Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2279

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2346
  • Gde živiš: Beograd

Evo nekih svežijih snimaka iz Ugledara, udar po domu zdravlja, lokacija je na najjužnijoj tački i malo je izdvojena u odnosu na solitere:





https://t.me/vestnik247/10032
https://t.me/Sever_Z/6638



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Avg 2022
  • Poruke: 82

ZetaMan ::
Зашто се фронт не гура тамо где се Укри не смеју повлачити? Рецимо Харков.


Arestovic je prije nesto vise od godinu dana objasnio zasto je Harkov gotova prica za njih. Plan je da postepeno sve sto je strateski vrijedno bude prebaceno na zapad, populacija ce pratiti. Druga stvar, Od Harkova do Kupjanska nema nista posebno bitno za uspjeh "operacije".



offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 974

dragon986 ::
Kada hoćeš na zapadu da staneš iza nekog cilja samo ga prikriješ borbom za demokratiji i protiv tiranije i diktature. I onda je sve dozvoljeno.
Isto je i na istoku samo oni to prebace u borbu za slobodu svet jednakih svet ekonomski slobodan i svet bez imeperijalizma…


Nije isto i nikada neće biti isto. Eventualno ako istok koliko sutra krene u teoretski maksimum bestijalnosti i istrebljivačkog ludila, i drže taj nivo jedno 300-350 godina bez dana pauze, možda će moći da se kaže da je isto. Danas je to puka relativizacija opasnosti koju jedna (ne dve, ne tri, nego jedna) grupa potpuno pomahnitalih manijaka predstavlja za čovečanstvo u celini.

offline
  • Pridružio: 21 Apr 2010
  • Poruke: 125

Мислим да се битке тј фронт са разлогом одржава око мањих места. Није спорно да ли Руси могу или не могу. Да могу, показали су у Мариупољу. Писало се о овоме доста, да је поента у уништавању живе силе и опреме. Зашто би то радили пред Одесом или Харковом, када сличан ефекат постижу код, што неко рече, ружног Угледара. Касније је лакше обновити мање место него неки велики град.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 416

https://x.com/simpatico771/status/1839913966182576597 --- Razgovor sa pod-gazdom Ajdara, Mosičukom... Kaže pola milijona trajno izbačenih iz stroja, do sad i još, da je Ukrajina sve ukupno do sad izgubila polovinu stanovništva... Realnost sve više kuca na vrata i najzadojenih u Hollywoodu...A što se tiče Odese, koja je po meni bitna u cijeloj ovoj priči... Ispuniti cilj demiitarizacije i Odesa če sama od sebe, da padne ...Harkov mi se ipak čini puno manje bitan od Donbasa i Odese..

offline
  • Pridružio: 15 Jun 2020
  • Poruke: 38

Možda Harkovska i Odeska oblast planiraju probati prvo referendumom da se odcepe kako bi se izbjeglo razaranja isto kao i Krim. Ukoliko će OSU biti oslabljene do te mjere da ne bude represje prema ionako većinskom Ruskom stanovništvu

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 181

Izgleda da sam ja pogrešio oko Ugledara. Vidim na snimcima da Rusi putem fpv dronova uništavaju Starlink antene i druge uređaje za osmatranje i komunikaciju. Znači da je u zgradama prisutno dosta ukrajinskih vojnika. Da su teritorijalci mislim da bi se do sada već predali. Čini mi se da je deo 72-e ipak prisutan.
Nije lako ni da ih isteraju odatle. Mislim ne mogu da ih isteraju brzo a bez gubitaka. Rusi izgleda idu na to da imaju što manje gubitke pa će ih polako isterati.

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1948
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Ukoliko u racunicu ukljucimo podatak da neko u ukrajini zna za barem dva rodjaka ubijena u ovoj operaciji mislite li da ce blagonaklono gledati na ruskog vojnika u odesi i harkovu hersonu zaporozju i drugima koji se moraju osvojiti da bi se obezbedio trajniji mir. Ali ce iako su to gradovi koji imaju vise ruskog nego ukrajinskog stanovnistva ( imali?)ruske snage imati problema sa stanovnistvom teroristima i odstrelom ruskih vojnika.
Ali opet zauzeta je plodna zemlja koja ce odnosno deo te zemlje biti izuzet za obradu zbog ogromnog broja ispaljenih granata pokazivao nam je Denaya svoje crvene tackice gde je dejstvovala artiljerija, ali opet ogromna bogata rudama zemlja izlaz na more i izlaz na reku Dunav.
Ali ce do zauzimanja ako bude zauzimanja Odese proteci dosta krvi a opet mozda dodje i do mira uz ukrajinsko odricanje svega sto budu rusi zeleli.
Svasta moze da se desi.
Ali ne treba zaboraviti da su ukri u kurskoj oblasti zauzeli teritoriju rusije i da se i tamo biju

offline
  • Avala7 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 15 Jun 2024
  • Poruke: 27

Nije da bas imaju izbora da li ce gledati blagonaklono ili ne. Ako budu morali, jednostavno ce gledati. Ovaj "rat" i jeste cudan po tome sto izgleda da su Ukrajinci totalno zbunjeni. Da li zele uopste Ukrajinu kao drzavu, da li im je vazno? Ogroman procenat je pobegao iz zemlje, jos veci procenat ne zeli da se bori. Ima se utisak da ih neko tera da ratuju iako oni ne zele tu svoju drzavu. Cak i kada ginu na buljuke, ne izgleda da posle mrze Ruse koliko bi mi pretpostavili da bi trebalo da ih mrze. Sve nesto mlako, a setimo se kako radimo mi to na Balkanu.

Tako naprimer i sa snimcima, po TV reportazama i njihovim tiktokovima sve odlucni, nasmejani i lepi mladici i devojke, moderni i tetovirani, bukvalno Holivud. Onda se pojavi snimak zarobljenih ili onih sto ih hvataju po ulicama, i vise nema Holivuda vec su to umorni ljudi od oko 50-55 godina u rasparenim uniformama. Mislim da mi nemamo ni 10% realne slike o tom ratu, narocito o Ukrajini.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 839 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 5 sakrivenih i 795 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ArchaBasha, bigfoot, Boris90, boske81, ccoogg123, crnitrn, darkojbn, Denaya, Dežurni pod palubom, djuradj, DPera, dragoljub11987, dragon986, Georgius, gomago, Goran 0000, Hans Gajger, hyla, Kruger, Kubovac, mackenzie, Marko Marković, marsovac 2, mikrimaus, milenko crazy north, minmatar34957, nemkea71, Oscar, perko91, predragc, Shilok, Shinobi, Simon simonović, solic, vathra, vladaa012, wolf431, zdrebac, šumar bk2