Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2158

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2148
  • Gde živiš: Beograd





Citat:
Hersonski pravac. Pod kontrolu Oružanih snaga Ruske Federacije u potpunosti je prešlo ostrvo Belogrudi. Marinci su nastavili da napreduju, prema OSINT podacima utvrđeno je da su se naši borci iskrcali na ostrvu Gavrilova. De jure, može se govoriti o iskrcavanju boraca ruske vojske na desnu obalu Dnjepra. Do najbližeg naseljenog mesta ostaje oko 1,5 km.


https://t.me/zovpobedy/13012
https://t.me/divgen/54144



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2391
  • Gde živiš: South of Heaven

Prikaz bojišta Rabotino-Verbove, prema Orehovu. Pustoš i gomila uništenih mrapova...
https://t.me/anna_news/70517



offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2063
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Još jedna čuprijica otišla na nebeske pašnjake. Selidovo, Rusi presijecaju ukrajinsku logistiku.

https://t.me/intelslava/66126

offline
  • sap 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 777

Mile80 ::Zasto Amerika sve vise eskalira? Zbog sve losije situacije Ukrajine ili zato sto planira napast Rusiju? Ja sam uvjeren da je razlog prva opcija. Ako stvarno Nato ima plan za rat protiv Rusije onda bi to moglo biti:

-Amerika misli da moze pobjedit u ratu protiv Rusije bez obzira na ruski nuklearni potencijal. Vec 2 i pol godine mogu mirno analizirat rusku vojnu taktiku, a da pritom imaju proxija koji obavlja posao.

-Amerika je u losoj ekonomskoj situaciji i jedini spas je pobjeda Ukrajine ili svjetski rat. Opcija popustit ne dolazi obzir, jel bi to znacio totalni krah zapada kao nekoc SSSR-a

-Meni najrealnija da se ide na maksimalnu esklalaciju, a da pritom ne dode do izravnog rata između Nato i Rusije. Postoje i dalje telefoni gdje se dogovaraju pravila da ne izmakne kontroli.

Amerika je sad u fazonu kao kad je pravdala rat u Vijetnamu, predstavljajući to kao "domino efekt" odnosno ako pobjedi Vietkong cela jugoistocna azija pada pod komunizam. Naravno to je bila laz, tako da im nije bio problem pokupit prnje i prizant poraz. Tako i danas prodaju pricu, ako Putin pobjedi nece stat na Ukrajini te nas opet ceka domino efekt.

Kad bi doslo do tocke da preti rat protiv Rusije napravit ce isto sto su u Vijetnamu, pokupit ce prnje, a domino efekt ce opet izostat.

Naravno ne moze se isključit ni prve dvije opcije, ipak mi obicni ljudi ne znamo kakvo je pravo stanje na globusu i kakve se igre igraju u pozadini.

-




Ако кажеш да амери ескалирају због све лошије ситуације Украјине то имплицира да им је стало до Укр.и да желе да јој помогну.Није ваљда да вјерујеш у то.
Не ескалирају ни због тога што планирају да нападну Русију,нису луди.Па лудаке су инсталисали у УКр.на власт,који то у њихову корист чине.
Направили су од Укр.плацдарм за све своје операције у шта могу(што и раде)укључивати своје и капацитете својих нато послушника на много начина да то не буде директно.Ту је плацдарм и све у њему је Украјинско,тј.није официјелно америчко или нато.На ту фору могу да фингирају јако дуго па и да формирају намјенске нато јединице за подршку укр.
Само укро шеврон на раме и идемо.Првобитна теорија о прокси рату већ је одавно и на западу престала да буде теорија и прихваћена је као пракса.
Већ постижу и то да евро трабанти то почињу посматрати као свој рат,јер ако ћутимо Русија ће напасти и нас кад заврши с Украјином.
То не да није домино ефект већ увјеравање трабаната да ако буде морало,они ,,уђу у Вијетнам,,
Америка овдје није ушла и неће па неће морати ни да излази.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2148
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Napredovanje naših snaga u pravcu Novosadovo-Nevsko.
Oslobođeno je 5 km².





https://t.me/zovpobedy/13010

____________________________

Još jedan dokaz koliko je tanka linija koja deli od tragedije.
Mogu samo zamisliti koliko je olakšanje ovim mučenicima što su ovaj put imali sreće.



Citat:REB spasava živote: dron-kamikaza je oslepeo, ne videći cilj — borci 'Crnih husara' se prekrstili i nastavili kretanje.
Ovako izgleda rad REB-a na frontu — kada operater drona-kamikaze izgubi cilj zbog ometanja i nemoćno posmatra kako mu napad propada. Tog dana je sistem REB dva puta spasio našu posadu od smrti.
Borci 'Crnih husara' iz grupacije 'Centar' su se, nakon udara, prekrstili i krenuli dalje da izvršavaju borbene zadatke.


https://t.me/btr80/20193

__________________________________

Na drugoj strani, drugačija priča:



Citat:Udar RPG-a, artiljerija i dronovi: 'Crni panteri' iz grupacije 'Centar' pretvorili su BTR Oružanih snaga Ukrajine u rešeto.
Borci brigade 'Crni panteri' delovali su usklađeno i nemilosrdno: prvo su pogodili BTR ukrajinskih snaga iz RPG-a, a zatim ga metodično razarali minobacačima, artiljerijom i FPV-dronovima.
Oni koji su uspeli da iskoče iz zapaljenog BTR-a, odmah su bili likvidirani dronovima naših boraca. Ostaci ljudstva ostali su da leže pored uništenog BTR-a, primajući artiljerijske udare na sebe.


https://t.me/btr80/20189

__________________________________

Novi video: Lankaster u Kurskoj regiji, izveštaj sa terena:

Inside Ukraine's Frontline Positions: Life On The Kursk Battlefield



https://www.youtube.com/watch?v=urYpjTIEZdc

Lankaster obavio kratki intervju sa Alaudinovim:

Ukrajinske snage će napustiti Kursk u Rusiji za 2 ili 3 meseca, predviđa ruski general.



https://www.youtube.com/watch?v=52qj7txpbWo

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1472

Курски правац: напади на људство и оклопна возила Оружаних снага Украјине
стање до 18.00 часова 07.09.2024

У Курској области борбе се настављају у неколико области, непријатељ покушава да се учврсти на окупираној територији.

🔻На западу округа Кореневски, борбе се настављају у области Краснооктјабрског и Вишњевке, где не престају напади Оружаних снага Украјине. Источно од самог Коренева забележено је локално напредовање Оружаних снага Русије. Према нашим подацима, контранапади руских трупа овде су почели крајем августа, а, по свему судећи, пре извесног времена су дозволили да се непријатељ протера из шумских појасева у рејону бензинске пумпе.

На истоку, у рејону Кремјаноје-Калиново, судећи према снимцима објективне контроле Оружаних снага РФ, непријатељ се учвршћује у шумским појасевима југоисточно од насељених места, опремајући како нова утврђења, тако и заузимајући стара упоришта. У исто време, непријатељ је чак донео и тегљену артиљерију.

🔻У округу Суџански, јужно од Хитровке, Ваздушно-космичке снаге Русије су подвргле концентрацију непријатељских снага у шумском појасу. Нагомилавање људства и оклопних возила на овој локацији потврђује да је Погребки барем у „сивој зони“.

Између Черкаског Поречног и Руског Поречног забележен је покушај напада на руске трупе у правцу Косице, али са неочигледним исходом. Снимке ових догађаја објавио је непријатељ, па је по њима немогуће судити о успеху напада. Поред тога, мала група пешадије Оружаних снага Украјине погођена је ударом беспилотне летелице западно од Спалног.
https://t.me/rybar/63332

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1773

novator ::Još jedna čuprijica otišla na nebeske pašnjake. Selidovo, Rusi presijecaju ukrajinsku logistiku.

https://t.me/intelslava/66126


Ovo je podvožnjak, odnosno pruga je izdignuta iznad puta. Prelaz se nalazi u Centralnoj ulici na ulazu u grad iz smera Mihajlovke. Iako u komentaru snimka stoji da je u pitanju most preko kojeg je prevožena oprema, nije mi jasno kakve veze ovo ima sa logistikom. Mislim da ovo nema veze sa prekidom logističke rute već sa nečim sasvim drugim stvarima. Pogotovo što se nadvožnjak nalazi faktički na prvoj borbenoj liniji.

Pre bih rekao da je ovo trenutačno zaprečavanje napredovanja protivnika putem, kojem bi krhotine konstrukcije zaprečile dalje kretanje. Moguće da je gadjanje povezano sa Ukro kontrom u južnom delu Selidova i da je ovo u sklopu njenog obuzdavanja i zaustavljanja. Ne bih rekao da je gadjanje otporne tačke jer se na snimku ne vidi nikakav uredjeni položaj.

Ako je u pitanju prvi slučaj, ovaj snimak nam prikazuje da je rekcija VKS smanjena na minimum, kad pomoć zatraže trupe na zemlji.


offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 291

Jel moguce da su Ukrajinci ovoliko glupi , ja sam prvo kontao da je montaza , pa americki senator se sprda sa njima , pa zar jadni Ukrajinci nikako da skontaju da su samo potrosna roba u zelji amerikanaca da bace Rusiju na koljena .... a Zelenski stoji pored njega prihvatajuci ulogu korisnog idiota , ne sumnjam da ce Zelenski zavrsiti na nekom privatnom ostru troseci milione , ali nikako mi ne ide u glavu da ne postoji kriticna masa Ukrajinaca koji ne vide gdje ovo sve vodi ...

https://t.me/intelslava/66127

GP :

Američki senator Lindzi Grejem opisao je prednosti rata u Ukrajini za Amerikance tokom sastanka sa Zelenskim.

„Vi pokušavate da zaustavite Ruse da ne bismo morali da se borimo protiv njih. Oni (Ukrajinci – ed.) ne žele nikakve američke trupe. Oni samo žele oružje da oslobode svoju zemlju od strašne invazije. sedimo na mineralima vrednim trilion dolara koji bi mogli da budu korisni našoj ekonomiji, tako da želim da nastavim da pomažem našim prijateljima u Ukrajini“, rekao je Grejem, stojeći pored Zelenskog.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2528

Po stoti put, da ne pustavljate tu budalu vise. Lindzi g se ne pita u svojoj stranci gotovo nista a kamoli u americkoj spoljnoj politici.

Zato i ide kojekude i lupeta da se prikaze kao neko ili nesto, ali ne ide mu to nikako

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2148
  • Gde živiš: Beograd


Citat:Situacija na Pokrovskom frontu: Situacija u Selidovu je razjašnjena jer se sukobi između ruske vojske i ukrajinske vojske nastavljaju u nekim oblastima u severnom delu grada.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....2&z=13 ]

https://t.me/Suriyak_maps/3709

_________________________

Citat:Situacija na frontu kod Toretska:
Nju-Jork: Ruska vojska je pokrenula protivnapad i uspela da povrati kontrolu nad severnim delom naselja.
Nelepovka: Takođe su zauzeli jugoistočni deo, sve do ulice Mihaila Hruševskog.
Fabrika fenola: Situacija u vezi sa fabrikom fenola ostaje nejasna.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....5&z=14 ]




Citat:Moguće je da je ukrajinski kontranapad imao za cilj ukidanje opsade fabrike i omogućavanje opkoljenim da se povuku. Za sada ne postoji ruska potvrda o zauzimanju postrojenja, ali postoji potvrda o njihovom prisustvu u jednom delu fabrike.


https://t.me/Suriyak_maps/3712

________________________

Citat:Korigovanje LBS severno od Tihog na Volčanskom pravcu.


https://t.me/divgen/54133

_________________________

Situacija na kurskom frontu 5. - 7. septembar:



Citat:Situacija na frontu kod Kurska:
Na pravcu Korenevski, ruska vojska je proširila svoju kontrolu oko Šeptuhovke nakon operacija čišćenja u tom području.
Sukobi sa ukrajinskom vojskom odvijaju se na pravcu Najdenov i Puškarnoe bez značajnih promena.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....5&z=11 ]



Citat:U okrugu Korenevski, ruska vojska je povratila nove položaje istočno od naselja Korenevo.
U okrugu Sudžanski, ukrajinska vojska je napredovala severno od Pogrevke do predgrađa Hitrovka. Pored toga, ukrajinske snage su preuzele kontrolu nad farmama Najdenov.
Ostali delovi fronta i dalje su u stanju sukoba bez značajnih promena.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....4&z=11 ]


https://t.me/Suriyak_maps/3691
https://t.me/Suriyak_maps/3706


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 605 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 4 sakrivenih i 564 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, babaroga, bobomicek, bokisha253, croato, Daxi184, Denaya, dozorni, Dukelander, flash12, goranperović66, GORDI, Herman Terrance Aubrey, Istman, kalens021, Kaplar2, ksyyaj, Kubovac, ladro, Litostroton, MiG-29M2, mile23, Milometer, proka89, royst33, S2M, SD izvidjac, sergeant.chef, skvara, Srki94, Srle993, Toper, vathra, vukovi, Wrangler, zillbg, |_MeD_|