Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2135

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Битно је само полуокружење за Угљедар.Са стране водјаног и Пречистовке.
Поруку сам похвалио јер сам мислио да си ироничан.
Ово да се деси што си описао,опет би било полуокружење са пропустом на запад или чисти обруч.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

Dva posts iznad.

Veoma optimističan plan.



offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1598

@Frunze

Citat:По сликама и снимцима које сам видео, све су локације барем пар стотина метара удаљене од железничке станице, у обичном стамбеном сектору (познајем град). Могуће да су неке ракете оборене пре самог циља.

Све су прилике да сте добро уочили.
У Лавову је нападнута авио-ремонтна фабрика.
Сателитски снимци пре и после. Лево је жељезница.






offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 748

Окидач за оставке министара у влади Украјине је свакако догађај од 3. септембра у Врховној ради, када није изглесан у првом читању нови закон о повећању пореза, пре свега пдв-а.

https://www.epravda.com.ua/rus/news/2024/09/3/718835/

За повећање пореза је гласало 224 од неопходних 226 гласова посланика. Украјини недостаје до краја године неких 12 милијарди долара или око 500 милијарди гривњи. Овим законом од 3-ћег септембра је требало да се повећају приходи од свега неких 30 милијарди гривњи, јер гласова на комитету за буџет није било ни за повећање од 125 милијарди гривњи.

Страна.уа (ctrana.news) данас доноси факсимиле оставки неколицине министара, писаних својеручно:

https://ctrana.news/news/471476-v-radu-massovo-pos.....tavke.html

Режим Зе-шмрк-коње, огрезао у корупцији, очито више нема подршку типа "колико треба" од стране својих спонзора, пре свега "кењаца". Траже се неке политичке жртве и пред спонзорима и пред народом, кога у следећим месецима чека све горе и горе. Екстремним украјинским националистима, на које се Зе ослања, је свеједно. Битно је да се ратује.

Кулеба је крив јер је пропала швајцарска конференција "мира". Земље глобалног југа, и поред значајног скраћења украјинске тзв. формуле "мира", од стране организатора и спонзора, нису потписале ништа... Преговори са кинезима, летос, су пропали, исто тако. Кулеба је наравно крив, и што су лудаци (Зе и Буданов) упали у Курску област јер се побеђује на youtube сигурно.

Министар правде, Маљуска, је заслужио много горе од оставке. Лов на људе од стране тцк тј. војних одсека, вратио је Украјину у доба стаљинских чистки 1937-38. године, само не стрељају своји, већ се људи шаљу на кланицу у рововима. Људска права су на врло високом нивоу. Никад виши није био.

Министар стратешких грана индустрије, Александар Камишин, је успео да одбрани електро-енергетски систем, и сваког дана све више успева...

Министар заштите животне средине, Стрелец, је успешно сачувао животну средину од ракетних удара...

Вице-премијер Ољга Стефанишина, млада националисткиња из Одесе, која говори искључиво на украјинском, довела је Украјину до чланства у Европској унији. Украјински ће бити службени језик еу...

Вице-премијер Ирина Верешћук, задужена за питања реинтеграције и привремено окупиране територије, чија количина сваким даном расте. Официр, провинцијалка (бивши градоначелник Раве Руске код Лавова) и одговорна. Лети јер је пре Мајдана давала изјаве како би гласала за Путина, ако би се појавио у Украјини. Повезана са Тарасом Козаком, једним од спонзора про-руске опозиције. Лично сам је чуо како пре 2014-те говори на руском, али са акцентом оригиналног говорника украјинског.

Директор Фонда државне имовине, Виталиј Коваљ, треба да одговара јер нико неће да улаже у Украјину, задњих две године. Инвеститори наваљују сваког дана.

Управо слушам украјинског пензионисаног пуковника Олега Старикова у програму Говори и доказује Вадим Карасјов.

https://www.youtube.com/watch?v=8qrqBNTTE2g

Помињу (вероватно будућег маршала) Мордвичева као паметног. Не жури. Своје (УА) генерале помиње као ретко препаметне, суве геније. Раширили су фронт за 500 км у Курској области. Све го тактичар на местима на којима се доносе стратешке одлуке...
Пук. Стариков каже да је увелико почео "рат градова".

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1331

Smeju li Rusi jos jedan Gostomelj? Na Vovci uz mostove zapadno od Kurahova kod Bogatira... Bas Bogatir... Ovo pod uslovom da gore padnu Selidovo i Ukrajinsk , a dole Ugledar i da se ravna linija ka Vel.Novoselci..

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

laki_bb ::
Udari kvazibalističkim raketama su ih baš dobro uzdrmali.


Sreca pa ne tuku Rusi balistickim nego samo kvazibalistickim Mr. Green

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3493

https://x.com/distant_earth83/status/1831296005695844535

GP":Jedinice 58. brigade KJF-a (Snage kijevske hunte) pobjegle su u kaotičnom povlačenju tijekom oslobađanja Prečistovke u DNR od strane ruskih snaga, navodi Ministarstvo obrane.

Moglo bi se reći da su ruske oružane snage poštedjele živote ovih pripadnika kijevske hunte ovdje."

Ukri BPL termitom polivaju ruske jedinice u drevoredima tako da mi jasno, zašto se ovde nije išlo na potpuno uništavanje ukro žive sile u bežaniji. Ovi če posle 10 kilometara bežanije i dva dana odmora opet pucati po rujama. Kakvi se samo sadistički snimci uništavanja žive sile sa BPL mogu nači na twiterima, sa ukro strane, a ovde ruje opet igraju Majku Terezu. Dobra strana ovoga snimaka je jedino, da se sada fino vidi, šta to znači "skračivanje linija".

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Дал је Лаки мислио на ,,мулти,,балистику Искандера па написао ,,квази,,

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6499

Izgleda u Zaporožju Iskanderizacija Nejto dobrovoljaca.

https://youtube.com/shorts/cnTOVK1RnW4?si=N-X13B_8nGKtOLv7

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 775
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

ds69 ::

Управо слушам украјинског пензионисаног пуковника Олега Старикова у програму Говори и доказује Вадим Карасјов.

https://www.youtube.com/watch?v=8qrqBNTTE2g

Помињу (вероватно будућег маршала) Мордвичева као паметног. Не жури. Своје (УА) генерале помиње као ретко препаметне, суве геније. Раширили су фронт за 500 км у Курској области. Све го тактичар на местима на којима се доносе стратешке одлуке...
Пук. Стариков каже да је увелико почео "рат градова".


Pukovnik je stari sovjetski kadar, ako sam ga razumeo bio je u raketnim jedinicama, pojašnjava rusku doktrinu upotrebe nuklearnog oružija i podelu taktičko strateško, optimista je da u eventualnoj nuklearnoj razmeni zbog rata u Ukrajini neće biti ciljeva za nuklearne rakete u istoj. Ovo sada naziva ratom gradova, predviđa veliku eskalaciju u novembru, posle američkih izbora.

Misli da je ključ rata u Donbasu, a pokrovski pravac naziva strateškim, kurski taktičkim, sa kojega bi momentalno povukao snage na Pokrovsk.

Preporuka..i tamo se otvoreno priča izgleda.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 577 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 5 sakrivenih i 538 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alexandar-1973, Bobrock1, cifra, DejanCG, Dr.Strangelove, dragoljub11987, Duce, FOX, Hans Gajger, HrcAk47, Još malo pa deda, Kaplar2, maiden6657, MB120mm, Mcdado, mercedesamg, MiG-29M2, misa2, Motocar, Nikolaa11, novator, Parker, Posmatrac77OKB, Prometeus, Sirius, Smiljke, Stefan M, uruk, vathra, voja64, wizzardone, ZetaMan, šumar bk2, 79693