Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2341

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 73

Ево једна емисија од јуче на тему овога што је бабарога написао

odysee.com/@Sputnjik.Srbija:7/NSP---16.10.2024-Odysee:e

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2401

yrraf ::"Представљени документ садржи углавном тачке које су већ познате из медија – са изузетком размештања одређених „стратешких ненуклеарних снага“ у Украјини,..."

Da li mi je utisak varljiv ili je ovo prvi put da se pominje razmeštanje strateških nuklearnih snaga u Ukrajini kao deo plana?
Piše "ne-nuklearnih", kao što si citirao. Ali, ...

To me sve podseća na gužvu oko tzv "antiraketnog štita" u Rumuniji i Poljskoj. Zaboravlja se da štos nije bio samo u presretanju ruskih raketa (uzvratnog udara), već i u tome što lanseri Mark 41, sistema "aegis ashore", imaju mogućnost lansiranja i krstarećih raketa. A krstareće rakete mogu nositi i nuklearne bojeve glave. Šta god da je od sistema danas aktuelno - pretnja ostaje. Na papiru, sve je to "nenuklearno". Ali u realnosti, može očas posla postati nuklearno.

I to je jedan od razloga zašto će neki budući mir obuhvatiti šire prostore u Evropi, čak i ako rat ostane u teritorijalnim okvirima nekadašnje Ukrajine.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 434

https://t.me/uawarinfographics/4112 --- Ovo je iz ukrajinskih izvora... I pošto ide Rusima na terenu sve lošije i lošije i pošto ponestaje ašovčiča sasvim je sigurno, da če da pristanu na narative, koje se nekome nakalkuliraju u mozgovima i koje onda moramo svi, da komentarišemo, kao neku realnu mogučnost ili fakt...Koliko ja znam, Rusi još uvijek stoje pri svojim cijevima, Demilitarizacija, denacifikacija i krnja Ukrajina kao neutralna.. Tako, da neznam u čemu je smisao ovog pričanja o kulama iz snova, tako Zelenskog, kao i pojedinačnih mislioca na ovom portalu...

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2401

Srle993 ::Курск регион. Ослобођена су села Викторовка и Стара Сорочина, као и село Лижаки (југоисточно од Леонидова).


Sve je ovo još porozno, i crveno i plavo. Nije trajno posednuto.
Tek kad se Rusi vrate u Kazaču Loknju i istočne delove Sudže, tek tada možemo govoriti o zatvaranju. Izgleda da su Rusi odlično iskoristili ovu ukrajinsku glupost. Do kraja, eliminisaće značajnu količinu ukrajinskog ljudstva i tehnike. A zatvoriće tek kad budu procenili da Ukrajinci prestaju sa guranjem snaga unutra.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 216

Чини ми се да нисам видео ову вест на теми: чувени западњачки аргумент "није то исто" у пуном сјају...
На питање зашто САД не дају THAAD Украјини као што то дају Израелу, портпарол Министарства одбране САД Сабрина Синг (Sabrina Singh) мајсторски одговара: различите су то могућности, различити ратови, различити региони. Па су и наше обавезе према Украјини и Израелу различите ("Okay, so different capabilities, different wars, different regions. The commitments also to Israel and Ukraine are different.")

Цео одговор на званичној страници:
https://www.defense.gov/News/Transcripts/Transcrip.....-briefing/

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 2027

Шта је тачно госпођа Синг погрешно рекла?

Требала је да каже: "То су исте могућности, исти ратови, исти региони, па су и наше обавезе према Украјини и Израелу исте"?

GrammaticalAnalysis :: различите су то могућности, различити ратови, различити региони. Па су и наше обавезе према Украјини и Израелу различите ("Okay, so different capabilities, different wars, different regions. The commitments also to Israel and Ukraine are different.")


Одакле си узео ову импликацију?

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 26002
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Можда је мислила на то да ово у Украјини није службено рат, већ Специјална војна операција. Тако је пријављено Савету безбедности. А ово с Израелом је кошкање које се повремено прекида правим ратовима (до сад их је било четири). Ја бих то тако посматрао. А можда је и наговештај да су порески обвезници почели да показују знаке нервозе јер се уместо једног бурета без дна појавило још једно...

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1794

Citat:🇳🇱🇺🇦Холандија дозвољава Кијеву да користи Ф-16 за напад на војне циљеве у Русији

"Можда ће бити потребно пресретање пројектила или удар, на пример, по аеродромима у Русији, односно по војним циљевима. И то је такође дозвољено да се ради на руској територији или у руском ваздушном простору, рекао је министар одбране земље Рубен Брекелманс.
https://t.me/rtbalkan/46256

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 353

Na ovoj slici Kurska grubo oko 1,5 do 2 km pa da se kraci zatvore.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 216

Нисам превелики љубитељ директних разговора на теми, видео сам и да колегу у последње време боцкају да тролује, али да не остане недоречено:
nemkea71 ::Шта је тачно госпођа Синг погрешно рекла?Па, ништа погрешно. Напротив, само је још једном јасно речено да људи, жртве, народи, итд. нису исти. То је све.
nemkea71 ::Одакле си узео ову импликацију?Српски језик, слободан превод (без алата типа Гугл), коришћење везника "па" ради изражавања узрочно-последичног односа.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 966 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 3 sakrivenih i 928 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, Belac91, Bobrock1, brundo65, ceman, cenejac111, dankisha, djboj, Djokkinen, DragoslavS, filiphr, gomago, ILGromovnik, jeen yuhs, JimmyNapoli, Joja, Karla, kikisp, laki_bb, Lieutenant, lord sir giga, mercedesamg, mgolub, mikrimaus, mkukoleca, mustangkg, naki011, pein, Shinobi, Stija zmija, tomigun, wolf431, Wrangler, YugoSlav, 125