Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2345

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 821
  • Gde živiš: United Kingdom

Osim ako iz nekog razloga Rusija posustane, tesko da ce Ukrajina u NATO, u najboljem slucaju ih ceka Gruzijski scenario, pre par meseci su bila neka diplomatska razigravanja na posletku se dalo zakljuciti da Ukrajina u NATO-u nije prihvatljiva za Rusiju.
Citava geopoliticka situacija ne ide Ukrajincima na ruku- jer je SAD razvucen na vise strana.
Iduce godine ce VSU imati sve vise problema, ili ce biti pregovora, ili 2026, najkasnije tokom ‘27 ode Ukrajina pod bubanj.
Zapravo je pitanje da li Rusiji odgovara da zauzimaju citav teritorij Ukrajine.
A pitanje je koliko je i Ukrajina potrebna zapadu?
Niko nije odusebvljen s njima i koketiranjem s nacizmom, te javasluk i korupcija…
Zapadu je bilo bitno da obuzda Rusiju, sto su i uspeli, tako da sve ovo moze biti win-win i za Ruse i zapad.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 317

U slucaju bilo kakvog mira Rusija mora da insistira da Ukrajina prizna oslobodjene delove kao rusku teritoriju.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1236

Nikakav pojam ili država Ukrajina ne sme da postoji posle rata.
To je jedno psihopatsko monstruozno društvo, koje je izgubilo pravo da ima svoju državu.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 1040

Zahvaljujem se svima na odgovorima.Nekako sam najblizi misljenju da Ruski „dzoker“ ipak lezi negde van Ukr, Bliski Istok, Iran, Koreja…u smislu u redu vi Ukrajni to a mi Iranu ovo pa da vidimo dokle cemo stici.
Jos jedan krug mobilizacije bi def dotukao ukre ali sam prilicno siguran da to toga nece doci osim u slucaju ogromne nuzde po samu Rusku teritoriju.

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 353

Ej, pa sto me ne pomenu ....

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1520

Правац Артјомовск: битке за Калиновка и пробој до јужне периферије Часова Јара
стање од 20:00 17.10.2024

Током месеца, правац Артемовск није се често појављивао у извештајима у позадини догађаја у другим секторима фронта. Међутим, за то време руске трупе су успеле да озбиљно напредују на неколико места.

▪Северно од Часог Јара, јуришници су заузели једно од великих упоришта у близини канала Северски Донец – Донбас код Григоровке. Даље напредовање овде у будућности ће нам омогућити да заобиђемо положаје украјинских оружаних снага у селу и натерамо непријатеља да се повуче.

▪На југу јединице Оружаних снага Русије су скоро у потпуности ослободиле насеље Калиновка (Калињина). Напредовање у тој области отежава значајан број дронова Оружаних снага Украјине на небу, што отежава јуришне операције.

▪У самом Часовом Јару, руске трупе су значајно прошириле зону контроле. У микроокругу Октјабрски забележен је рад оклопне групе која је искрцала трупе у центру развоја на улицама Севернаја и Чкалова.

▪Поред тога, борци Оружаних снага Русије пробили су (хттпс://т.ме/схустриии_и/1011) одбрану непријатеља са деонице аутопута Т-05-04, преузимајући контролу над великим утврђеним рејоном Оружане снаге Украјине у зони контролног пункта у близини аутопута. Неколико дана касније појавио се снимак који потврђује не само консолидацију, већ и даље напредовање ка руднику (хттпс://т.ме/рт_руссиан/218238) Блок-9 у каменолому песка са истицањем заставе на једној од зграда .

Очигледно, након што су руске трупе заузеле упориште на раскрсници путева, украјинске формације су биле принуђене да се повуку у урбана подручја у овој области, повлачећи се из тракта Кринички.

🔻С обзиром да борац на снимку ставља заставу у пуну висину и не плаши се долазака, оближња територија каменолома је такође вероватно већ очишћена. Заузимањем минске територије отвара се перспектива пробијања одбране непријатеља у рејону Ступочека, као и напад на положаје Оружаних снага Украјине директно у јужном делу Часовoг Јара.

Истовремено, у тракту Долгоје-2 на северу, сукоби и даље трају: с обзиром на величину шуме, украјинске формације ће моћи да држе положаје у њој неко време.
https://t.me/rybar/64519

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2552
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Situacija na Kurskom frontu:
U Sudžanskom okrugu ruska vojska je preuzela kontrolu nad naseljem Novaja Soročina i napredovala južno, ulazeći u Staraju Soročinu.
Map: [ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkz.....5&z=12 ]




https://t.me/Suriyak_maps/4064

Citat:Selidovo. Napredak u istočnom delu grada.


https://t.me/zovpobedy/13436

offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 49

Сви можемо само нагађати даљу судбину Украјине. Ако не дође до неких великих прелома, већ се настави курочкино кљуцање, онда ћемо за годину-две гледати распад укро војске. После тога ће о судбини бивше Украјине одлучивати само Русија. И да знамо да ће бити тако, опет не би знали шта ће јој они наменити.
Ето, овде се може прочитати да понеко и у таквом развоју ситуацији види западну победу. Тада би могли да закључимо да западњаци јесу успели да закрве до јуче исти народ и да се при томе болесно наслађују, да јесу успели додатно да распире русофобију код свог становништва, да јесу запослили своју војну индустрију и ... нема више. Нема Украјине, нема ко да враћа кредите. Нема њихове чизме онда нема ни силне плодне земље коју купише. Нема ни крње Украјине, онда нема ни полигона у који би напумпали паре да кваре посао преумљења у делу под руском контролом (додуше и они ће имати све мање вредних пара за такав процес), Надаље нема Украјине, нема ни њихове репутације имаоца неподељене светске моћи. Ако се све настави овако, курочка ће да снесе горе описано јаје

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2020
  • Poruke: 81

panzerwaffe ::Nikakav pojam ili država Ukrajina ne sme da postoji posle rata.
To je jedno psihopatsko monstruozno društvo, koje je izgubilo pravo da ima svoju državu.


To se ne radi tako na misice,jer to nije uspeo niko zadnjih 80 godina,a zadnji ko je pokusao njemu su srusili Berlin.To se radi mangupski.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1236

Porediš neuporedivo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 907 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 1 sakriven i 893 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, cikadeda, jeen yuhs, kuntalo, Milos ZA, nemkea71, radionica1, Regrut Boskica, royst33, ruger357, wizzardone, zlaya011, šumar bk2