Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2175

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

DragoslavS :: .........relevantnim videima ako je to uopšte moguće snimati po Rusiji.

Е уважени колега ,што се тиче снимања ако игде има "слободе",у том смислу и "уметничке" онда је то Русија..Сведоци смо колико сви шизе због тога.

Иначе,не тако давно сам имао једно занимљиво полемисање по том питању. Укратко, срео сам једног "земљака" који је, у свом стилу, почео да дели своје мудрости о томе колико су људи незадовољни овдашњом политиком. Све изгледа као нека тајна истина у тишини. "Знаш, друже," говори он, "овде се о томе не прича, али знам да су људи масовно незадовољни свиме што се дешава."

Наравно, ја сам просто морао да ускликнем распаљеном логиком: "А како ти то знаш, ако се о томе не разговара?"
То звучи као да има неку тајну мрежу сличну оној за шпијунске филмове, где сви знају све, али нико не сме да проговори. Питање је да ли је у питању масовно незадовољство или нека врста јединствене колективне свести која, као најефикаснији противотров, успева да се ограничи на само неколико шапата.

Можда се чини се да у нашем модерном друштву, где свакодневно преливамо информације као са неком возном линијом, људи успевају да маскирају своје истинске осећаје. И онда, у неком фантасмагоричном заокрету, управо ми "незадовољни" из вести на крају свих "информација", а истовремено нико не сме то да изрекне. Прелепа симфонија тишине. Како можемо веровати да ово незадовољство уопште постоји, ако заправо сви ћуте о томе?..
Незнам како али имам утисак да је све исто,као у Србији...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2598

Ohoho cekamo da vidimo trofeje iz Kurske oblasti. Kad krenu da presusuju rezervoari bice bjezanje pjeske a s neba vreba sve i svasta. Ajde da vidimo hoce li neki Abrams ili C2 ostati, mizda i MLRS ili pvo sistem neki.



online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2195
  • Gde živiš: Beograd

Ovo su pravi snimci kako izgleda preživljavanje na frontu. Pored nagazne mine, nakači ti se i zujalica koje ne možeš da se otreseš kao od muve i komarca:

Citat:Ruski vojnici iz 1486. gardijskog motorizovanog puka ("Lenjingradski" puk), krećući se na ATV-u, naleteli su na minu, nakon čega ih je napao neprijateljski FPV dron.



video iz 2 dela:
https://t.me/divannyevoini/9304

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2151

Rusi u Kursku koriste slobodno avijaciju,boze koja budala je poslala Ukrajince bez malo jace trupne pa cak i onaj Nike da su dovukli odlicno ,ne znam sta su mislili otanovce,bas taj naziv zasluzuju.Zrtvuju ljude iskljucivo zarad propagande a skupljaju ih hapseci golobrade mladice i placajuci strance.
Svako malo ih zvekne navodjena sa drona,svako malo patak i osstali im izrucuju na glavu po par tona svega i svacega...

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2065
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Krenuli su Ukrajinci sa nešto trupne pzo na početku akcije. Također postavili su nešto dalekodometne pzo u neposrednoj blizini granice.

Međutim sada se vidi koliko je dobro što su Rusi uspjeli pronaći ove dalekodometne i uništiti ih, dok je trupna pzo stradala u prvih dva tri dana. Imali smo snimke uništenih ukr. Buk-ova i Tunguski odmah po početku ukrajinske akcije. Istina jeste da su Rusi tada ostali bez par borbenih helikoptera ali nakon par dana nebo se otvorilo i za njih i za su-25, a o su-34 da ne govorimo.

Za ovog zadnjeg smo doživjeli da ga ukrajinci prije mogu uništiti na aerodromu nego skinuti sa neba.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2900

Stalno gledam ove drvorede i šume, sve to mlada drveta, ništa deblje od 15-tak santimentra. Kao po komandi da je sve to posađeno pre 10 godina. Možda grešim, ali nigde staru šumu nisam video.

I ova ostrva što jedva zauzeše posle godinu dana klanice, šta će biti ako opet neka brane pukne? Zar su baš toliko bitna?

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2195
  • Gde živiš: Beograd

Za sada su potvrđene informacije o učešću dveju jedinica u prodorima sa zapadne strane. Kažu da se napredovanje desilo za manje od 12 sati.
810. morska pehota je naglašena u postu kanala Z Komitet, postavljen je grb, ali je moguće da operiše na severu i istoku, vršeći dodani pritisak. Razjasniće se kasnije.
Citat:Svedoci sa pravca Korenevo-Gluškovo u Kurskoj oblasti izveštavaju da na ovom pravcu nisu radili samo 155. brigada mornaričke pešadije Tihookeanske flote (TOF), već i 51. puk 106. vazdušno-desantne divizije.

https://t.me/Alekhin_Telega/11531
https://t.me/rustroyka1945/18002

Citat:
U Kurskoj oblasti, Oružane snage Ukrajine sprovode kontraofanzivne akcije.
Kao rezultat susreta i intenzivnih borbi, neprijatelj gubi ljudstvo. Mi, s druge strane, vraćamo zauzete teritorije, uključujući Krasnooktjabrskoje, Matvejevku i Čerkasko Porečnoje.

O Kurskoj oblasti, ukratko: Neki naseljeni punktovi su već vraćeni pod našu kontrolu: Gordijevka, Vnezapnoje, Viktorovka, Bjahovo, Apanasovka, Oktjabr-10, Višnjevka, Komarovka, Krasnooktjobrskoje i Snagost. Nastavak sledi.
Vreme je da se završi sa Ukrajincima na našoj teritoriji.


https://t.me/condottieros/5739

_________________________



Citat:Kurska oblast, Sudžanski rejon:
Osim već pomenutog početka kontraofanzivnih dejstava naših snaga, naše trupe aktivno deluju u području Male Loknje.
Međutim, neprijatelj je na tom pravcu koncentrisao značajne snage i sredstva, intenzivno koristi artiljeriju, čime ometa napredovanje 11. zasebne desantno-jurišne brigade.
U pomoć dolazi naša avijacija, bombardujući neprijateljske pozicije FAB bombama.


https://t.me/dva_majors/52189

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3353
  • Gde živiš: Makedonija

Ajde Momci napred izgubichu Opkladu da bhe se sve reshitiu 45 dana

fakti Tulski padobranci Verojatno Razvetka GRU

i 155 ahmat sila ne vidim




online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2195
  • Gde živiš: Beograd

Prema informacijama sa više izvora, 810. morska pehota pritiska položaje kod naselja Rusko i Čerkasko Porečnoje sa severoistoka. Borbe za naselje Borki su noćas bile žestoke.
Pojavljuju se i neki izveštaji da će Ukri pokušati da poremete napredovanje Rusa prebacivanjem svežih rezervi u pravcu Gluškovske oblasti. Ostaje da čekamo dalji razvoj situacije.



Opis kako je krenula operacija i kako je tekla danas:

Citat:Kurski pravac, veče 10.09.24: kontraofanziva Oružanih snaga Ruske Federacije — prvi dan...

Od jutra smo svi čekali dobre vesti iz Kurske oblasti, i do sredine dana su stigle. Vidim da su te vesti već prisutne na mreži, pa nema potrebe ćutati.
Kao i u slučaju odbrane Male Loknje, treba nešto ispraviti kako bi se izbegli nesporazumi.

Naše snage su se dugo i pažljivo pripremale za ovu kontraofanzivu.

Protekle nedelje, 51. puk 106. vazdušno-desantne divizije polako je pripremao uporište za napad na ključno selo (mesto gde se ukrštaju putevi) - Snagost. Približavali su se sa severa, iz pravca Koreneva, i jutros su brzom ofanzivom ušli u Snagost, iz kojeg je neprijatelj pobegao, potpuno iznenađen.

Istovremeno, sa zapada (iz Gluškova), 155. brigada tihookceanske mornarice iznenada je napala neprijatelja u Gordejevki. Na taj način, neprijateljske snage u Apanasovki, Vnezapnom, Viktorovki i Bjahovu bile su odsečene od snabdevanja i opkoljene s bokova.

Na talasu uspeha, mornarica je izbacila neprijatelja iz Bjahova, Vnezapnog i Viktorovke, dok su u Apanasovku uspeli da uđu sa jugozapada i tamo se učvrstili.

Šok neprijatelja bio je toliki da je grupa od 40 vozila iz Ljubimovke usred dana pobegla u panici.

Naše snage nisu želele da rizikuju, pa su se sada učvrstile na dostignutim položajima. Verovatno će ofanziva biti nastavljena sutra, nadamo se sa istim uspehom kao i danas. Očigledno je da će glavni pravac napada biti Ljubimovka, čiji bi gubitak za ukrajinske snage u Kurskoj oblasti bio prava katastrofa, jer od nje zavisi snabdevanje cele neprijateljske grupacije od Koreneva do Male Loknje.


https://t.me/UkropHunter/138


Snimci upada ruskih mehanizovanih snaga u Snagost:



Citat:Evo kako su danas vojnici 51. padobranskog-desantnog puka započeli čišćenje naseljenog mesta Snagost. Tako će proći svako ko dođe na rusku zemlju!
Slava Rusiji, slava VDV (Vazdušno-desantne trupe)!


https://x.com/i/status/1833607989233602752
https://t.me/UkropHunter/139
https://t.me/zovpobedy/13049

Pravac kretanja kolone:

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2195
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Kurska oblast:

51. puk VDV su pravi lavovi! Mnogo zarobljenih, mnogo eliminisanih neprijatelja!
155. Gardijska brigada mornaričke pešadije Tihookeanske flote nastavlja da razbija neprijatelja i napreduje zajedno sa desantnicima!
Ali pravi pakao su napravile Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS)!
Aktivne borbe se vode u Maloj Lokni!


https://t.me/UkropHunter/140

Zarobljeni Ukri:

https://t.me/UkropHunter/142
https://t.me/UkropHunter/143


Citat:
-U Kurskoj oblasti se razvija ozbiljna situacija sa tragičnim ishodom. Danas je dan za Oružane snage Ukrajine (OSU) počeo loše. Kažu da se u prenosu čuje vikanje, jer nijedna rotacija i povlačenje rezervi na Sudžu nisu uspeli.
-Preostali neprijateljski vojnici u naseljenom mestu Višnjevka trenutno se kreću kroz šumske prostore pokušavajući da pobegnu. Međutim, i tamo već rade naši lovci na glave.
-Dva roja dronova Geran izveli su napade na Harkov i Sumi. Rotacije trupa na front u Kurskoj oblasti danas su otkazane


https://t.me/condottieros/5744

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 549 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 7 sakrivenih i 509 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, amaterSRB, amonsrb, bladesu, Boris Bosiljčić, Boris90, ceman, cikadeda, comi_pfc, Dannyboy, Djokislav, djordje92sm, DonRumataEstorski, dozorni, Kriglord, kybonacci, m0nstrum_, marsovac 2, mercedesamg, mgolub, miodrag, moldway, Motocar, nick79, Petar35, rovac, Smd, su27, VJ, vrag81, zillbg, zlaya011, šumar bk2