Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2176

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2591

Nestalo pvo raketa ukrima zato su sad u rupi. A pisao sam to prvog dana https://www.mycity-military.com/viewtopic.php?p=2656218&highlight=#p2656218

Pritisak mora biti stalan, skuplja je raketa od orlana.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2158
  • Gde živiš: Beograd

Citat:-Situacija na frontu kod Pokrovska: Ruska vojska je zauzela niz položaja između Mihajlovke i Ukrajinska, započinjući obuhvatni manevar ka drugoj lokaciji. Unutar te lokacije, ruske snage su napravile napredak na jugoistočnim ulicama.
-Naše snage su napredovale severno od naselja, prodor u dubinu od 1,7 km.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....4&z=12 ]




https://t.me/Suriyak_maps/3739
https://t.me/zovpobedy/13050

_________________________

Situacija na frontu u Kurskoj oblasti:



Citat:U okrugu Korenevo, Ukrajinska vojska je napravila male pomake severno od Matvejevke i ponovo zauzela Vetreno. S druge strane, značajan napredak se dogodio nekoliko kilometara južno. Tokom poslednja 48 sati, Ruska vojska je pokrenula kontraofanzivu sa severa i zapada, što je dovelo do ponovnog zauzimanja naselja Gordejevka, Viktorovka, Vnezapnoe, Bjahovo, Apanasovka i Krasnooktjobrskoje. Trenutno se obavljaju čišćenja u naseljima Komarovka, Višnjevka i Snagost nakon povlačenja ukrajinskih snaga prema Obuhovki.
U okrugu Sudžanski, tokom poslednja 36 sata, ruske snage su uspele da ponovo zauzmu naselje Borki i nateraju ukrajinske trupe da se povuku iz Spaljnoe.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....9&z=10 ]

https://t.me/Suriyak_maps/3734




__________________________________

Pregled novih ruskih udara na ukrajinske položaje u naselju Petropavlovka koje sam pominjao u ranijem postu. U pitanju je naselje istočno od Kupjanska:

Citat:Dve FAB-500 su pogodile komandni punkt (KNP) ukrajinske čete u Petropavlovki



Pronašao sam i geolokaciju mesta napada: https://maps.app.goo.gl/DFQdVWH9qtXy9vH67



video: https://t.me/kcaebirds/1305



offline
  • Pridružio: 19 Dec 2010
  • Poruke: 365

Ovi udari FABovkama su brutalni. U trenutku, ako su na toj lokaciji bili vojnici, ostaju bez minimum čete sve sa komandom.
Tamo kamen na kamenu neće ostati
Izbeći ova razaranja mogu samo ako se predhodno povuku. Uopšte ne sumnjam da su Rusi u stanju da bace fab 3000 na pešadinca sa papovkom koji pokušava da obori Suhoj

Što se tiče Rusa kod nas, ima jedan procent pobeglih, ali znajte da je ozbiljan broj došao da radi odavde jer im je onemogućeno da posluju u Rusiji zbog sankcija. Primer jedne zgrade gde je njihova poznata firma uzela u zakup 11 spratova. Oni rade svoj posao, naši za njih rade održavanje.

Kada su dvadesetih i ranih tridesetih godina prošlog veka iz Rusije stigla grupa lizbeglica čiji broj je desetostruko manji nego ovaj danas, mi smo zahvaljujući pojedincima od njih dobili jedne od najlepših zgrada u tadašnjem Beogradu. Od ovih koji su ovde očekujem da daju svoj doprinos, bar upola od onog što su njhovi predhodnici ostavili.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6499

Citat:Trump was asked if he wanted Ukraine to win its war. He dodged the question

Ha ha.

Zeljo odbio Šolcijev mirovni plan.Oružije nije odbio.

Citat:From convict to combatant, Ukraine enlists prisoners to fight Russian forces
https://edition.cnn.com/2024/09/11/europe/pokrovsk.....index.html

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2024
  • Poruke: 100

laki_bb ::Ovi udari FABovkama su brutalni. U trenutku, ako su na toj lokaciji bili vojnici, ostaju bez minimum čete sve sa komandom.
Tamo kamen na kamenu neće ostati
Izbeći ova razaranja mogu samo ako se predhodno povuku. Uopšte ne sumnjam da su Rusi u stanju da bace fab 3000 na pešadinca sa papovkom koji pokušava da obori Suhoj


Tesko da bi na tolikoj prostoriji bilo vise od jednog voda,bas zbog takvih udara jedinica se razmesta rastresito po odeljenjima. Cak i da je u pitanju gubitak do jednog voda poginuli i ranjeni, to je ogroman gubitak za jednu jedinicu jacine bataljona
Da bi ljudi imali bolju sliku u stanju na liniji,ako jedna strana napada sa borbenom grupom jacine voda,sa par vozila i dvadesetak boraca,a to je praksa vec duzi period,onda na drugoj strani moze biti samo manja koncetracija snaga ili ista.Tako da na tim tackastim ciljevima nikada nema vece koncetracije ljudstva
Udari fabovkama zaista deluju spektakularno i zastrasujuce,ali ako u takvim udarima dvadesetak boraca bude izbaceno iz stroja, to je za drugu stranu tezak gubitak.Cetu mozes da navatas samo negde u pozadini u trenutku koncetracije jedinice

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2020
  • Poruke: 157

Kamela Haris u petoj brzini, šta će uraditi sa UKR ako ona bude predsjednik
x.com/i/status/1833732564621664486

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2010
  • Poruke: 949

laki_bb ::
Kada su dvadesetih i ranih tridesetih godina prošlog veka iz Rusije stigla grupa lizbeglica čiji broj je desetostruko manji nego ovaj danas, mi smo zahvaljujući pojedincima od njih dobili jedne od najlepših zgrada u tadašnjem Beogradu. Od ovih koji su ovde očekujem da daju svoj doprinos, bar upola od onog što su njhovi predhodnici ostavili.



offline
  • hyla  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 537

Skrabalo čemu ove slike? Svi Rusi izbegli kod nas posle 1917. su bili antikomunisti, to svi znamo. Ovde smo govorili o njihovom doprinosu u kulturi, arhitekturi i nauci koje su doneli našem društvu, a to dal su neki od njih kasnije u WW2 bili na pogrešnoj strani to nije bitno za našu današnju priču.

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2010
  • Poruke: 949

Naravno da je bitno. Nisu se oni ovde borili protiv nikakvih komunista, već isključivo i jedino protiv Srba.
U uniformama i pod oznakama "pogrešne strane" koja je u njihovoj zemlji počinila u istoriji nezapamćene zločine nad njihovim sunarodnicima, ne prema komunistima. Hulje i nitkove uvek moramo nazvati pravim imenom, nisu oni bili protiv boljševizma već su se pronašli među sebi sličnima kakvi su bili ustaše i nacisti.
I ova popurda nije se spajtašila s Poglavnikom zato što su obojica bili protiv komunista, već se ološ međusobno nanjušio.
Kao i sada, uostalom.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3488

Napisano: 11 Sep 2024 8:55

https://x.com/MikaelValterss1/status/1833770856503230856

GP":Ruska protuofenziva u regiji Kursk dovela je do ruskog ponovnog zauzimanja 125 kvadratnih kilometara i 8 sela u 1-2 dana. Glavna ofenziva je u zapadnom dijelu područja gdje je preuzeta većina teritorija. Ako pogledate kartu po ..@Suriyakmaps:

Snagost je napravio X na zapadu koji je RuAF uhvatio nakon što je karta napravljena. Na istoku RuAF je zauzeo Borki, što je prisililo UkrAF da se povuče iz Spal'noea, također označenog sa X, 3 km jugoistočno od Borkija.

Sljedeći korak u operacijama RuAF-a na Zapadu vjerojatno je prisiliti UkrAF da se povuče sa svojih prednjih položaja oko Matejevke i Olgovke, istočno od Koreneva, i potisnuti cijelu zapadnu liniju bojišnice do 5 km naprijed. Na istoku će RuAF vjerojatno započeti s operacijama čišćenja južno od Borkija. Za sada je RuAF preuzeo oko 15% od oko 800 kvadratnih kilometara koje je UkrAF držao prije nekoliko dana. Za dan ili dva to bi se moglo povećati do trećine ponovno osvojenog područja.

Na fronti Kursk je već nekoliko tjedana zastoj, iako su mnogi proukrajinci rekli da se ukrajinska ofenziva i dalje uspješno nastavlja. Pogledajte Infographics video, link 2, od prije par dana, ako želite vidjeti stvarno glupu analizu ofenzive na Kursk. Bit će zanimljivo vidjeti kako će proukrajinci sada reagirati na jasne ruske uspjehe u području Kurska."

Oni mostovi na rijeki, koji su srušeni rujama ipak nisu smetali. Pa je došlo do iznenadenja, napad sa zapada koji nije bio očekivan.

Dopuna: 11 Sep 2024 9:29

https://x.com/Zlatti_71/status/1833780584532914390

GP":Ruske snage ponovno su zauzele Obuhovku, regija Kursk, Rusija."

Odstupanje ukra se nastavlja. Do sada oslobodeno oko 10 sela u rajonu Kurska.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 576 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 4 sakrivenih i 537 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, airsuba, Belac91, Dannyboy, darkangel, dekan.m, gomago, jna ratnik, Još malo pa deda, Koridor, kybonacci, laurusri, Mendonca, mercedesamg, Metanoja, mile23, milenko crazy north, milutin134, MiroslavD, mkukoleca, MrNo, nextyamb, Panter, powSrb, Srky Boy, stagezin, Stanlio, StepskiVuk, vathra, Vlada1389, Vlada78, vladaa012, Zavodnik 1klase, šumar bk2, 125