Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2048

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

@Šumar

Lepo i pravilno rezonovanje. Ako ti je za utehu, i ja sam razmišljao o tim nekim mogućim scenarijima. I od svega toga mi je najviše nejasno zašto se stalo kod Arhangelskoja.

Opa, Divgen ubacio obeležene Ukro položaje. Extra, sad će biti još lakše pratiti situaciju. Onako sam morao otvarati razne druge mape da bi vidio te položaje.

Da se vratim na post Very Happy .

Arhangelskoje. Kunktator je pisao o tom prostoru severno od njega i šta bi Ukrajinci tu mogli spremiti. Vidi se i dalje tu Ukrajinci nemaju skoro nikakva utvrdjenja. Crna elipsa br.1. Verovatno smatraju da je to neperspktivan pravac, pošto je oivičen dvema velikim i širokim jarugama. Žute elipse. Onomad kad se dogodilo Očeretino i kad sam ukazao i pisao o tom prostoru, imao sam na umu nešto drugo. Ne toliko dubok prodor već do linije Tarasovka-Stara Mikolaevka. Zauzimanje S.Mikolaevke, prelazak jaruge kod nje i tako zaobići Ukro linije u zelenom krugu. Možda je taj prelazak jaruge zeznut i gadan pa Rusi to nisu uradili. Već su krenuli u glavu. Preko Njujorka i Pivnečna na Toreck.

Što se tiče Vozviždenka, još tad sam pisao da Rusi neće prelaziti tu rečicu. Ako pogledamo mapu sa utvrdjenjima, Rusi bi upali u vatreni džep. Crni krug br.4. Kuda dalje? Gde god da krenu, čekaju ih veliki broj utvrdjenja a taktički prostor mali, skučen, na krilima oivičen jarugama koje ograničavaju kretanje kako u napadu, tako i u nekom pomoćnom pravcu ili nedaj bože u povlačenju. Po meni i bolje što nisu krenuli dalje i poslušali razne internet stručnjake koji su na sav glas najavljivali presecanje puta Pokrovsk-Konstantinovka. Na desnom krilu velika smetnja. Jaruga br.2. Niti može drugi napadni pravac, niti povlačenje. Ni levo krilo ništa bolja situacija tad nije bila. Iza ledja bi im ostala jaruga i rečica Kazenji a ispred sistem rovova. Sad upravo ta jaruga Kazenji im štiti severno krilo napada na Grodovku.



Što se tiče prostora oko Krasnogorovke. To je mrtvo i Ukrajinci bi samo učinili uslugu Rusima da tu natrpaju neke značajnije ofanzivne snage. Taman da zatvore taj džak koji se napravio.

Što se tiče Pokrovska i daljih napredovanja, potraži moj post, mislim od prekjuče, gde sam baš obradio taj deo oko zaštite južnog boka. Zašto potenciram taj južni pravac pre samog Pokrovskog. Ali ne samo taj deo oko reke Vovče već dosta više i šire. Da se ispravi front dole sve do V.Novosleke pre kretanja dalje iz Pokrovskog. Nebitno da li na sever ili zapad ka Pavlovgradu. Čak za pravac prema Pavlogradu je potrebnije to ispravljanje fronta nego za severni pravac.


P.S. evo ga taj post da se ne mučiš... Very Happy Ziveli

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-des.....l#p2660693



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2593

Kakav madmax prizor ovi motoristi.
Ovo je neki opskrbni put gdje je skupo kostala svaka dostava, kamioni i buhanke nemaju tu sta da traze. Nijedna krosnja na drvetu nije ostala moguce da se ovo polivalo dugo vremena ali se nedavno pomerila linija a put ostao zila kucavica. Inace svaka im cast



offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

E ebiga sad. Pa šta onda da koriste za prevoz?

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2172
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Константиновка освобождена армией РФ 🇷🇺.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3251

Opa, pazite i ovo prilicno brzo zauzimanje:

Константиновку је ослободила руска војска 🇷🇺.




Pohod na Ugledar moz' da pocne.

geo potvrda: https://t.me/zovpobedy/12905

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6499

Karta, Kursk......

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2376

Denaya ::Po meni i bolje što nisu krenuli dalje i poslušali razne internet stručnjake koji su na sav glas najavljivali presecanje puta Pokrovsk-Konstantinovka.Ne znam, to je jedna od onih zvrčki u kojima se pravci modifikuju prema trenutnoj situaciji. Da ovo dalje od Progresa nije išlo tako lako, presecanje puta bio bi sasvim legitiman potez, pod uslovom da se ne zalazi predaleko od petlje.
A pod ovim sadašnjim uslovima, ovako kako se radi svakako je Rusima bolje. Put nigde neće pobeći.

offline
  • Pridružio: 17 Jul 2023
  • Poruke: 127

unn.ua/en/news/russia-announces-revision-of-nuclear-doctrine

Русија тренутно разјашњава своју нуклеарну доктрину. „Ми имамо своју доктрину, укључујући и доктрину употребе нуклеарног оружја, која се, иначе, разјашњава и која је веома добро позната америчким званичницима“, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Видео са моторима је побеснели Гибсон срце лавље, ако већ гинеш, гинеш стајлерски!

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2172
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 27 Avg 2024 21:05


Citat:Steljmahovka. Naše trupe su odbacile Ukrajince nazad na zapadnu obalu reke Žerebec, napredujući severno od Steljmahovke.
Napredovanje do dubine do 3 km. Oslobođeno 7,5 km².



Citat:Novotoreckoe. Naše trupe su napredovale severno od Novotoreckog. Smestili smo se između Miroljubovke i Elizavetovke. Autoput Pokrovsk-Konstantinovka udaljen je manje od 3 km.


Citat:Grodovka. Pojašnjenje. Naše trupe su još napredovale u centralnim i južnim delovima grada. Veći deo sela pod našom kontrolom. Neprijatelj se otkotrlja preko reke.

https://t.me/zovpobedy/12903

Dopuna: 27 Avg 2024 21:14

Zašlo se i u Selidovo. Nešto se događa....

Citat:Selidovo. Pojašnjenje. Naše trupe su ušle u istočni deo grada.
Napredak do dubine od 2,2 km



https://t.me/zovpobedy/12906

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Srle993 ::Opa, pazite i ovo prilicno brzo zauzimanje:

Константиновку је ослободила руска војска 🇷🇺.




Pohod na Ugledar moz' da pocne.

geo potvrda: https://t.me/zovpobedy/12905



Промакло ми је,јел било борби за Константиновку.
Ако није,а укри одступили, онда нема логике да бране даље читав низ насеља уз Суви Јал од Константиновке све до ушћа С.Јала у Андрејевци.
Почну ли руси да праве ,,избочину,,до Андрејевке,онда су укри обрали зелен бостан од Карловке све до тромеђе три области са тенденцијом пресијецања свих комуникација Покровска.
За сада преамбициозно,напипаћемо ускоро шта им је план.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 502 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 3 sakrivenih i 470 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, bbogdan, Boris BM, brana959, cifra, FileFinder, HrcAk47, hyla, ILGromovnik, jna ratnik, kolle.the.kid, Kubovac, ladro, Lieutenant, Magistar78, maiden6657, Matija, nebidrag, Nobunaga, Panter, Parker, proka89, raso76, sevenino, Srki94, Vlada78, xoxxvelja, zillbg