Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2264

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 1009
  • Gde živiš: Republika Srpska

https://x.com/i/status/1838924390723153923

Cime su ovo Ukri rokali u Volvicansku !?
Bas je odvalilo ...
PS. Jel bio ovaj info o pronadjenih 161 djece u Njemackoj koja su navodno oteta od strane Rusa !?
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/04/17/7451586/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 465

Iskreno, mislio sam da je Ugljedar dosta veći...Toliko krvi je do sada proliveno za njega, nadam se da će ga uzeti što prije..



offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2071
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Gledam ove satelitske snimke od uništenog skladišta u tverskoj oblasti od neki dan.
Novi dio skladišta nije prikazan, međutim stari je komplet uništen. Kamen na kamenu nije ostao. Po drveću okolo vidi se kako su jake eksplozije bile.

https://t.me/front_channel_sr/25127?single

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1606

Може ли неко да потврди да ли је ово тачно или не.

Citat:Још једном желимо да изразимо захвалност оператерима ФПВ дронова Оружаних снага Украјине, овога пута за уништење сопственог пољског тенка ПТ-91 Тварди.

https://t.me/lost_armour/3481

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4823

Medvedev o Putinovim predlozima pojašnjenja uslova upotrebe nuklearki...

https://t.me/medvedev_telegram/531
Citat:
Događaj koji ste čekali

Predsednik Rusije je izneo pristupe novoj verziji Osnova državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja. Glavne promene su sledeće.

1. Agresija na Rusiju od strane države koja nema nuklearno oružje, ali uz podršku ili učešće zemlje sa nuklearnim oružjem, smatraće se zajedničkim napadom. Svi razumeju o kojim zemljama je reč.

2. Za Belorusiju kao našeg najbližeg saveznika biće uspostavljena jednaka nuklearna zaštita. Na „radost“ Poljske i brojnih NATO pigmeja.

3. Masovno lansiranje i prelazak naše granice vazdušno-kosmičkim sredstvima za uništavanje neprijatelja, uključujući avione, rakete i bespilotne letelice, pod određenim uslovima, može postati osnova za upotrebu nuklearnog naoružanja. Razlog za razmišljanje ne samo za truli neonacistički režim, već i za sve neprijatelje Rusije koji guraju svet ka nuklearnoj katastrofi.

Jasno je da se svaka situacija koja daje osnov da se pribegne nuklearnoj zaštiti mora se procenjivati u sprezi sa drugim faktorima, a odluku o upotrebi nuklearnog oružja doneće vrhovni komandant. Međutim, sama promena regulatornih uslova za korišćenje nuklearne komponente u našoj zemlji može da ohladi žar onih protivnika koji još nisu izgubili osećaj za samoodržanje. A, za tupoglave ostaće samo rimska maksima: grmeći na nebu verovali smo da Jupiter vlada...

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19784

Bigi ::...
1. Pripazi na recnik
2. Ako ne shvatas znacaj kolicine tehnike i mogucnost zamene iste za desavanja na ratistu - tvoj problem
3. Za ozbiljne tvrdnje (rakete iz Latvije itd) iznesi i ozbiljne dokaze, na spustanje nivoa diskusje "alternativnim tumacenjima" se ne gleda blagonaklono.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2333
  • Gde živiš: Beograd

22:00h po moskovskom vremenu, 25.09.2024 • Ugledar
Citat:
Cela istočna strana grada ulicom Trifonova je pod našom kontrolom. Istiskujemo preostale snage iz zgrada. Izgleda da se protivnik zaista povlači iz grada. Tačke otpora postoje, ali ih je već manje. Verovatno su ogluveli pod dejstvom FAB-a i Solcenpeka.
Na ulicama i u kućama ima mnogo poginulih i ranjenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Nisu evakuisani. Evakuacije iz Ugledara više nema, kao ni rotacije.

Prema drugoj verziji, preostale snage ukrajinske u Ugledaru više nemaju gde da pobegnu, pa su počeli borbeni sukobi unutar grada zbog nemogućnosti povlačenja. Prsten oko Ugledara se skoro zatvorio...




https://t.me/condottieros/6059

__________________________


Predstava oko posete Zelenskog fabrici oružja ima epilog:

Predsednik Predstavničkog doma SAD, Majk Džonson, pozvao je predsednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog, da smeni ukrajinsku ambasadorku u Sjedinjenim Državama, Oksanu Markarovu. Ovaj zahtev je usledio nakon što je ambasadorka organizovala posetu Zelenskog fabrici municije u Skrantonu, u saveznoj državi Pensilvaniji, što je Džonson okarakterisao kao događaj koji favorizuje Demokratsku stranku.
Džonson je kritikovao činjenicu da nijedan zvaničnik iz Republikanske stranke nije bio pozvan, dok je guverner Pensilvanije, Džoš Šapiro, koji je istaknuti demokrata, učestvovao. Prema Džonsonu, ovaj događaj je politički pristrasan i može se smatrati mešanjem u američke izbore, jer se odigrao u ključnoj političkoj saveznoj državi pred predsedničke izbore 2024. godine. Ovaj incident je narušio poverenje republikanaca u ambasadorku Markarovu, zbog čega je Džonson zatražio njenu smenu​:



Prevod:
Citat:
Zahtevam da odmah smenite ukrajinsku ambasadorku u Sjedinjenim Državama, Oksanu Markarovu.

Kao što ste rekli, Ukrajinci su pokušali da izbegnu da budu "uhvaćeni u američku domaću politiku" i da "utiču na izbore američkog naroda" uoči novembarskih izbora. Jasno je da je taj cilj napušten ove nedelje kada je ambasadorka Markarova organizovala događaj na kojem ste obišli jednu američku proizvodnu lokaciju.

Objekat se nalazio u politički spornoj saveznoj državi, njime je rukovodio vodeći politički zastupnik Kamale Haris, a nijedan republikanac nije bio uključen jer – namerno – nijedan republikanac nije bio pozvan. Ova poseta je očigledno bila partijski politički događaj osmišljen da pomogne demokratama i predstavlja jasno mešanje u izbore. Ovaj kratkovidi i nameran politički potez doveo je do toga da republikanci izgube poverenje u sposobnost ambasadorke Markarove da pošteno i efikasno služi kao diplomata u ovoj zemlji. Ona bi trebalo da bude smenjena sa svoje funkcije odmah.


Pored toga, kao što sam jasno naveo u prošlosti, sve strane nacije treba da izbegavaju da se izjašnjavaju ili mešaju u američku domaću politiku. Podrška za okončanje rata Rusije protiv Ukrajine i dalje je dvostranačka, ali naš odnos je nepotrebno testiran i bez potrebe narušen kada kandidati na vrhu republikanske predsedničke liste budu ciljani u medijima od strane zvaničnika vaše vlade.

Ovi incidenti se ne smeju ponoviti. Hvala vam na brzoj pažnji prema ovom pitanju i verujem da ćete preduzeti hitne mere.


https://www.independent.co.uk/news/world/americas/.....19008.html
https://x.com/MyLordBebo/status/1839027725291442231

offline
  • Pridružio: 05 Mar 2023
  • Poruke: 78
  • Gde živiš: Lekino/Pašino Brdo

Bigi ::
Zadnjih mjesci vidam dosta Ukro kamiona na Carinama po BiH. Eto u toj sam bransi. Tako da ne voze samo tariguz iz Violete u Grudama. Vec ocito neke druge stvari: Tko bi rekao da ce Ameri i Europa perjanicu vojne industrije bivse drzave upregnuti za svoje potrebe. Pa i oni dronovi kojima Zukan Helez naivno prica svuda mogla bi biti prozvodnja za Ukro potrebe barem nekih komponenti. Pa eto neka se Sarajlije ne iznenade ako Ameri i Europa nastavi eskalaciju da koji Kindal ne doleti do Pretisa ko zna koga jos.


Нажалост знамо "кога још". Срећом, не верујем у тај сценарио, јер ако дође до такве ескалације Руси имају прегршт приоритетнијих мета од неких фабрика по балканским полу-државама.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2333
  • Gde živiš: Beograd

Evo za poređenje sa Novim Beogradom, Ugledar je više veličine jednog bloka, možda i dva.
Zato ga kao takvog i pominjem nekad:

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2024
  • Poruke: 140

Putin je danas najdirektnije zaprijetio zapadu upotrebom nuklearnog oruzija ukoliko se napadne Rusija cak i konvencionalnim oruzijem.
Znam da je moderacija ne gleda bnagonaklono na pominjanje te teme, ali ovo se prosto ne moze ignorisati.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 915 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 5 sakrivenih i 878 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, ArchaBasha, Bobrock1, cifra, crnitrn, darkangel, DH, Hans Gajger, ILGromovnik, kikisp, Koridor 11, Krvava Devetka, Kubovac, kunktator, Magistar78, mgolub, milenko crazy north, milos.cbr, moldway, Mugy, Nemanja.M, nemkea71, nenooo, opt1, Shinobi, Stija zmija, theNedjeljko, Wiesel092, YugoSlav, zastavnik, zlaya011, šumar bk2