Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2137

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Webb 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 743

https://x.com/squatsons/status/1831338934447837668

Ova je sasvim sigurno u nekom SBU podrumu sad..



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

@sap, ministri odbrane ne pricaju o klasicnoj trgovini



offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3873

To što je izreko Lavrov je suština odnosa između njih dve u ovakvom posrednom ratu, pogotovo sada kada jedna strana opasno “posrće”. Namerno je apostrofirano da Amerika zna koje su crvene linije. I da sada ne smeju da se pređu inače eto cirkusa. I to opet samo njih dve znaju na šta se to odnosi, iako će mediji opet krenuti sa pričom eto Rusija je rekla F-16 je crvena linija pa nije ili ko zna šta.
Ova izjava i to decidirana na koga se odnosi i u trenutku u kome je je veoma ozbiljno diplomatsko javno upozorenje.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1648

Bobrock1 ::https://x.com/distant_earth83/status/1831296005695844535

GP":Jedinice 58. brigade KJF-a (Snage kijevske hunte) pobjegle su u kaotičnom povlačenju tijekom oslobađanja Prečistovke u DNR od strane ruskih snaga, navodi Ministarstvo obrane.

Moglo bi se reći da su ruske oružane snage poštedjele živote ovih pripadnika kijevske hunte ovdje.".

Ево локације где су их снимили Citat:04,09,24 Великая Новосёлка - Золотая Нива

Сезонная миграция опарышей в пункты постоянной дислокации севернее посёлка Золотая Нива

47.80662, 36.99739

Источник https://t.me/zvezdanews/148686
https://t.me/creamy_caprice/6656

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

babaroga ::@sap, ministri odbrane ne pricaju o klasicnoj trgovini

Јесте,нисам добро прочитао твој првобитни пост па не видјех оно ,,МО,,.
Оно што су више пута и једни и други објављивали о прекидању свих комуникација и остале глупости је наравно само за дневно политичку употребу са нагласком(по потреби)на ескалацију.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

Mislim da Rusi još uvek igraju sa osnovne linije. Da vodaju Ukrajince tamos-vamos. Imaju dobre pozicije za takvu igru i još uvek ne odustaju od nje.

Ukrajincima je sve teže krpiti goruća mesta. A Rusi posle početnih uspeha nastave i onda posle nekog vremena utihnu. Pa kad dodje red na taj udarac odigraju ga.

Ako je verovati a po dešavanjima jeste, Ukrajinci su izvukli 72-gu sa Ugljedara i poslali u sektor Selidova. Šta su Rusi uradili. Odmah udarili na sektor koji je do tad branila ta brigada. Sad se tu napravio dodatni problem, pored već postojećih. A vala ima ih. Počevši gore od Pišćana i opasnosti od odvajanja Kupjanska od ostatka te teritorije. Pa sad i Seversk, mala pomeranja ali pomalo opasna. A tu je sad i gubitak Družbe. Sad nisu daleko ni Dačne i Dulovka. U slučaju gubitka ta dva sela, onda nije daleko ni prelaz preko kanala južno od Časov Jara a znamo šta to znači. Časov Jar se kljuca pomalo i pitanje je opet kad će krenuti. A verujem kad Rusi predju kanal ili kad krenu da pomeruju tu južnu liniju. A gubitak Druže je početak

Toreck, Rusi ušli u južne delove grada. Dosta, ne treba objašnjavati.

Selidovo,Ukrajinsk, Pokrovsk. Kao neko zatišje, jer do nas ne stižu vesti o pomeranjima. Aj da kažemo Ukri dovukli pojačanja. Koliko će moći izdržati. Pa da su sigurni da hoće ne bi se izvlačili iz one prostorije oko Krasnogorovke. A Maksimilijanovka uporno čuti i čeka svoj red.

Ako padne Ugljedar, pitanje gde će Ukri uspeti uspostaviti liniju. Da le će to biti polja iza ili tek kod Bogojavljanke. A onda nije daleko ni Uspenovka. Ali i levi bok Ugljedara se klima. Ode Prečistovka i gura se ka Zlatnim njivama. Da li će Rusi ka V.Novoselovci ili možda Šahtjorsku. Iako ne V.Novoselovka primamljiv cilj, nije ni ovaj drugi za bacanja. Šaktjorski i Uspenovka, dva bitna čvorišta na taktičkom nivou, koja povezuju ceo prostor na potezu Kurahovo-V.Novoselovka. Njihovim uzimanjem Rusi zatvaraju ceo trougao V.Novoselovka-Ugljedar-Kurahovo.

I onda Ukri upadaju u veliki problem. Šta zatvarati. Pokrovks, Selidovo i Ukrainsk ili ovo dole Šahtjorsk-Uspenovka. Jer u oba slučaja ako Rusi probiju, ode Andrejevka i Kurahovo pa-pa. Ček a šta je sa onim navedenim pre toga. Pa to je u nekoj fazi tihog hoda (metalurzi znaju šta je). A šta je za Zaporoškim frontom? Osim Rabotina pomalo, tu sve mrtvo. Hmmmm......

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Покупих негдје да ни на запорошком дијелу није мртво,а и на Херсонском иде затрпавање челиком преко Дњепра од јуче.
Притисли су руси прилично.Дејства не престају и укри су на озбиљној клацкалици свугдје.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 929

Rusi trebaju pod hitno da završavaju ovo, jer iscrpljivanje i ceđenje Rusije preko Ukropa može da traje još godinama.
Napadi dronovima i raketama po dubini Rusiji će se samo intenzivirati, što će ozbiljno ugroziti funkcionisanje ekonomije.
A na frontu nemaju jednostavno ni dovoljno ljudstva ni dovoljno tehnike da ostvare neke strateške uspehe, kome to nije jasno posle dve i po godine

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33812

Izgleda je Inohodec učestvovao u lovu na Ukro kamikaza čamce
Разведывательно-ударный БПЛА «Орион» корректирует уничтожение украинских БЭКов в Черном море сегодня ночью.
https://vk.com/wall-123538639_4307621

Realno bolji izbor i od Forposta R može da dežura duže u vazduhu a po potrebi bi možda mogao da nosi i 4x Kornet D što pretekne dočekaju ekipe u helikopter ima i unište.

Ruski dron celo vreme snimao povlačenje OSU iz Prečistovke.
https://vk.com/wall-123538639_4307737

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 274

Simon simonović ::Rusi trebaju pod hitno da završavaju ovo, jer iscrpljivanje i ceđenje Rusije preko Ukropa može da traje još godinama.
Napadi dronovima i raketama po dubini Rusiji će se samo intenzivirati, što će ozbiljno ugroziti funkcionisanje ekonomije.
A na frontu nemaju jednostavno ni dovoljno ljudstva ni dovoljno tehnike da ostvare neke strateške uspehe, kome to nije jasno posle dve i po godine ?

Dakle, s obzirom da očigledno nemaju kapacitet da okončaju rat sa konvencionalnim oružjem, jedino rešenje je upotreba taktičkog nuklearnog oružja.
Bolje i to nego da krvare i oni i Ukrajinci još 5 ili 10 godina i da izgube još stotine hiljada mladića.

Ameri su zbog 12 500 poginulih na Okinavi odlučili da sruče atomske bombe na gradove i pobiju stotine hiljada civila.
A ovde Rusi već verovatno imaju desetostruko veće gubitke, imaju mali deo teritorije koji im je okupiran i svakodnevne napade na razne objekte širom evropske Rusije.
Dakle imaju bar 10 puta više razloga nego Ameri 1945.
Pritom nikako ne zagovaram ubijanje civila, već primenu oružja na frontu.
Ako to ne urade, osuđeni su na sporu ekonomsku i demografsku propast i umiranje.


Prvo ste se bojali da RF ne upotrebi taktičko nuklearno oružje, a sada pozivate da ga upotrebi Ziveli. Mislim da literatura ima stručan naziv za ovakve promene.

To da će Rusija ekonomski i demografski da propadne, jel može nešto konkretno ili samo floskule?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 596 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 9 sakrivenih i 558 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alexandar-1973, Ben Roj, bojan_t, comi_pfc, DejanCG, dora, Duce, dule10savic, Hans Gajger, maiden6657, Mcdado, mikrimaus, milenko crazy north, misa2, mnn2, nebidrag, Nikolaa11, Posmatrac77OKB, Prašinar, repac, Sirius, SlaKoj, Srky Boy, vathra, Vatreni Zmaj, wizzardone, zlaya011, šumar bk2, 79693