Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2191

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25953
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Ајд, да не кренем ја као Број Један у ''Алану Форду'', али треба поновити, кад нас понесе ''шанкерска'' дискусија: не заборавите, али никад (!) да је Путин школовани контраобавештајац и да код таквих осећања (бес, љутња, афекат, итд) не постоје. Слушао сам га синоћ и по стоти пут се у то уверио. Испод сваке његове реченице има још неколико реченица дубине.
Крај ОТ.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 971

strelac07 ::
U ratu je sve dopusteno pa i mrcvariti protivnika, zato sto je cilj moralno oslabiti neprijatelja. Postoje gomile primera da u nekim situacijama jos od 1.Sv.Rata snajperista sa namerom rani borca, ne bi li ga kolege izvuklle kada on ima priliku da ponovo dejstvuje


Nije dopušteno mrcvariti zarobljenog protivnika. Ako ga mrcvariš na prvoj liniji u nadi da će doći još njih da ti se nameste na nišan, to je jedna stvar. Sasvim je druga stvar ako uzimaš zarobljenika i nad njim sprovodiš egzekuciju mrcvarenjem, i to javno objavljuješ. To je malo modernija verzija onoga kada uzmu pa seckaju zarobljenika pored radio stanice, da njegovi mogu da čuju. Da neko nahvata tu produkcijsku ekipu na gomili, dakle drondžiju, onog drugog PR drondžiju što snima odozgo, komandanta i ko je još učestvovao, bukvalno na preki sud bez trunke razmišljanja.



offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5303

Svi su ti dronđije poznati, tako da če nakon svega biti glava na panju , i to još dobro ako završe "humano" kao Bandera.

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2024
  • Poruke: 2

Jedina "dobra" stvar kod tih ljudi je njihova slabost i zelja da se dokazu koliko su mocni i hrabri nad nemocnim i eto ti slucajno snime sve a sve lazno sigurni da se nece njima desiti da zapadnu sa druge strane ograde.
E onda igranka i plakanje.

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3353
  • Gde živiš: Makedonija

Citat:Uskoro počinju bitke za Ljubimovku u Kurskoj oblasti.
Bivši savjetnik šefa DNR-a Aleksandar Kazakov o napredovanju ruske vojske u Kurskoj oblasti:
“Ovo je temeljno važno naselje, jer je postalo logistički centar za cijelu neprijateljsku invazionu skupinu, čak i kada borbe tek počnu, logistika barem polovice teritorija na kojem su ti gadovi prisutni bit će uništena.”
Ali skorosvi potvrđuju da marinci 155. brigade ruske vojske napreduju uz samu granicu i idu prema Sudži, a Ljubimovka je usputnaj staica na tom putu, iako malo sjevernije.
U bliskoj budućnosti postat će jasno koliko su čvrsto i dobro ukrajinske oružane snage zapravo kontrolirale ceste i kanale komunikacije između grupe u Kursku i pozadine. Naravno, ruske marince i padobrance čeka još puno posla, ali još uvijek postoji samo jedan put od Sudže natrag do Sumija. I sve je veći osjećaj da se neće svi moći vratiti u Ukrajinu preko njega.

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2024
  • Poruke: 4

Koridor ::Samo iz usta Zelenskog mozes cuti da neprijateljska kontraofanziva je dio (genijalnog) plana. E pa nek je sa srecom.

Nije mi jasno kako zapad misli da kaze "nismo mi majke mi" kad neki atacms pogodi skolu ili park. Nije to vbr ili minobacac pa da moze kako hoce nego se bukvalno moze lansirati iz pentagona kao sto se moze iz pentagona i spreciti lansiranje nekog pijanog Mikole. Ne kontam. Mislim da ce se uskoro apdejtovati ona izreka o gloginjama da sadrzi ukrajince umjesto mosnica.


Mali OFF

Sto bi englezi rekli: It's easy with others dick gloginje to kick

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3492

https://x.com/TobiAyodele/status/1834518495691735257

GP":Ruske trupe ponovno su zauzele selo Tolsti Lug u Kurskoj oblasti.

Ruske trupe su također napredovale 2500 metara istočno duž šumskog pojasa zapadno od Snagosta.

Prema dostupnim informacijama, ruske oružane snage započele su ofenzivu na Ljubimovku: ruske trupe ušle su u selo s dvije strane.

Izvješća da je trenutno pod kontrolom ruskih trupa su netočna; javljeno je da su se tamo noću i ujutro vodile teške borbe.

Poraz ukrajinskih trupa u Lyubimovki dovest će do kolapsa sjevernog lica ukrajinskog prodora u regiju Kursk."

Ruske snage ušle u Ljubimovku. Tolsti Lug Osloboden. Ljubimovka mora što prije biti oslobodena.

https://x.com/distant_earth83/status/1834503848104276022

Snagost, opet se vijori zastava. Videopotvrda.

offline
  • Pridružio: 16 Jan 2023
  • Poruke: 100

Citat: Ајд, да не кренем ја као Број Један у ''Алану Форду'', али треба поновити, кад нас понесе ''шанкерска'' дискусија: не заборавите, али никад (!) да је Путин школовани контраобавештајац и да код таквих осећања (бес, љутња, афекат, итд) не постоје.
No.1 samo bih dopunio vas post da kod njih ne postoje osecanja javno i kad donose odluke osećanja ne postoje ali privatno pate od istih boljki kao i mi ostali. Jednom rečju profesionalci...

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2201
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Kurska oblast. U oblasti sela Novi Put i Veseloje nastavljaju se žestoke borbe, neprijatelj ne prestaje sa pokušajima da probije liniju i napreduje, pokušava da se ukopa kada se ukaže prilika. Takođe, neprijatelj lovi naše BPL-ove kako bi nas lišio mogućnosti izviđanja i korekcije artiljerije.
_____________________

Citat:Kupjansk pravac. Naše trupe napredovale u oblasti Sinjkovka i prišle blizu prvim ulicama Petropavlovke.


_____________________

Citat:Кleščejevka. Naše snage su napredovale zapadno od sela u pravcu kanala SDD.


https://t.me/zovpobedy/13083

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 144

Koridor ::Potemkin je sigurno brinuo o podrsci u UN...kao recimo sto je brinuo Kolin Pauel sa secerom u prahu? Tragikomicno al nebitno za temu.

Sto se tice Trampa, izgleda se zaboravilo da mu je metak prosao 2 cm pored glave prije samo 2 mjeseca. Toliko o njegovoj "moci" da odlucuje. Lik nema sanse da pobijedi a rekao bih da mu nije bas ni stalo


Nije stvar u podršci UN i rezolucijama. Stvar je u ekonomiji i ekonomskoj blokadi tjst. izolaciji.
Rusija je realno izvršila agresiju na Ukrajinu. Prvo je morala da rešava problem sopstvenog javnog mnjenja. Ipak su Ukrajinci i Rusi takoreći isti narod. Naterati Ruse da se bore protiv Ukrajinaca nije lako.
Zatim trebalo je rešavati problem svetskog javnog mnjenja. To je jako važno. Jer zapad nastoji da sankcijama izoluje Rusiju. Rusiji je važno da ne samo zadrži nego i poveća ekonomsku saradnju sa ekonomijama prvog reda. Kina, Indija zatim državama opeka. Jako važan faktor. Onda Turska. Zatim države jugoistočne Azije. Potom ostatak nezapadnog sveta. Važno je da se trguje. To je od suštinske važnosti.
Zato je važno da Rusija nije ta koja eskalira. Rusija mora da privoli ostatak sveta na svoju stranu. Moraju da u nekoj meri preuzmu ulogu žrtve, pravedne borbe. Da postavljaju crvene linije koje zapad prelazi i provocira. Da nametnu narativ da je zapad taj koji može svet dovesti do nuklearnog rata.
Ono što su uspeli pre svega zahvaljujući ukrajinskoj strani jeste da ubede svoj narod u neophodnost rata.
Jer ovi se slikaju u nacističkim uniformama, napadaju Kursk, zabranjuju crkvu idr...
A ovi na zapadu plene imovinu, proganjaju Ruse. Sa druge strane moralno su otišli u aut. Još je i Izrael napo Gazu. A oni podržavaju Izrael.
Ovo je kao poker stalno se podiže ulog. Na kraju će se videti ko blefira. Rusi će u jednom trenutku reći pokažite karte.


Samo ostavite emocije po strani i razmislite.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 347 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 2 sakrivenih i 338 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: drimer, Koridor, LUDI, TBF1D, vukovi, wolverined4, šumar bk2