Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2147

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2024
  • Poruke: 100

flash12 ::

Реприза у мањем обиму онога што се десило негде на почетку рата, са обрнутим улогама.

Једна будала кошта живота друге саборце који поштују правила ратовања. Да не причам што је то што је урадио само по себи ратни злочин, тј. перфидија.

Repriza situacije kada su Rusi napadli ukrajinske polozaje u lesposadki,i kada jedan od jurisnika nailazi na zaklon u kome se nalaze jedan mladi i jedan preko pedeset godina star ukrajinac.Nakon poziva na predaju koje im Rus upucuje, oni podizu ruke u znak predaje. Ubrzo nakon toga mladic pokusava da uhvatu pusku za cev i otme je,nakon cega ih Rus obojicu propuca



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2137
  • Gde živiš: Beograd

Ili obratno, ima sličnosti sa događajem u Makejevki, nakon ukrajinske kontraofanzive 2022. (mislim da je na ovo mislio kolega flash), kada je pobijeno desetak ruskih zarobljenika, jer je jedan odlučio da bude Rambo. Ostalo je nejasno da li je pala rafalna paljba u tom trenutku i po ostalima koji su ležali licem ka zemlji ili je bila naknadna egzekucija. Video je prekinut u momentu kada je ruski vojnik izleteo sa puškom.




Sad pronađoh ima pomenut događaj i na wiki poznat kao Makiivka surrender incident:
https://en.wikipedia.org/wiki/Makiivka_surrender_incident



offline
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2391
  • Gde živiš: South of Heaven

^
I ja sam pomislio prvo na strelčevu situaciju, a za ovo iz Makievke sam gledao video "prilagođen" ruskoj "publici", tek sad to "vidim"...

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

,,,кунктатор,,,
Знам да је ово тешка спекулација, и не тврдим ништа. Само желим да, најгрђим и најневероватнијим сценаријем, подстакнем размишљање. Коцкице се сигурно могу сложити и на друге начине. Оне које су видљиве кажу да:
- Украјина губи Донбас.
- Колико год да мобилише људе и добија технике, губи и рат.
- Повлачи очајничке потезе попут овог у Курској области, што наговештава да је спремна и на још таквих авантура.

Шта још може Украјина урадити?




Украјина може само даље да ескалира,сходно вољи својих западних патрона.
Зеленски ће да консолидује своју,назови, власт довођењем нове екипе жељне да се ,,омасти,,или Англи преко Јермака то раде.
Стандардна процедура кад лоше иде и крену прозивке,тако да ту нема никакве политике,а не може је ни бити у Кијеву.
Људи који још не знају ко су,шта су,негирају шта су им били преци,не виде ко их води и куда, не могу имати никакву политику.
Неко је споменуо Ивана Мазепу у вези Полтаве и изгибије шведа.Ни око њега им није било лако да одлуче је ли њихов херој или није.Након свих трзавица око подизања споменика истом,а након 20год.муке ,тек је Порошенку успјело.
На ове твоје потпуно тачне три цртице може да се настави низ
-мобилизација 18-25
-камчење још технике,лове и свега осталог
-ЈАССМ
- ...

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2024
  • Poruke: 100

šumar bk2 ::Ili obratno, ima sličnosti sa događajem u Makejevki, nakon ukrajinske kontraofanzive 2022. (mislim da je na ovo mislio kolega flash), kada je pobijeno desetak ruskih zarobljenika, jer je jedan odlučio da bude Rambo. Ostalo je nejasno da li je pala rafalna paljba u tom trenutku i po ostalima koji su ležali licem ka zemlji ili je bila naknadna egzekucija. Video je prekinut u momentu kada je ruski vojnik izleteo sa puškom.


To je bila klasicna egzekucija.Ta grupa ruskih vojnika se predala i od njih nije pretila nikakva opasnost. Jedan od ruskih vojnika je izleteo kako navodis iz neke supe pokusavajuci da saspe rafal u Ukrajince,ali njegovom likvidacijom prestaje dalja opasnost.
Stvar je prosta. Zarobljenike sa drzali na nisanu a da istovremeno nisu proverili i pretrazili sve objekte na mestu desavanja.Propust ukrajinaca koji su radili teren,bez opravdanja za likvidaciju zarobljenih

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Тако је стријелац.
Ситуација није ни слична.
Руски заробљеници у Макејевки су већ обрађени и поредани у лежећи положај за разлику од овог гдје руски јуришник гледа на три стране истовремено и нема појма има ли неко од оне двојице бомбу,пиштољ или ко зна шта.
Друго,ни поред најбоље воље не могу да схватим гдје је онај руски војник у Макејевки,а по Флешу,
починио, само по себи,како каже,ратни злочин и перфидију.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2137
  • Gde živiš: Beograd

ILGromovnik ::^
I ja sam pomislio prvo na strelčevu situaciju, a za ovo iz Makievke sam gledao video "prilagođen" ruskoj "publici", tek sad to "vidim"...


Bilo je nekoliko isečaka, GoPro snimci od prvog momenta kada je krenula opsada Rusa koji su se zabarikadirali u kuće, onda snimci predaje i poleganja vojnika licem ka zemlji, a posle se pojavio i kratak segment istrčavanja Rusa iz kuće ali je snimak tu prekinut. Ako je snimano sa Gopro, možda je bilo namere da se sakriju detalji naknadne osvete, a ako je telefonom, možda je telefon ispao i nije se moglo ništa dalje razlučiti. Samo onako, bacam pretpostavke.
Nije mi poznato jel onaj mučenik povukao i kojeg Ukrajinca sa sobom.
Tek je prave razmere pokolja otkrio dron iz vazduha, tela su ležala svuda po dvorištu i utvrđeno je da se radi o Rusima.

+ 18+

Vidim da ste u međuvremenu odgovorili:
@Strelac, Sap, rekao sam da ima sličnosti, ne da je identična i u nastavku sam obrazložio detalje da je po sredi moguća naknadna egzekucija.
Slična je zbog ishitrene reakcije zarobljenog/opkoljenog vojnika i slična je po tome što je posledica lišavanje života svih zarobljenih.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2137
  • Gde živiš: Beograd

Inače, Rusi su dobro tukli donbasku pozadinu danas.
Nešto je pominjano i ovde, evo i fotke sa lica mesta:

Konstantinovka:



Citat:Danas, u Konstantinovki, oko 11:00, udarima avio-bombi FAB-500 pogođeno je skladište 206. odvojenog bataljona teritorijalne odbrane (206 OBTrO, vojna jedinica A7375) u trenutku istovara vojne provizije, koje se nalazilo na prostoru metalne baze u ulici Šmidta.
Koordinate: https://maps.app.goo.gl/tARhrqV4kpWtP1Rr6
Kao rezultat napada oštećeni su kamion i oprema za utovar i istovar. Nema informacija o broju ranjenih ili eliminisanih neprijateljskih vojnika.

https://t.me/don_partizan/5097


Pokrovsk:



Citat:Ruske snage nastavljaju ( https://t.me/eyes_partizan/8097 ) da napadaju energetske čvorove protivnika. Danas, oko 16:00, izvršeni su udari na trafostanicu 110/35/6 kV „Krasnoarmejska“.
Koordinate: https://maps.app.goo.gl/6uDVmah7Nr9vQLDa8
Oštećeni su rezervoari za ulje, što potvrđuje miris izgorelog ulja u gradu i gust dim, a takođe je oštećen ili uništen autotransformator i otvoreni razvodni uređaji (ORU).
Lokalne vlasti su odmah izvestile o problemima sa snabdevanjem električnom energijom u Mirnogradu (Dimitrov) i Pokrovsku (Krasnoarmejsk) bez preciziranja vremena obnove.

https://t.me/don_partizan/5110


Slavjansk:



Citat:Prema dostupnim informacijama, uzrok eksplozije bio je požar u kući na ulici Makejevska, gde su pripadnici 63. Odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine (63.OMBr) organizovali svoje slobodno vreme.
Koordinate: https://maps.app.goo.gl/QZTXxhZSTcvYV2TV8
Kao rezultat požara došlo je do detonacije municije i eksplozivnih materijala koji su bili skladišteni na tom području (TМ-62, raketni bacači i drugo). Trenutno je poznato da je više od 50 privatnih kuća oštećeno ili uništeno u ulicama Makejevska, Energetikov, Malinovskog i Poljska.
Kako se ispostavilo, u zoni Makeevske ulice , vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine odlučilo je da organizuje kasarnu i skladište municije u privatnim kućama civila.


https://t.me/don_partizan/5115

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33790

To što je Strelac opisao je na Limanskom pravcu ili gore oko Kremne uglavnom šumetine i nije mlađi pokušao da otme pušku no stariji inače malo dalje je sređena bila veća grupa ukra.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2137
  • Gde živiš: Beograd

Evo kako Suriyak vidi situaciju oko Nju-Jorka:
Citat:Situacija na Toreckom frontu: Ukrajinska armija je od početka nedelje uspela da u potpunosti izbaci rusku vojsku sa lokaliteta Nepilivka, a zatim da zauzme nove položaje na severu grada Nju-Jorka. Zahvaljujući tome bilo je moguće konsolidovati liniju snabdevanja trupa ukopanih u Fabriku fenola, gde su se držale skoro tri nedelje. Štaviše, ruske snage su odbile pokušaj Ukrajinaca da uđu zapadno od grada.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....6&z=14 ]



___________________________

Citat:Situacija na Pokrovskom frontu: Tokom poslednjih 48 sati ukrajinska vojska je pokrenula kontranapad i uspela da povrati veći deo grada Selidove i delove Mihajlivke.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....5&z=13 ]



https://t.me/Suriyak_maps/3699

___________________________
Citat:
U Nju-jorku i Selidovu stvari ne idu onako kako bismo želeli. U Selidovu je neprijatelj doveo rezerve i povratio jugoistočni deo grada, ali tamo su delovale samo naše diverzantsko-izviđačke grupe (DRG), pa to nije iznenađujuće.
U Nju-jorku je neprijatelj takođe povratio kontrolu nad južnim i istočnim delom Nelepovke, a situacija sa fenolnom fabrikom je nejasna.


https://t.me/zovpobedy/12994

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 398 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 1 sakriven i 380 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, Bane san, bojan_t, cifra, drimer, ikan, kolle.the.kid, kripo, milos.cbr, nebkv, proka89, ruger357, Smd, vathra, W123, šumar bk2, 125