођење и уједињење онога што се сматра националном територијом, а Руси су већ имали империју у време буђења национализма. Са друге стране Украјинци су изградили негативни национализам који се заснива та негацији да су Руси.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1463

Курски правац: борбе дуж целе линије фронта, наставак напада Оружаних снага Украјине
оно што је познато од 13:00 21.08.2024

У рејону Курска воде се тешке борбе, украјинске формације не престају да напредују у неколико праваца.

🔻У округу Глушковски, ситуација је и даље напета због рушења мостова, али још увек није било покушаја напредовања украјинских формација. Али на истоку непријатељ је активан.

🔻У округу Кореневски, украјинске оружане снаге спроводе офанзиву код Коренева, руске трупе тренутно држе насеље, уништавајући непријатељску опрему на пољима на истоку. На североистоку, на сектору Олговка-Матвејевка, непријатељ је такође покушао да напредује у правцу Матвејевке, али је нејасно колико успешно.

На северу, непријатељ је покушао да напредује ка Александровки са истока, али је откривен и бар делимично уништен у области платформе од 367 км.

Поред тога, крајње контрадикторне су вести са предграђа Снагошта, где је непријатељ такође нападао неколико дана.

🔻 Борбе се настављају иу Суџанском округу. У рејону Мартиновка, на основу људства за објективну контролу, непријатељ је успео да напредује источно од села, где је био покривен артиљеријском ватром.

У области Спални, руске оружане снаге су заробили велику групу непријатеља. Истовремено, није било података о ослобођењу насеља село се вероватно налази у сивој зони.

Непријатељски удари се настављају у позадинским деловима региона. Поред неколико дронова пресретнутих ноћу, у Болшесолдатском округу, један локални становник је погинуо, а два мештана су повређена услед тога што је беспилотна летелица бацила експлозив на аутомобил у пролазу.
https://t.me/rybar/62948

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3324
  • Gde živiš: Makedonija

Мартиновка
шта је то толико ново
СВЕЖАЯ СВОДКА 21-августа! только что. (Сводки 21 августа) Что происходит прямо сейчаc


https://youtu.be/VpSNE_gIvHQ?si=ZiDQh3mVyglqclNQ

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 129

procesor ::@Uruk

Most se popravi medjutim gdje naci pontonirce koji znaju svoj posao i koji hoce da rade u takvim "uslovima" !?

I izgleda da Ukri na tom pravcu nemaju problema ni sa tehnikom ,municijom a ni izvidjanjem.Bi jedna kasetna malo pa ovjerise sa jos jednom.



U vojnom odseku. U Rusiji sigurno ima više desetina hiljada vojnika koji su služili kao inžinjeri/pontonjerci u poslednjih 20 godina.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 595 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 3 sakrivenih i 554 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, Bobrock1, Bubimir, cenejac111, DavidA, djuradj, dragan_mig31, Draganeli, dragoljub11987, Dukelander, dule10savic, Excalibur13, FOX, Georgius, Hans Gajger, Kubovac, kuntalo, KUZMAR, kybonacci, Lieutenant, M1los, Mendonca, milenko crazy north, mkukoleca, mrav pesadinac, nenad81, Parker, pein, Pohovani_00, raptorsi, shone34, stegonosa, vathra, Vlad000, vladetije, voja64, zlatkoa987, šumar bk2