Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2074

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 127

Hans Gajger ::Холандија је дала зелено светло за упоребу ф16 авиона за нападе на руску територију.
Вероватно ћемо ускоро гледати обарање истих изнад Курске, Белгородске или Брајанске територије.



Sve je to logican ishod ne cinjenja ekipe iz Krmelja, uginuce straha unutar kolektivnog zapada.

Od objalvjivanja oprostajnih poruka na pocetku, do sprdanja sa Putinovim "crvenim linijama" Zelenski.

Od predlaganja Zelenskom da pali na Zapad, do odbravanja da se zapadnim oruzijem napadne Rusija. Zapad.

Za sve postoji resenje, pa i za ovo...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3348
  • Gde živiš: Makedonija

jao
Bars je bio pod Komandom ROSSGVARDIJA++

usput F -16 pao zbog pilotske gre[ke

Post

See new posts
Citat:Conversation
War Monitor
@WarMonitors
·
19m
⚡️#BREAKING Ukrainian F-16 Is Destroyed in Crash — WSJ
War Monitor
@WarMonitors
⚡️WSJ:

“A Ukrainian F-16 fighter jet was destroyed in a crash on Monday, according to a U.S. official, just weeks after the first of the American-made aircraft arrived in Ukraine.

Initial reports indicate the jet wasn’t shot down by enemy fire, although the incident occurred during a massive Russian missile barrage across the country on Monday, the official said. Rather, the crash was likely a result of pilot error.”




offline
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2533

Hans Gajger ::
Вероватно ћемо ускоро гледати обарање истих изнад Курске, Белгородске или Брајанске територије.


Да. Исто као што смо гледали обарање претходне генерације украјинских авиона изнад ових области или као што гледамо обарање руских авиона изнад Черњиговске, Сумске и Харсковске области. Или не?

online
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 15099

Хмм, авион је летео током руског ракетног напада, наводно пао због грешке пилота. Не верујем да је ишао да прави акробације, плус било је ведро време.
Могао је да лети током ракетног напада да би променио аеродром, јер се знало да су лоцирани по сликама.
Или да би јурио ракете да их обори.

Могао је да погреши да улети у зону дејства њихове ПВО. А није немогуће да је, као што се већ десило, улетео у експлозију ракете или дрона који је гађао

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1647

Citat:Відключення від мережі 3 з 4 енергоблоків Рівненської АЕС та зниження потужності Южноукраїнської АЕС – остання масована атака рф спричинила реальну загрозу

Ці атаки є значним ризиком для стабільної роботи ядерних об'єктів в Україні та безпеки мільйонів людей.

Гроссі десь стурбовано курить в стороні.
https://t.me/voynareal/97277

Допуна поста, кажу да су нагомилали огромне количине резервних делова и трансформатора, наравно уз помоћ западних партнера Citat:‼Могла бути катастрофа? рф під час останнього масованого ракетного удару порушила роботу двох українських АЕС, — МАГАТЕ

📍Три з чотирьох енергоблоків Рівненської АЕС були відключені від мережі;
📍Южноукраїнська АЕС була змушена знизити свою потужність. Через коливання в національній енергосистемі енергоблок №3 було відключено від мережі.

Тим часом Укренерго накопичило гігантський запас енергообладнання, — Кудрицький

"Ми накопичили гігантський запас обладнання за допомогою західних донорів. І сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми теоретично можемо втратити від атак".

Таку заяву він зробив до масованої атаки рф, а зараз екстрені відключення світла 🤷‍♂️
https://t.me/hyevuy_k_r/21269

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Hans Gajger ::Холандија је дала зелено светло за упоребу ф16 авиона за нападе на руску територију.
Вероватно ћемо ускоро гледати обарање истих изнад Курске, Белгородске или Брајанске територије.



Даље од Винице примирисати неће.

offline
  • Pridružio: 26 Okt 2021
  • Poruke: 126

F16 je stradao posto ga je pogodila raketa na aerodromu...ocigledno su ga nasli u hangaru ili spremnog na pripremi za let mozda i skinuli u vazduhu ! Tako je i pilot zavrsio pesmu zajedno sa njim... pao zbog pilota i njegove greske nije 100%....nego lakse je za reputaciju da kazes eto pilot pogresio nisu ga rusi skrkali.How Yes No

Rusi ocigledno pojacali ringlu!!

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

Kujo Kriještorac ::

Појединачних случајева кажеш? Како то познато звучи, сви западни злочини, као и злочини њихових трабаната, од Балкана па надаље, се увек наглашавају као "појединачни случајеви", никад и нигде то није било систематски, плански, са намером. Дај мало буди инвентивнији, овде на форуму је ипак мало јача публика. У овом случају баш немаш аргументе, цела "одбрана" Мариупоља се сводила на држање ненаклоњених становника као таоца, има цео документарац о томе како су се понашали према локалном становништву од 2014. па надаље, сијасет сведочења обичних људи, пуцање на оне који покушавају да изађу из града итд.
И ова поштапалица "I za to mora da se odgovara." мора да си на Пешчанику одрастао деведесетих, то си ваљда убацио да би деловао поштено и објективно?

Ево само за тебе изјава једне од жена популарних Азоваца каже "Сад кад изађу цивили, наши мужеви (Азовци) ће бити лаке мете", изланула се на италијанској телевизији.
https://www.rainews.it/video/2022/05/quando-i-civi.....9da12.html


Уважени колега,

Цитирам те, само зато што неким људима не вреди објашњавати a ти си пооследнји о томе писао. У ствари, моја реплика садржи једно питање и једну допуну твог поста.

Прво питање: као велики фан Синдје, можеш ли нам рећи ко је био најмлађи капитен свих времена у Синдји? Very Happy

Што се тиче продужетка, желим да подсетим на конференцију за штампу коју је одржао Бистрикин, шеф Следственог комитета Русије, о „појединачним случајевима“ којима се бавимо. Према званичним информацијама, подигнуто је 4800 кривичних пријава за ове „појединачне случајеве“, укључујући и оптужбе за "жестокое обращение с гражданским населением, и применение в вооруженном конфликте запрещенных средств и методов".

Укупно је оптужено око 900 лица из ВСУ, док је 200 стављено на „потерницу“. Документовано је преко 5000 жртава и више од 150 хиљада оштећених. Изгледа да „појединачни случајеви“ у овом контексту нису баш тако појединачни, а „неодговорни појединци“ су више као цела војска. Можда би било добро прегледати дефиницију „појединачног случаја“ и видети да ли се уклапа у ову епску драму.

за колегу ds69

Дорогие коллеги,
Большое спасибо за ваши слова и признание. Я искренне рад, что моя работа и присутствие на форуме были полезными и ценными для вас. Приятно знать, что мои усилия по поддержке качественного обсуждения и предотвращению распространения дезинформации приносят такие результаты.

Вместе мы создаём пространство, где важны честность и объективность, и я горжусь тем, что могу быть частью этого процесса. Спасибо за вашу поддержку и за то, что вы так внимательно следите за нашими усилиями. Надеюсь, что мы продолжим в том же духе и дальше!

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 5118
  • Gde živiš: Novi Sad

kybonacci ::Citat:Відключення від мережі 3 з 4 енергоблоків Рівненської АЕС та зниження потужності Южноукраїнської АЕС – остання масована атака рф спричинила реальну загрозу

Ці атаки є значним ризиком для стабільної роботи ядерних об'єктів в Україні та безпеки мільйонів людей.

Гроссі десь стурбовано курить в стороні.
https://t.me/voynareal/97277


Ovo je ono o čemu trabunjam već nekoliko poruka.

Gase 3 od 4 energobloka u Rovenskoj nuklearci, narušeno je spoljnje snabdevanje strujom a bez toga nuklearka ne može bezbedno da radi.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2698
  • Gde živiš: Beograd

Još je preuranjeno govoriti o slomu fronta bilo gde u Donbasu. Da se desio slom, drugačije bi scene bile tamo gde Rusi napreduju (gomila napuštene tehnike, gomila predatih-zarobljenih, i realno, brže napredovanje od ovoga što gledamo). Ovako, prosto deluje da ukrajinska odbrana nije jaka kao pre, ili da nije dovoljno jaka da zaustavi trenutnu rusku silu.

Postoji mogućnost da prosto zbog prevage ruske moći na frontu ulazimo napokon u dinamičniju fazu rata u Donbasu, u kojoj se neće ginuti mesec dana za dve ulice, već će Rusi moći stabilno da napreduju nekim normalnim i održivim tempom, gde svakodnevno napredovanje od po 1 km na nekom pravcu neće biti neobično. Nego smo toliko navikli na ono rovovsko mrcvarenje da nam se u svakom padu sela u jednom danu priviđa sveopšti slom ukrajinske odbrane.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 483 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 2 sakrivenih i 449 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alekkus, Andrija357, ArchaBasha, Atomski čoban, brana959, cifra, comi_pfc, Darko8, Denaya, Dorcolac, HogarStrashni, hyla, ILGromovnik, jackreacher011011, Jeremiah, jna ratnik, kolle.the.kid, Krusarac, Kubovac, laurusri, mkukoleca, nebidrag, Nobunaga, Oscar, Petarvu, ruger357, suton, Trpe Grozni, vathra, Vlada78, zlaya011