Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2280

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2865
  • Gde živiš: Novo mesto

Ako ide IDF kopnenom invazijom na Liban, onda ide Ukrajina u drugi plan....van američkog plana.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 668

vathra ::

Тако да мислим да Украјинци имају уопште мало трофејних тенкова у употреби.


Jel postoji podatak koliko ukrajinskih tenkova T 64 B/BV je zarobljeno od
strane snaga DNR/LNR u periodu 2014-2015 ?

Nikako da pronadjem taj podatak na lostarmour-u.



offline
  • Pridružio: 15 Mar 2013
  • Poruke: 38

strelac07 ::
Zato sto je Donbas najcistiji ruski reo Ukrajine u kome se nalazi najveca koncetracija OS Ukrajine koju treba da poraze?
Zasto bi Rusi trazili primirje nakon Donbasa, kada su dve godine ranije Harkovsku i Zaparosku i oblast prikljucili Ruskoj Federaciji ?Prikljucili su cetiri oblasti ako se ne varam,to znaci da pred njima ima jos dosta posla pre bilo kakvih "pregovora"


A sa kim da pregovaraju, kad je Zelenski v. d. predsednik?

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2353
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Kao što je ranije pomenuto, u Ugledaru nema fizičke ograde. To omogućava ukrajinskim snagama da pobegnu na sever, ali ne bez teških žrtava na putu. U međuvremenu, ruske snage grade snage na periferiji i bokovima, u pripremi za konačni napad, u kojem će se ovo okruženje verovatno materijalizovati. Bitka za ovaj lokalitet trebalo bi da se završi ove prve nedelje oktobra, ali sve će zavisiti od otpora poslednjih ukrajinskih džepova.

https://t.me/Suriyak_maps/3865

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2024
  • Poruke: 116

Bojan85 ::

A sa kim da pregovaraju, kad je Zelenski v. d. predsednik?

Ne vidis znake navoda kod pregovora ?

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1496

Запорошки правац: успеси Оружаних снага Русије на „Работински ивици“ и напади Оружаних снага Украјине на Енергодар
стање од 28.09.2024

Запорошки правац, који је недавно „испао“ из информационог поља, остаје један од кључних сектора фронта. Руске трупе размењују артиљерију, беспилотну летелицу и авијацију са непријатељем, а такође спроводе локалне нападе у неколико сектора одједном.

▪На деоници Каменскоје-Новоандрејевка, руске јединице воде борбе на прилазима Пјатихатки. На истоку, јуришници Оружаних снага Русије проширили су зону контроле северно од Нестерјанке. Током напада, они су избацили украјинске оружане снаге са њиховог упоришта и заузели део шумског појаса.

Паралелно са тим, Ваздушно-космичке снаге Русије редовно нападају места где је концентрисано непријатељско особље у Новоандрејевки и Новојаковлевки.

▪Северозападно од Работина, јединице Оружаних снага Русије истиснуле су непријатеља из неколико шумских појасева. Тако су руске трупе успеле да истерају непријатеља са „ивице“, која је претходно угрожавала леви бок јединица Оружаних снага Русије у селу.

Источно од насеља, руске трупе су током неколико јуриша прошириле зону контроле на прилазима Чубенковом јару. Карактеристике пејзажа успоравају напредовање руских оружаних снага и претварају битке за сваку јаку тачку у битке које могу трајати недељама.

Саму греду, према којој се приближавају рускe јуришнe grupe, непријатељ користи као концентрацијско место за своје јединице и игра важну улогу у одбрани Оружаних снага Украјине.

❗У протекла два месеца украјинске формације су биле принуђене да напусте значајан део својих позиција на некадашњој „Работински платформи“.

Успешне офанзивне акције руских трупа не само да су обезбедиле бокове групе Оружаних снага Русије у Работину, већ су довеле и до почетка формирања полуокруга око јединица Оружаних снага Украјине на простору од северних прилаза до село до Чубенкове јаруга.

Ипак, очигледно не вреди очекивати велике офанзивне операције на овом подручју са циљем пробијања фронта. Обе стране су овде опремиле моћне одбрамбене линије, чији ће јуриш бити интензиван и вероватно неће довести до значајнијих успеха.

▪Истовремено, прошло лето обележио је појачан интензитет напада Оружаних снага Украјине на Енергодар и околину. Као резултат удара беспилотних летелица и артиљеријског гранатирања, град и околне заједнице три пута су доживели прекиде у водоснабдевању.

Недавно је једна од школа у Каменка-Дњепровској била под ватром украјинских снага. У згради је у тренутку напада било више од стотину ученика, али није било жртава.

Енергетски систем региона такође пати. Након масовних напада непријатељских дронова на локалне трафостанице, од краја јула неколико пута су забележени значајни нестанци струје. То је погодило и суседну Херсонску област, где је, услед непријатељских напада на енергетски сектор Запорожја, неколико хиљада људи остало без струје у августу.
https://t.me/rybar/63921

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 812 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 4 sakrivenih i 795 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bickoooo, Boris90, Dannyboy, darkangel, Djokislav, dragoljub11987, mačković, milos.cbr, MrNo, pein, radionica1, Valter071, Vl veliki