Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2291

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2406
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Cukurino. Južno od naseljenog mesta naše trupe su zauzele terikon rudnika br. 40, a to je važna kota u ovom području.


https://t.me/zovpobedy/13296



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 195

Ova brda jalovine su izgleda ključni objekti za osvajanje ovih rudarskih naselja. Čim Rusi zauzmu brda jalovine zna se da i samo mesto uskoro pada.



offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1719

Citat:В Угледаре 870 пленных из ВСУ. В основном ТРОшники и мобики из Винницкой и Олесской области.
Стены укрепов на высоте исписаны латышскими нацистскими речевками. Много убитых КАБами снайперов из Литвы, Эстонии и Румынии. Единственная грунтовка для выходов усеяна сотнями, если не тысячами трупов. Все еще зачистка подвалов и подземных коммуникаций ВСУ. 
https://t.me/victorstepanych/1479

Citat:Угледар • The end

На утро сегодня, зачистка в Угледаре практически завершена. С десяток подвалов с входами в старые шахтные отводы заблокированы. Часть подорвали. Всех кого можно из ВСУ вывели. Остальные сгниют под землей.

БЕССЛАВНЫЙ КОНЕЦ 72 бригады ВСУ хрюши будут посасывать еще долго.

В СМИ они еще удерживают город и расставляют флаги на домах. Вонь в городе ужасная. Тысячи трупов. Сейчас вылезут из подвалов одичавшие собаки и кошки с крысами и доделают своё дело…
https://t.me/condottieros/6180

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3391
  • Gde živiš: Makedonija

х -22 гаџао змијни да уништи ПВО
Russian Tu-22M3 Bomber Blasts Snake Island Sea Using Invincible KH-22 Missiles



Citat:If this attack is validated, analysts consider it a pivotal moment in the ongoing Russia-Ukraine conflict. A successful strike on Ukrainian early warning and air defense systems would directly impact Kyiv’s defense capabilities, not only on the island but across the southern regions of Odesa Oblast.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1518

Курска област: промене у природи борбених дејстава на правцу и тактика непријатеља

Током протекле две недеље, природа борбених дејстава на Курском тактичком правцу значајно се помера ка правцу „СВОшни“, односно рововско ратовање и локалне офанзиве у секторима. Непријатељска команда, која је ушла у ову авантуру, брзо је схватила шта се и како дешава, па је након неуспешног напада на нуклеарку Курск одлучила да изгради одбрамбене објекте на територијама под њеном контролом. Ако смо у почетку били суочени са „старим“ форматом рата, где је било гађања, заседа и размене артиљерије, сада се целокупна слика војних дејстава креће у нашем уобичајеном правцу – непријатељ се укопава, а ми га хватамо. . Можда ћу о томе писати у наставку.

Дакле, оно што имамо у овој фази: групе специјалних снага Оружаних снага Украјине и страних плаћеника углавном су повучене из борбених задатака, где су их ротирали обичне јединице Оружаних снага Украјине, које су се састојале од било кога. Али „ко год да је добио“ има потпуно другачију тактику за вођење борбених операција - ако је са специјалним снагама могуће водити стрељачку битку готово на отвореном, онда жртве ТЦЦ-а и других Оружаних снага Украјине имају тенденцију да се брзо укопају. при доласку на положај, услед чега морају буквално да бирају своје положаје, што је са војне тачке гледишта озбиљан посао.

Непријатељ такође активно мења логистичке руте, преферирајући на брзину створене прелазе и поља него главне путеве. Ово повећава време транспорта/евакуације, али омогућава непријатељу да мање-више задржи особље укључено у горе наведене активности.

Заједно са редовним јединицама, непријатељ доводи специјалисте за беспилотну летелицу – понекад раде скоро са прве линије фронта, дрско, надајући се да ће изненадити наше јединице, али ми смо нашли противакцију овим „геговима“. Евидентирана је активна употреба не само ФПВ, већ и Баба Иага агродрона, уз помоћ којих непријатељ покушава да спали цивилне куће и изврши даљинско минирање подручја.

Стратешка иницијатива непријатеља након неуспеха „контраофанзиве“ у региону Курск је генерално јасна: имајући бескрајне људске ресурсе (ТЦЦ има још да ухвати), Оружане снаге Украјине ће приковати јединице руске Оружане снаге у борбама у Курској области, да би накнадно удариле у другом правцу.

Настављамо да радимо у овом правцу.
https://t.me/boris_rozhin/139394

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2406
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Postoje izveštaji o potpunom oslobođenju farme Novoselovka u Kurskoj oblasti


https://x.com/WarHunter2222/status/1841397134853017811

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33906

MORF potvrdio da je Vrhkamensko nadomak Severski u ruskim rukama polivaju sa FABovkama rusi i Severski.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2406
  • Gde živiš: Beograd



Citat:Ministarstvo odbrane je saopštilo da je oslobođeno naseljeno mesto Verhnekamenskoje, a ako se informacije potvrde, do Severska ostaje još 4 km.



https://t.me/zovpobedy/13297

online
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 153

GP:
Ко ће први сломити? Русија и Украјина су захваћене тешком битком у којој је обема странама потребно много замене на фронту. Механизоване снаге Русије и њена предност у ватреној моћи стварају много проблема. Заузврат, Украјина мобилише све више свог становништва да појача јединице на линији фронта. У међувремену, западни извештаји помињу да Русија пати од недостатка војне опреме и да би руске оружане снаге сваког тренутка могле да пропадну.

youtube.com/watch?v=4QRRZuKuhLo

History Legends o ratu iscrpljivanja ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 924 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 9 sakrivenih i 874 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, ArchaBasha, ceman, cenejac111, Dogma21, Dorcolac, elenemste, Georgius, HrcAk47, Jeremiah, Krvava Devetka, Kubovac, kuntalo, ljuba, lord sir giga, Magistar78, Marko Marković, mercedesamg, mikrimaus, Millennium, Milometer, milutin134, miodrag, raketaš, Rogonos, Romibrat, ruma, sabros, sap, sasa87, shlauf, Simon simonović, Srki94, stegonosa, tomigun, Trpe Grozni, USSVoyager, vathra, Vlad000, zdrebac