Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2213

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 161

Možeš da navedeš koji Ukrajinci su rekli to za Iskandere? Nisam primetio na par ozbiljnijih kanala da je neko to rekao. Ovo skladište je ako dobro vidim oko 600 km od Ukrajine, jedino što su mogli je da sklone municiju iz nadzemnih objekata, pošto je očigledno da koliko god imaš PVO, probiće se bar jedna.
edit, napisano je na jednom mestu 42 ojačana i 23 obična skladišta, znači ne podzemna/nadzemna, ali opet, ne držati ništa gde može jedna bespilotna da ti uništi sve



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Jan 2018
  • Poruke: 375

Ljudovi, rat je, ovakve stvari se dešavaju i na jednoj i na drugoj strani. Nema veze tu nepotizam, korupcija, nesposobnost Šojgua ili Gerasimova s time da ti NATO doturi obavještajne podatke o lokaciji skladišta onda ti zasitiš pvo sa dronovima i uništiš skladište.



offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28643
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

Ima veze sa učesnicima koje trigeruju ovakve vesti i onda se konstruktivna diskusija pretvara u žalopojke ili svađu.

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 971

Velika skladišta kapitalnih sredstava poput Iskandera ili krilatih raketa moraju biti izvan svakog domašaja protivnika, ako je moguće, a moguće je. Ukrajina nema gde da izmesti svoja sredstva, Rusija ima gde. Ukrajina je evidentno naučila nešto jer već duže vremena uspeva da izbegne ovakve bubotke (disperzija ili šta god, ali očigledno im funkcioniše). Rusi će možda naučiti na dan kada im ovi na sličan način pretvore Engels ili Murmansk u pepeo.

Ovo po snimcima deluje kao veća kataklizma nego bilo koje ukrajinsko skladište koje je odletelo u vazduh u poslednjih deset godina.

online
  • Pridružio: 15 Apr 2013
  • Poruke: 105

А ово шта је?

Citat:MOSKVA - Pojavili su se izvještaji koji tvrde da su ukrajinske snage napale rusku vojnu bazu u regiji Donjeck raketnim sistemom HIMARS. Navodi se da su "žrtve masovne".

Snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju razorne posljedice napada, ali nije jasno kad su nastali i nisu zvanično potvrđeni.


Линк

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2378

zdrebac ::Malo skladiste?
Eksploziju uhvatile stanice za merenje zemljotresa.
I https://x.com/Tendar/status/1836316814566949062
I nije samo jedna eksplozija zabeležena:

Tačne lokacije treba uzeti s rezervom jer se dobijaju triangulacijom a izvor su za sada samo seizmografi iz baltičkih i nordijskih zemalja.
A ovo je seizmogram otprilike sat i po posle prve eksplozije:

Sudeći po ovome, a i po navodnim svedočenjima po tg kanalima, prošlo je dosta dronova. Nisu sve eksplozije posledica prve. Napad je bio masovan i probilo se dosta dronova. To znači ili da je napad izveden sa bliže lokacije ili da je bilo snažnog ometanja ruske PVO. Da li su "pročitali" Ruse prilikom onog napada na Moskvu pre nekoliko dana?

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 161

Duke, ovo tvoje je kombinacija dve vesti - prvi deo je napad himarsom pre par dana i nigde se ne vidi veliki broj stradalih, iako kazu da je 50 stradalo. Drugi deo vesti je ovo skladiste o kojem pricamo

offline
  • Mile80 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 02 Sep 2024
  • Poruke: 19

@Duh sa sekirom
Nije korupcija i nesposobnost? Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja ipak vidim elemenata jednog i drugog.

Citat:It is interesting that the ammunition depot was opened by Dmitriy Bulgakov, the then-Deputy Minister of Defense of the Russian Federation, who is now being investigated for corruption, with the claim that the depot met the highest global standards.

Znaci covac koji je uhapsen zbog korupcije je otvorio ovo skladiste. Sto se tice nesposobnosti, po meni je svakako nesposobnost, nonsalancija ili izdaja kad ovakve kolicine municije spremas na jednom mestu, a pritom znas da protivnik sve cesce i uspesno ti napada pozadinu.

@mile23
Informacije da je upitanju iskanderi i rakete za s300/400 dolaze od ukrajinski izvora. To ne znaci da je to istina, ali ne bi se zacudio da jeste.

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2012
  • Poruke: 139

Duh sa sekirom ::Ljudovi, rat je, ovakve stvari se dešavaju i na jednoj i na drugoj strani. Nema veze tu nepotizam, korupcija, nesposobnost Šojgua ili Gerasimova s time da ti NATO doturi obavještajne podatke o lokaciji skladišta onda ti zasitiš pvo sa dronovima i uništiš skladište.

Netačno. Ovakve se stvari upravo dešavaju zbog korupcije, nepotizma, poltronstva i svega ostalog negativnog. Istina, ima toga u svim vojskama sveta, ali NATOvci barem znaju završiti neke stvari/projekte do kraja.



Sve na otvorenom i na izvolite.



offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 130

Mile80 ::Ukrajinci tvrde da je pogođeno skladište sa iskanderima, ako je to istina, bio bi to veliki udarac za Ruse.

Korupcija, nepotizam, nesposobnost i nonsalancija je napravila vise stete nego sve rakete, dronovi, himarsi skupa. I nemojte pocet sa pricama "rat je, takve se stvari desavaju". Nakon skoro 3 godine rata ovakve greske radit je simptom teske nesposobnosti ili izdaje. Sto nas opet vraca na korupciju kao izvor svega loseg.

Ps. Najgore sto se za takve stvari ne odgovara, nego ce odgovarati onaj koji upozori na takve stvari, zato imamo Strelkova u zatvoru, operatere dronova koji se zamjerili oficirima, pa ih se posalje na frontu gdje onda poginu itd.


Naravno da ce da tvrde da su pogodili skladiste Iskandera. To sam pretpostavio da ce tvrditi cim sam jutros pregledao Telegram i procitao da je pogodjeno to skladiste. Ekpslozija je poprilicna i naravno da ce NAFO da eksplatiše momenat, te Iskanderi, te zemljotres...
Ali mi bi trebali da budemo ozbiljniji, dostupni su snimci na Intel Slava jasno se cuje "artiljeriljeriski baraz" tj detonacije artiiljerijske municije ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 762 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 711 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, bojan_t, bojcistv, braca57, bufanje, celik, cigaliga, CikaKURE, dijica, DonRumataEstorski, dragoljub11987, drimer, Dukelander, dzoni19, Excalibur13, FOX, goflja76, Hans Gajger, ivan979, jackreacher011011, JimmyNapoli, Još malo pa deda, ladro, laurusri, Leklerk, Milos ZA, mkukoleca, moldway, nebidrag, nemkea71, Niko Bitan, novator, pein, Prašinar, Prometeus, Romibrat, rovac, Spreewerk, Srle993, Trpe Grozni, tubular, vathra, Vatreni Zmaj, zg, šumar bk2