Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2076

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1968

Citat:Хмм, авион је летео током руског ракетног напада

Нисам баш сигуран у ово. Одакле ти та информација?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 970

Koridor ::Vec rekoh slicno juce, "Rusi nemaju potrebu da zauzimaju teritoriju a narocito ne stepu pa ako im Ukri vec ostavljaju najutvrdjenije tacke bez borbe nek uzmu to (da se ovi ne bi vratili) i stop. Utrcavati u "ofsajd" bi bila greska.
Problematicno je sto se Ukri izvlace iz borbenog dodira, cuvaju ljude i tehniku i pravi se tampon zona tako da presudno ce biti ko ima duzu motku dakle dronovi izvidjanje I udari po jedinicama u dubini, teritorija nije bitna.


Ako je u ovom ratu nešto bitno, to je teritorija. Mogu Rusi da ubiju sve i jednog ukrajinskog vojnika i unište im poslednje parče tehnike, ali ako ne zagaze duboko ali baš duboko u teritoriju, mogu komotno sebi da pišu da su izgubili rat. Sumi, Černigov, Harkov, Kijev, Nikolajev, Zaporožje, Dnjepropetrovsk... pod NATO kontrolom - to je za Rusiju suv poraz. A jedini način da pobrojano ne bude pod NATO kontrolom je da bude pod njihovom direktnom kontrolom. Ne pod nekom zajedničkom partnjorskom kontrolom koju će NATO da izigra minut po potpisivanju i nanovo porazi one boljarske budaletine za stolom, nego pod najdirektnijom ruskom kontrolom. Ako ne izađu iz rata sa tim, izgubili su rat i mogu da se teše sa de fakto izolovanim Krimom za koji su platili preskupu cenu.

Ukrajincima je takođe bitno svako parče teritorije, to pokazuju već dve godine. Ako su sada naprasno krenuli da napuštaju teritoriju, to je vrlo indikativno i formira se jedno veoma bitno pitanje: da li su sva ova izvlačenja unapred isplanirana u NATO komandi, ili se delom odvijaju neplanirano tj. usled sloma morala i borbene upotrebljivosti nekih jedinica. Ako je suditi po tome što nema masovnih predaja i ostavljanja tehnike, reklo bi se da je sve unapred isplanirano i naseljena mesta se sada ostavljaju po tom planu. Ali ne mora 100% da znači da je tako, možda postoji i domino efekat ali opet ima vremena da se izvuku ljudi i tehnika jer Rusi nastupaju oprezno i ne navaljuju svim silama kada im se nešto otvori.



online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

@Posetilac1

Naravno da je teška rabota iz povlačenja izvesti kontranapad. Pogotovo nekontrolisanog i haotičnog. To kod Ukrajinaca ne vidim. Povlače se kontrolisano, bez kako je neko primetio ostavljanja tehnike i zarobljavanja ljudstva. Medjutim ako ti je plan, da razvučeš protivničke snage, potom uraditi kontraudar, to se isplanira unapred i pripreme snage. Znači, taj kontraudar ne bi uradile snage koje se povlače već neke druge.

U ovoj situaciji o kojoj sam ja pisao, ove snage što pružaju simboličan otpor jeste zaštitnica. Dok se glavne snage izvlače ranije( ako već i nisu izvučene) i čekaju pogodan trenutak za kontraudar. Ako je verovati UaControlu, Ukrajinci su tu kod Selidova i Pokrovska izrotirali sve jedinice.

Takodje, ne treba zaboraviti prostor oko Krasnogorovke. Tu, po veličini prostorije Ukri bi mogli imati 7-10k vojnika.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3251

‼️#сво #фронт #карта Угљедарски правац: јединице руске армије подишле Водјану [29авг 2024-11ч]
Како тврде поуздани извори са терена руска армија пресекла комуникацију Константиновка-Угледар и изашла пред насељено место Водјано (в.карту).



https://t.me/borbeni_efektivi/29474

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3695

DejanCG ::

Sve je to logican ishod ne cinjenja ekipe iz Krmelja, uginuce straha unutar kolektivnog zapada.

Od objalvjivanja oprostajnih poruka na pocetku, do sprdanja sa Putinovim "crvenim linijama" Zelenski.

Od predlaganja Zelenskom da pali na Zapad, do odbravanja da se zapadnim oruzijem napadne Rusija. Zapad.

Za sve postoji resenje, pa i za ovo...

То на почетку је било за западну публику. У стилу "Мислили смо да су Руси сила а они испадоше слабићи па ћемо да дамо Украјини милијарде да победи а ви се немојте бунити што ће цене малко скочити". Ја не видим како Русија може да уплаши Запад осим претњом нуклеарним ратом.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3251

Галитсиновка. Наше трупе су ушле у северни део села. У току су битке.
https://t.me/zovpobedy/12929

Urozajne: Наше трупе су напредовале северозападно од села.
Ослобођено 1,3 км².
https://t.me/zovpobedy/12931

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 409

Znači F-16 je već počeo da ore plodna ukrajinska polja. Oni naravno kažu da je udes, ali da znaju da nije greška pilota. Interesantno. Sad, da li žele da mu sačuvaju čast, ako je možda pogrešio, ili je zapravo oboren od strane PVO ili možda čak i u vazdušnoj borbi. Takođe mi je čudno da Rusi nisu ovo objavili, što implicira da nisu znali. Šta god da je u pitanju, F-16 nije slavno počeo.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2593

@beowl
Teritorija tj stepa u ovom momentu SADA nije bitna i ne treba da srljaju, drugo je nesto teritorija I "cizma" na kraj rata.

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3348
  • Gde živiš: Makedonija

Фронт на Домбасу РУХНУЛ

https://rutube.ru/video/73a35bbba63777ac345c525896ded5a0/?r=a/

сумњам у Украинску ПВО искрено

али зато Котлич у најави
И за Крај
У Курску захвачена борбена застава елите 82


















offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2593

Svaka cast za ukrajinski PVO, realno su opasna druzina. Uz SU34, SU35, SU30M mogu dodati F16. Toliko o wundewaffe, svi ljube zemlju jednako.
Mada f16 je obaran I u bosni I u srbiji, ne znam cemu fama

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 483 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 2 sakrivenih i 449 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alekkus, Andrija357, ArchaBasha, Atomski čoban, brana959, cifra, comi_pfc, Darko8, Denaya, Dorcolac, HogarStrashni, hyla, ILGromovnik, jackreacher011011, Jeremiah, jna ratnik, kolle.the.kid, Krusarac, Kubovac, laurusri, mkukoleca, nebidrag, Nobunaga, Oscar, Petarvu, ruger357, suton, Trpe Grozni, vathra, Vlada78, zlaya011