Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2017

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 26 Nov 2023
  • Poruke: 221

Poslušajte Andreja, ima nekih jako dobrih teza. Njegovo mišljenje u principu prati moje, doduše ja nisam imao informaciju da Rusija ima toliko vojske u strateškoj rezervi u samoj Kurskoj oblasti ali se i naslućivalo.

On tvrdi da je akcija u Kursku upravo provokacija da bi se te strateške rezerve koje Rusija drži za direktan sukob sa NATO aktivirale, i posledično oštetile.

To je u globalu i moja teza, da Rusija ratuje sa minimalnim kapacitetima jer je sve ovo samo priprema za direktan sukob sa NATO i da Rusija koliko je moguće štedi resurse, posebno ljudske.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33769

Vojno groblje nadomak Harkova
https://t.me/boris_rozhin/134745



offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3685

Што се руске "одмазде" тиче, једина одмазда која би имала ефекта била би она која би директно погодила западне спонзоре. По Украјини могу да гађају шта год хоће то ништа неће променити јер ће Запад ратовати до последњег Украјинца. Гас очигледно неће да заврну, неће ни да започну Трећи светски рат, тако да не видим шта би та одмазда требала да представља.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1762

Metanoja ::Georgius ::

+ Masakr civila, ovo ono, ništa nezavisne komisije, zasedanje UN


Ovo je taj isti događaj ali snimano sa zemlje.

https://t.me/swodki/413358?single


Nadam se da je ovo usamljen slučaj kad je kolona civilnih vozila naletela na mobilnu Ukro grupu. Ovo su situacije kojih sam se dotakao u svom postu o težini organizovanja evakuacije, kada protivnik napreduje brzim mobilnim grupama. U situaciji pmetanih i otežanih komunikacija.

Sreća pa ova kolona civila nije bila nešto velika, ali svaki izgubljeni život na ovakav način predstavlja zločin. Iz prostog razloga jer se ovakva kolona ne može pomešati sa vojnom.


Da li negde postoji geolokacija snimka, gde se ovo dogodilo? U prvim satima Ukro upada u nekom selu bliže granice ili malo kasnije. Po snimku sa drona se vidi, da ovde nije bilo borbenih dejstava, nema vojnih vozila osim jednog poginulog u uniformi. Tako da se ovo nikako ne može se svrstati u "koletarnu" grešku.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1964

Georgius ::

Најлакши и најбезболнији начини да се нуклеарка избаци из мреже је да се уништи ел. мрежа а не сама електрана.


И ту треба бити екстремно пажљив, добро темпирати уништење.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 114

bokisha253 ::Poslušajte Andreja, ima nekih jako dobrih teza. Njegovo mišljenje u principu prati moje, doduše ja nisam imao informaciju da Rusija ima toliko vojske u strateškoj rezervi u samoj Kurskoj oblasti ali se i naslućivalo.

On tvrdi da je akcija u Kursku upravo provokacija da bi se te strateške rezerve koje Rusija drži za direktan sukob sa NATO aktivirale, i posledično oštetile.

To je u globalu i moja teza, da Rusija ratuje sa minimalnim kapacitetima jer je sve ovo samo priprema za direktan sukob sa NATO i da Rusija koliko je moguće štedi resurse, posebno ljudske.



Koji ste vi likovi, doslovno 3 posta ispod imas masakr civila unutar rusije, a nato na 500km od Moskve.
Nego da se vratim na temu rat Rusija-Ukrajina, otkad mi je kolega s ovog foruma skrenuo paznju da je Putin iz Schwabovog programa mladih lidera, nema se puno sta o Putinu pisati s obzirom da se nema dovoljno informacija i s obzirom da se on nikad nije ogradio od Schwabovog programa! Ako se razrade moguci scenariji, jedan od mogucih scenarija/pretpostavki bi bila da Putin zajedno s ostalim pajdašima iz Schwabovog programa zaista provodi bijeli genocid tj. genocid nad bijelcima. Promatrajuci tu opciju, ocekivano je bilo da ce se dozvoliti da Ukrajinci zauzmu određeni prostor europske rusije gdje zivi bijelo stanovnistvo. To se ocekivalo i to se stvarno i dogodilo. Međutim da bi se proveo bijeli genocid, nije dovoljno da se izvrsi pokolj na teritoriju Ukrajine, potrebno je da se izvrsi i raseljavanje i stradavanje stanovnistva unutar rusije! Za sada je osvojen određeni teritorij, međutim za ovu tezu trebaju jos bar minimum 2 uvijeta; da se zauzme na određeno vrijeme ipak veći teritorij rusije kako bi se moglo vrsiti teror nad stanovnistvom i drugo Putin mora omoguciti Zelenskom zauzimanje nekog ozbiljnog cilja, kao sta su nuklearni silosi, nuklearne elektrane,itd., koje ce onda Putinu biti izgovor zasto nedira ukrajince na ruskom teritoriju! Za sada te stvari fale. Nuklearne tocke se nemogu tek tako predati suprotnoj strani tako da i postrojbe koje budu u odbranu tih pozicija, jedna od opcija je da ce biti „slucajno“ pogođene prijateljskom vatrom kako bi se eliminirala njihova učinkovitost. Znakovita je i jos jedna stvar, zapadni mediji tretiraju Putina kao svog čovijeka, npr. kad ide loše po ruse nikad nije kriv, niti se spominje Putin, nego se uvijek prebacuje paznja na nekog generala, ili vidiš Putina kako za stolom okrivljuje nekog petog, ili rusiji tj., nekoj oblasti neide dobro, međutim kad rusima ide dobro onda su uvijek naslovi Putinova vojska je osvojila, Putin je osvojio, Putin je zadao udarac itd. Međutim ovo je samo jedan analitički pravac, koji iako se do sada prilicno poklapa sa stvarnim događajima još uvijek fali nekoliko bitnih elemenata da bi se potvrdio. A nije baš ni izvijesno da će se potvrditi. Ono šta bi sigurno bilo korisno za okončanje ovog rata je da se i Zelenski i Putin i ekipa oko njih skinu sa američke burze i američkog tržišta kapitala, previše im se omililo i jednim i drugima..

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 5116
  • Gde živiš: Novi Sad

Shadow...batali 'leba ti. Forum nije treće oko.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 114

Georgius ::Shadow...batali 'leba ti. Forum nije treće oko.

Haha, ok, razumijem, batalimo onda ovo Very Happy , sta bi rekli u filmu Karauli, porucnice Pasicu na zapovijed Very Happy

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

bojank ::
Termin je koriscen jos za vreme Iransko-irackog rata, sasvim moguce i ranije Smile


Ako cemo bas da cepamo dlaku, creeping se prevodi kao "gmizajuca" a ne puzajuca.

Puzanje je crawling Ziveli

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 774
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

mercedesamg ::^ ^ Big Serge

Može li link?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 402 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 394 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, dekir, havoc995, marsovac 2, vukovi, zlaya011, šumar bk2