Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2265

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 14 Mar 2017
  • Poruke: 2586

Trinitron1 ::Може ли неко да потврди да ли је ово тачно или не.

Citat:Још једном желимо да изразимо захвалност оператерима ФПВ дронова Оружаних снага Украјине, овога пута за уништење сопственог пољског тенка ПТ-91 Тварди.

https://t.me/lost_armour/3481



Nije Twardy. One 3 ciglice iznad topa su detalj na T-72B/B1/S.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2334
  • Gde živiš: Beograd

DejanCG ::Putin je danas najdirektnije zaprijetio zapadu upotrebom nuklearnog oruzija ukoliko se napadne Rusija cak i konvencionalnim oruzijem.
Znam da je moderacija ne gleda bnagonaklono na pominjanje te teme, ali ovo se prosto ne moze ignorisati.


To je zato što su ga neki forumaši prozivali a čovek je čitajući ovaj forum ostao revoltiran, i rešio je da napravi iskorak.
Mislim da smo dovoljno pominjali tu priču, ok, više vas je prenelo ovu vest i iskazalo zabrinutost...ali šta možemo novo reći u vezi sa tim, osim da pričamo o ABHO i sredstvima zaštite, a za to postoji tema.



offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2155

Napisano: 25 Sep 2024 22:48

Oppenheimer (tvorac A bombe) je izbacen iz programa 45 nakon sto se suprostavio cistijoj i jacoj bombi,gdje ce biti daleko manje civilnih zrtava i posledica od A bombe.Naravno te bombe su napravljene da bi americka vojska kao i kasnije ruska mogla da prodje tim terenom nakon detonacije.Te vas sve molim citajte malo.Samo A bomba ima tako razorznu moc po atmosferU.
Oppenheimer je odbio da ucestvuje u tome i zato smenjen jer je znao da ce amerikanci sigurno upotrebiti takvu bombu.-Isto vazi i za ruse.
Postoji kongresno saslusanje ,gdje se raspravlja o tome i ispituju razni ljudi iz struke da li je to moguce napraviti.Koga mrzi da cita neka nadje na YT snimak.
Moderacijo mislim da je ovo veoma vazna stavka i da se stavi jednom za svagda tacka o tim hiljadugodisnjim nuk padavinama i td.

Dopuna: 25 Sep 2024 22:53

+ Ispravka , PT-91, Poljak , definitivno nije 72Bx

Malezijski pravljen u Poljskoj,porocijenite sami

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2334
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 25 Sep 2024 22:58

To je to što se tiče stanja u Ugledaru do večeras, ranije objave iz drugih izvora potvrđuje i Suriyak:

Citat:Situacija jugozapadno od Donjecka: Tokom poslednjih 48 sati ruska vojska je zauzela poslednju deonicu puta T-05-24 južno od Kostantinovke i nastavila napredovanje ka Katerinovki. U međuvremenu, tokom poslednjih sati ruska vojska je obezbedila zapadne dače Mikolske, posle povlačenja ukrajinske vojske na sever i preuzela kontrolu nad 30% lokaliteta Ugledar do Trifonove ulice.
Mapa: [ https://vvv.google.com/maps/d/viever?mid=1V8NzjKkz.....6&z=12 ]




https://t.me/Suriyak_maps/3847

Dopuna: 25 Sep 2024 23:11

Citat:Pokrovski pravac, selo Nikolajevka: Naše trupe su napredovale severno od sela u pravcu Mirnograda.



https://t.me/zovpobedy/13225

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2620

Nemojte molim vas o nuklearkama. Iznerviracete Bigija pa sta cemo onda. Ne treba vam (nam) to.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19785

HrcAk47 ::
Nije Twardy. One 3 ciglice iznad topa su detalj na T-72B/B1/S.

Mislim da jeste PT-91, samo je nabudzivan dodatno sa K-1. ERO na prednjoj kosoj ploci su mali kvadratici.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 107
  • Gde živiš: Beograd

šumar bk2 ::Evo za poređenje sa Novim Beogradom, Ugledar je više veličine jednog bloka, možda i dva.
Zato ga kao takvog i pominjem nekad:



Šumi molim te ne poteži blokove, ne znam odakle si ali kao neko ko je born and raised u bloku, ovo baš nije za poređenje čak ni iz zajebancije. Ziveli

Jel otvaramo šampanj za pad Ugljedara ili čekamo još? I ako čekamo, šta čekamo? Denaja i drugovi su objasnili dalju dinamiku i potencijalni razvoj događaja posle pada te zle tvrđave. Ali šta ako Rusi opet prikoče kao što su radili i ranije posle pada Soledara, Bahmuta, Avdejevke itd? I šta ako se to prikočivanje otegne, koji god da je razlog?
Ja zaista ne mogu da verujem da situacija na frontu zavisi od američkih izbora.

offline
  • yrraf  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2561
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Oko izbora u SAD, moj je sve jači utisak da je duboka država rešila da će pobediti Kamala i da je i Trampu to jasno posle dva atentata. Sad će samo polako da anesteziraju narod da to i prihvati, tako da je Rusima bolje da se ne obaziru i da guraju dalje. Dobro je da je Ugledar pred padom jer em je namučio Ruse, em je blizu Marijupolja i još praktično veže donbaski i zaporoški front. Samo još da se sve polako ubrzava pa da nazremo kraj ovom katastrofalnom ratu.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5307

cifra ::Koridor ::@cifra
120mm mb ali ne bih rekao da je nase. Proizvedeno Januar 2023, poprilicno svjeze s obzirom da je mb.
.


Izgleda Pretis, tip mine je nas kao i oznaka upaljaca.

https://www.cdm.me/svijet/region/granate-proizvede.....m-ratistu/


PRETIS već desetak godina proizvodi art municiju po NATO standardima za članice NATO. Sve je počelo s isporukama za francusku kalibar 155 mm njihov čelik, Pretisove preše i strojna obrada i punjeje TNT , farbanje i oznake francuske , osim hladnih žigova udarenih na košuljice u toku proizvodnje.

Francuzi su to pred NATO saveznicima prikazali kao svoju proizvodnju, i sad kad su ameri uletili sa pola vlasništva u Pretis i sa pravom odlučivanja franci su ostali skinutih gaća.

Ameri ulažu cca 100 miiona dolara u povečanje kapaciteta na nivo predratnog (1986 godina ), njih zanima isklućivo art municija što nebi trebao biti problem.

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2010
  • Poruke: 370

Ja da san u prilici da komandujem oko Ugledara, i da znam da se tamo nalazi jedna od najelitnijih jedinica koju protivnik ima, i da se situacija na frontu ovako razvija, ne postoji sila koja bi me sprečila da tu jedinicu uhvatim u operativno okruženje i uništim.

Kao u Marijupolju.

Kao Stole u Neretvi.

Više bi na neprijatelja demorališujuće delovala činjenica o uništenju elitne jedinice (Fon Paulus i 6.armija) nego pad grada gde je nekada živelo 15 hiljada stanovnika (gore pomenuti Marujupolj iako je 20x veći).

Ovako kroz neki koridor tri dana se ostavkja prostor za izvlačenje. Dve i po godine oko tog mesta se vode teške borbe, ko zna koliko gubitaka je sve bilo,
Kao da postoji neki dogovor. U sve sumnjam,

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 694 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 3 sakrivenih i 679 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, Doca, drimer, FileFinder, filiphr, Mercury, MilosKop, ruger357, Shinobi, tmanda323, trutcina, Valter071