Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2211

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 1002
  • Gde živiš: Republika Srpska

Pa ne znam sta bih rekao, iskakalo mi je snimaka po tiktoku nasih likova odavde ... mimo onih par "budala" ne djeluju bas nezadovoljno.
Drugar zna dvojicu iz okoline Modrice i cuje se sa njima cesto... ne zale se mnogo mada kazu da je bas krvavo.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 161

Moguće, ja stvarno ne znam nikoga ko je bio tamo, samo ovo sa neta. Znam neke koji su se ložili da možda i odu u nekom trenutku, ali posebno nakon brljotina sa Vagnerom nemaju nekih iluzija i romantizma.
Ako neko ima informacije koje su bezbedne za deljenje, bilo bi lepo da čujemo.



offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3353
  • Gde živiš: Makedonija

slabo ne[shto vesti
ALi U kUrs e topi tlo pod nogama..


offline
  • Pridružio: 27 Mar 2023
  • Poruke: 52

Šta to komšije hvale neku 3.jurišnu brigadu ukrovermahta.Kažu da su dronovima za neko kratko vreme ubili 166 Rusa i to navodno dokumentovali video snimcima.Može li neko ko prati te video objave sa fronta da potvrdi ili demantuje ovo?

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2020
  • Poruke: 71

kubura91 ::Šta to komšije hvale neku 3.jurišnu brigadu ukrovermahta.Kažu da su dronovima za neko kratko vreme ubili 166 Rusa i to navodno dokumentovali video snimcima.Može li neko ko prati te video objave sa fronta da potvrdi ili demantuje ovo?

To su Azovci samo su ih Nato preimenovali.Sigurno da su za ubili 166 Rusa,sad sta je njima kratko vreme ne znam.Al po poslednjem njihovom snimku na yt mislim da se pominje neki slican broj,iako na tom video ima dokuementovano sam par ubijenih.

offline
  • su27 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2517

mile23 ::Moguće, ja stvarno ne znam nikoga ko je bio tamo, samo ovo sa neta. Znam neke koji su se ložili da možda i odu u nekom trenutku, ali posebno nakon brljotina sa Vagnerom nemaju nekih iluzija i romantizma.
Ako neko ima informacije koje su bezbedne za deljenje, bilo bi lepo da čujemo.


otvorene su pozicije za operatera drona, ali moraš ruski da znaš mnoogo dobro

manja je plata nego da si na samom frontu, ali je šansa da preživiš daleko veća

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2394
  • Gde živiš: South of Heaven

Imamo čoveka sa foruma, koji je tamo, posećuje i piše na drugim temama, ne ovde, preneo je deo svog iskustva za specifične stvari, od koristi na frontu jer čovek je profesionalac ne "romantičar" i avanturista...
Za sve ostalo što su članovi sad spominjali u svojim postovima, slobodno se može reći da je propagandna delatnost, čak i ako ima delova istine...

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2702

Zar nisu neki gurali i svoje operatore dronova na prvu liniju, a sada da eto uzeli na zub Srbe pa ih gurali negdje... Pa da se neko razočara... Ideš u rat, ne u pozorište. Zavisiš često od ko zna kakvih likova u komandnoj liniji... Ako ti je do novca, a nemaš škole... idi uči kako se pločice lijepe, vozi kamion...

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2204
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Situacija na Toreckom frontu:
1.Tokom poslednja tri dana, ruska vojska je ostvarila značajne napretke južno od grada, preuzimajući kontrolu nad južnim delom distrikta Zabalka, uključujući bivšu stanicu trolejbusa i terikon rudnika Valjuga.
2.Ruska vojska je napravila nove prodore duž Centralne avenije, stigavši do Lomonosovske ulice sa juga, Dečje gradske poliklinike sa zapada i Škole broj 1 sa severa. Pored toga, poslednje zgrade Mikrorejona broj 1 su zauzete.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....3&z=14 ]




https://t.me/Suriyak_maps/3792
https://t.me/divgen/54694

Citat:Situacija na Kurskom frontu:
U Gluškovskoj oblasti, pošto nije uspela da zauzme Veseloje, ukrajinska vojska je napredovala zapadno u pravcu Volfina.
U Sudžanskoj oblasti, ruska vojska je povratila nove položaje zapadno od Spaljnog i počela napredovanje iz Borkija prema Plehovu.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....2&z=11 ]




https://t.me/Suriyak_maps/3790

________________________

Citat:Evropska komisija je saopštila da je EU već pružila pomoć Ukrajini u iznosu od 118 milijardi evra

Moskva. 17. septembar. INTERFAX.RU - Evropska unija je do sada pružila Ukrajini pomoć u vrednosti od 118 milijardi evra, izjavio je u utorak potpredsednik Evropske komisije (EK) Valdis Dombrovskis.

"Do danas je sva pomoć Ukrajini i njenom narodu od EU i njenih država članica dostigla 118 milijardi evra", rekao je Dombrovskis u saopštenju objavljenom na veb stranici EK.

Ovaj iznos, posebno, uključuje 25,2 milijarde evra makrofinansijske pomoći, 17 milijardi evra za zemlje EU za pomoć izbeglicama, 14 milijardi evra prikupljenih kroz fond Ukraine Facility i 12 milijardi evra u zajmovima, subvencijama i garancijama zemalja EU.
Govorimo i o 43,5 milijardi evra vojne pomoći, od čega je 6,1 milijardi došlo iz Evropskog mirovnog fonda. Dombrovskis je napomenuo da je 60 hiljada ukrajinskih vojnika već obučeno u EU, a trenutni cilj je da se do kraja zime obuči još 15 hiljada vojnika. Takođe je rekao da je EU ispunila cilj snabdevanja Kijeva sa 1 milion granata za 70%.
Podsetio je da je Evropska unija izdvojila 1,4 milijarde evra profita od zamrznute ruske imovine za isporuku oružja Ukrajini.

"Oko 1,4 milijarde evra pomoći već je izdvojeno preko Evropskog mirovnog fonda, za isporuku prioritetnog oružja Ukrajini, uključujući artiljerijske granate i sisteme protivvazdušne odbrane, kao i - po prvi put - za kupovinu robe koju proizvodi ukrajinska odbrambena industrija", rekao je Dombrovskis u saopštenju.

Prema njegovim rečima, većina kupljenog oružja trebalo bi da stigne u Ukrajinu do kraja 2024. godine.
Pored toga, potpredsednik Evropske komisije rekao je da EK radi "na sprovođenju odluke G7 da Ukrajini obezbedi finansiranje u iznosu od 50 milijardi dolara, što je oko 46 milijardi evra, što će biti nadoknađeno na račun očekivanog prihoda od blokirane ruske imovine".

U avgustu je šef diplomatije EU Žosep Borelj rekao da je EU već počela da prenosi prihode od zamrznute imovine Rusije na ukrajinsku stranu i zemlje bloka koje će isporučivati oružje Kijevu.
Borelj napomenuo da je u planu da se ova sredstva iskoriste za kupovinu "prioritetne vojne opreme". Konkretno, govorimo, prema njegovim rečima, o dodatnim sistemima protivvazdušne odbrane i artiljerijskoj municiji.


https://www.interfax.ru/world/982358

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3353
  • Gde živiš: Makedonija

Е је им помогла купила им све
Заглавила у Кредите

Мир че бити Гори з аУкраинце од рата
А помочи бити нече..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 575 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 3 sakrivenih i 536 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, amonsrb, ArchaBasha, bojan_t, bojanM84, Boris BM, ccoogg123, Dimitrije Paunovic, Dr.Strangelove, gomago, kikisp, krkalon, Kubovac, kybonacci, Lieutenant, Magistar78, Mcdado, Milometer, MiroslavD, moldway, mrvica78, nemkea71, Nikola70, opt1, pein, saputnik plavetnila, sasa87, shone34, Srky Boy, stegonosa, vathra, virked, Vlada1389, vladaa012, yrraf, Zoca