Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2315

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

online
  • Pridružio: 03 Apr 2008
  • Poruke: 5887

Posetilac1 ::
Ima snimaka gde se lepo vide ruski vojnici kako postavljaju zastave. A onda ide priča na TG kanalima da su ih postavili dronovi. Mislim na TG kanale koji prenose vesti, informacije, analize i slično. Dakle ne TG kanali jedinica na frontu nego TG kanala koji žive od pregleda.
Zaista je krajnje vreme da Rusi uvedu red u tom sektoru.


A zasto mislis i da su ostali tamo ???
Realno je moguce da se patrola probila do odredjenog mesta, postavili su zastavu, slikali se i vratili se nazad (mozda su cak i ostavili zastavu na licu mesta). Radili su to ukrainci, pa zasto ne bi i rusi.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3286

Ako su tamo sigurno ce stici jos snimaka. Sve mape se baziraju na geolokacijama + na izjavama MO. Tako da je za sada ta mapa tacna gde su Ruski vojnici uoceni.

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1801

Trpe Grozni ::Posetilac1 ::

+ Ima snimaka gde se lepo vide ruski vojnici kako postavljaju zastave.


A zasto mislis i da su ostali tamo ???
Realno je moguce da se patrola probila do odredjenog mesta, postavili su zastavu, slikali se i vratili se nazad (mozda su cak i ostavili zastavu na licu mesta). Radili su to ukrainci, pa zasto ne bi i rusi.



Ovo sam postovao na prvu objavu o Verhokamjanci. Izvukao sam samo citat.

Denaya ::
Verhokamjanske: Veoma dobra vest ako je tačna. Mislim da bez onih brda severno od sela, teško održiva sa pozicije Rusa. Držali su je i 2022. ali bez tih brda, morali su je napustiti. Ako su pala ta brda, onda je faktički i pitanje Belogorovke završeno. Ukri teško da se mogu održati u njoj bez tih uzvisina.Nešto slično kao i Rusi u Verhokamjanskom.


O ovom reonu je dosta pisano ovde na forumu. Na istočnom ulazu u selo se nalazi veliko Ukrainsko utvrdjenje Kao i jedini asfaltni put koji prolazi neposredno iznad tih položaja. Znači prvi preduslov da bi se Rusi mogli održati u selu jeste kontrola nad tim utvrdjenjem i putem. Drugi je kontrola severno bar do pruge. Jer je selo ko na dlanu odatle. Ako pogledamo sat.snimke i google earth, to brdašce više liči na mesečevu površinu nego na livadu.

Kao što znamo, dosad je taj reon branio K-2 bataljon 54.mbr. Koji je redovno izbacivao snimke Ruskih napada na to utvrdjenje kao i borbe u tom reonu. Od 1.10. na TG kanalu su izbacili tri snimka koji potvrdjuju Ruske napade sa istoka iz pravca Zolotarivke i rafinerije. Na dva snimka imamo potvrdu da Ukrajinska pešadija nije prisutna u istočnim delovima utvrdjenja. Da se Ruski vojnici utvrdjenju prilaze bez streljačke vatre. Vidi se da se kreću rovovima bez bliske borbe ali nisu sigurni u njima, pošto Ukrajinci vrše napade dronovima. Da li su uspostavili uporište nije mi poznato. Ali neka grupa se odatle mogla probiti u istočni deo sela i postaviti zastavu. Da li se održala nema informacija.

Rezime: Možemo konstatovati da Ukrajinci u 99% ne kontrolišu to utvrdjenje. Da mu Rusi prilaze bez bliske borbe. Ukrajinci ne bi bez razloga napustili tako jako utvrdjenje koje se oduprlo mnogostrukim napadima. Tako da je možda i deo sela napušten od strane Ukrajinaca. Iako nema snimaka K-2 iz sela više sam mišljenja da u samom selu ima borbi. Takodje situacija u samom selu, dosta zavisi i od razvoja i same situacije severno od njega. Na onoj uzvisini.

Ovo je prvi snimak sa K-2 TG kanala. Ostala dva su veoma blizu njega, samo da se malo skroluje naniže. Za one koji nemaju TG, za jedan sam siguran da ima na njihovom youtube kanalu.

https://t.me/k_2_54/370

P.S. promakao mi taj snimak Rusa u selu. Kao i geolokacija. Srle ako imaš pošalji mi na PP da ne zatrpavamo temu.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 429

https://tass.com/economy/1854199 --- Prihodi od nafte i gasa u buđet su se uvečali za 49,4 % u prvih 9 meseci ove godine i iznosili su 85,8 milijardi $.... U isto vrijeme su se prihodi izvan nafte i gasa uvečali za 26,9 % i iznose 185 milijardi $.... Tako, da možemo zaključiti, da sankcije definitivno rade dobar posao.... Naravno za Ruse....

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33987

Two fast one furious Mr. Green nesvakidašnja scena Rusi sa 2 BTR jure Ukro tenk
https://m.vk.com/wall-123538639_4346123

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1087 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 1045 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, babaroga, cavatina, DeerHunter, dekan.m, Demostant, Denaya, djboj, Djokkinen, DPera, gomago, HrcAk47, jukeboxer, kolle.the.kid, Kubovac, laki_bb, mercedesamg, mile23, Milos ZA, milos.cbr, nebojsag, nikoladim, opt1, pein, perko91, Pohovani_00, Sale.S, Srky Boy, trajkoni018, Trpe Grozni, vargas, virked, VJ, šumar bk2, Čivi, 79693