Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2033

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6499

Ritter.....
https://youtu.be/isI2WdsIxBQ?si=xK8y8QCmK_ysyTcq



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 1001
  • Gde živiš: Republika Srpska

Evo neki "Kengur" Brock Greenwood zapatio 18+
https://x.com/MyLordBebo/status/1828066548826902642

Jos ukrajinske tehnike demolirano
https://x.com/ug_chelsea/status/1828048486572433549
https://x.com/Zlatti_71/status/1828049998061170918

19 zarobljenih AFU vojnika

https://x.com/hizbie_/status/1828074932250767506
https://x.com/hizbie_/status/1828074709151523231



offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6499

Citat:🇷🇺🇺🇦A new batch of Ukrainian Armed Forces prisoners taken in the Kursk region. All of them are hand-picked like Raphael from the Teenage Mutant Ninja Turtles with a red armband.
https://t.me/intelslava/65615

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

Ko poseduje enduro motor, kako je krenulo, moći će ga višestruko unovčiti. Boga mi postaće tražena roba.

Sinoć dobih jedan text u kojem je autor izneo razloge i taktiku upotrebe te vrste motocikla. Što se tiče razloga, više manje smo sve to prežvakali ovde na forumu. Zanimljiva je taktika i način upotrebe. Takodje zanimljiva informacija da se koriste i u Kurskoj oblasti u jurnjavi sa Ukrajincima i to ni više ni manje nego elitna 810.br.marinaca. To bi moglo objasniti pojedine snimke na kojima se vide uništena/izgorela/devastirana vozila OSU, a predeo okolo nema znakova upotrebe artiljerijskih sredstava ili žestokih okršaja.

Evo tog teksta napisanog iz pera jednog od tamošnjih učesnika a rodom sa naših prostora. Autor je zamolio da ostane za sad nepoznat.

Citat:"Kursk Safari” (naziv autora teksta)

Jučer se nesretna 82. ukrajinska mehanizirana brigada sukobila sa svojim starim neprijateljem, 810. ruskom brigadom marinaca. A završila je još gore nego prošloljetna ofenziva kod Rabotina. Bio je to pravi Safari, komentirali su jučerašnji okršaj ruski marinci.
Taktiku motociklističkog safarija na ukrajinskim oklopnjacima, posebice Bradleyu, ljetos je razvio general Mordvičev, a Ukrajinci su joj se brzo prestali smijati. Na fotografiji možete vidjeti takozvani "promatrački tim". Vrlo se brzo kreće po bojištu i traži ukrajinske oklopne transportere. Čim su otkriveni, u lov na njih iz zasjede kreće posebna takozvana "PtUR ekipa", koja je još jedna grupa motorista, ali opremljena protutenkovskim projektilima. Bikeri su mladi, fizički spremni, savršeno obučeni, kreću se po bojištu znatno većom brzinom od oklopnih vozila, a prohodnost terena im je puno veća izvan "rasputice". Očita prednost je stoga brzina, mobilnost i ekonomičnost ratovanja. Dok zbrinjavanje ili oštećenje oklopnog vozila dronom, minom ili projektilom imobilizira ili uništava cijelu njegovu višečlanu posadu, kod uvježbanih motorista samo jedan biva eliminiran, a ostatak ekipe nastavlja akciju. Trenutačno bojno polje posuto minama i kontrolirano bespilotnim letjelicama, očito, prema ruskim izračunima ubojite učinkovitosti i omjera žrtava, igra na kartu ovog novog novog načina ratovanja. Osim toga, cijena 4 do 8 terenskih bicikala bit će znatno niža od cijene jednog zapadnog oklopnog vozila. Motocikli će se vjerojatno lako kupiti iz Kine ili Indije. Motocikli su opremljeni i REB ometačima protiv dronova. Osim toga, brzina motocikala onemogućuje ih precizno pogoditi bačenim eksplozivom iz FPV dronova. Da bi ih se riješili, FPV kamikaze dronovi su očito bolji. Ipak, još uvijek vrijedi da će grupa motorista koja se kreće u raštrkanom roju (više nego na fotografiji) izgubiti samo jednog člana kada je napadne jedan dron. Za razliku od Ukrajinaca u oklopnoj tehnici, koji su svi izbačeni.
Grupa Safari" 810. brigade koja je jučer na Kurskom bojištu zarobila dva tenka. Za one koji ne govore ruski, marinci potvrđuju da samo brzi manevarski motocikli za sve terene omogućuju vojnicima da prežive na današnjem bojnom polju prepunom dronovima. Brzo širenje videa uništene ukrajinske opreme u blizini Kurska sugerira da je ova taktika uspješna. Rusija ga je očito preuzela zahvaljujući iskustvima Wagnerove skupine i Sjeverne Afrike, gdje džihadisti na brzim motociklima godinama nižu pristojne uspjehe. Budući da je popularan i među talibanima, iznenađujuće je da ga SAD još nije prihvatio.
Jedinice ruske 810. brigade marinaca i 82. mehanizirane brigade Ukrajine sukobile su se prošle godine tijekom neuspjele ukrajinske ofenzive na Rabotino. Prema jučerašnjim komentarima ruskih mornara, i ovogodišnji susret dviju jedinica kod Kurska pokazuje standardni tijek. Marinci će brzo uništiti ukrajinski (zapadni) oklop. A onda i 2/3 ukrajinskog pješaštva koje ih po zapovijedi kreće u napad bez odgovarajuće vatrene potpore. U usporedbi s prošlogodišnjim borbama kod Rabotina, Ukrajinci su, prema riječima Rusa, znatno napredovali u broju i načinu korištenja dronova. Sama 810. brigada ima vlastitu postrojbu sa stotinama operatera dronovima. Ali oni uglavnom napadaju ukrajinske rezerve i komunikacije, dok motoristi u blizini Kurska prvenstveno love ukrajinske prethodnice i diverzantske jedinice. Čak i iz izvješća ruskog ratnog zrakoplovstva proizlazi da su Rusi svoju famoznu "Totalnu kontrolu" bojišta počeli provoditi još kod Kurska. I da ruske postrojbe s vojnicima temeljne službe drže crtu obrane, ispred koje počinju djelovati timovi "Safari" postrojbi Specnaz i 810. brigade.
Pogledajte kako su prošli Ukrajinci u borbi protiv Safari ruske vojske"



offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2531

Opet snimise udar himarsom po pesadiji. Kazu bila neka vezba u pozadini

https://x.com/nexta_tv/status/1828063466541711767

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 156

Mora da je to opet taktički, da ulove opet himarsa.
@Denaya, u toj poruci mi samo nije jasno, zašto imaju izviđače na motorima koji traže oklopnjake, zašto ne dronovi? Da ih ista ekipa lovi, OK, ali ako sam dobro razumeo poruku, prva ekipa izviđa, druga lovi.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2900

Doniranih 50 komada. Samo da ih prefarbaju...
https://t.me/prigozhin_2023_tg/14849

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25952
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Još malo pa deda ::Литије немају никакве везе са забраном, одржавају се већ 200 година пред Госпојину.

Добро, хајде онда да ''обрнемо'' питање: с чим онда та забрана има везе?? Случајно знам шта значи и шта све подразумева у правном поретку било које државе институт забране... Ziveli

ПС
Међу нама речено, али немој никоме да кажеш: то значи да тих 200 година за Украјину више не постоје...бар те будале које су ту одлуку донеле тако мисле... GUZ - Glavom U Zid
Троструки деда

offline
  • su27 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2516

šumar bk2 ::Ne znam šta da mislim.
Možda su mogli pričekati i odmazdu preusmeriti na prioritetnije mete, oko Sumija i u Kurskoj oblasti.
Shvatam da su jedinice i položaji maskirani i teški za otkrivanje, kao i da je lakše gađati stacionarne ciljeve.
Ali, posle toliko odmazdi, ne znam koliko ovo menja stvar. Ne pita se tu Ukrajina ni za šta.
I posle ovoga sledi odgovor Ukrajine raznim letećim zujalicama, kojih u poslednje vreme imaju na zalihama mnogo, jer veliki brat sve finansira. I te letelice će delom biti usmerene ka civilnim ciljevima.
Mislim da treba racionalno koristiti sredstva, jer ovaj sukob može da preraste u veliki pičvajz.


skoro 2 godine raketiraju elektroenergetska postrojenja i potrošili su nekoliko milijardi dolara vrijednosti raketa, možda oni znaju nešto što mi ne znamo ali ovako to izgleda kao rasipanje uz vrlo minimalne efekte, zimi i mogu donekle da shvatim ali ne znam šta je sad poenta, ostaće bez klime na 30 stepeni, velika stvar

offline
  • Pridružio: 22 Dec 2023
  • Poruke: 34

Ma ni oni ne znaju to što mi ne znamo. Ali zna se da prave rakete kao kobasice.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 410 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 3 sakrivenih i 396 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, bojank, cikadeda, darkangel, FileFinder, HogarStrashni, opt1, radionica1, Recce, VJ, šumar bk2