Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2353

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1420

Recimo da je to sve istina, u što ne vjerujem previše, samo se nadam da neće negdje na prvu liniju. Jer bi to mogao biti pokolj, tamo u SK vjerovatno nisu vidjeli snimke iz dronova i nemaju pojima šta ih čeka.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7161

Pa i SSSR se koristio radnom snagom iz Sjeverne Koreje pa i Vijetnama. Rusi nekako uvijek daleko lakse upare stavove i interese sa Azijatima nego sa narodima Evrope. A Sjeverna Koreja je bas moskovsko cedo poput nekada DDR. Valjda i Rusi i Azijati shvataju cijenu imperijalne borbe i borbe protiv imperija. Za nas u Evropi to je previse. I naravno, ko zna kolike su obaveze Pjongjanga prema Moskvi od 1950 pa do danas.
Ne bi me cudilo da barem odredjeni segment DPRK vojske i govori ruski + da su im poznate naredbe na ruskom. Ne bi me zacudilo ni to da mogu da uskoce u rusko sedlo gotovo pa odmah.
Pjesadijska divizija pa i oklopna od 12,000 ljudi za ovoliki front i napor je nista. Sa druge strane 12.000 artiljerijskih racunaca, vezista, mehanicara, inzinjeraca, medicinskog personala je lijepa brojka. Cak bi Rusima znacilo kada bi neka ovakva brojka popunila i cuvenu podoficirsku rupu. U kojem god bi se ratu sjevernokorejska ekipa pojavila donosili su dah discipline i obucenosti. Narocito kod slozenijih sistema.
Internacionalizacija konflikta po ovome osnovu - tesko. I na nekom ukupnom i na nekom operativnom nivou. Vise Ceceni i Dagiji internacionalizuju konflikt nego sjevernokorejska ekipa kod koje je rusifikacija samo formalnost.

online
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 496

Saudijski novinar pitao Putina da li bi Rusija došla na potencijalni samit o miru do kraja godine ako bi Rijad bio domaćin takve konferencije.

Citat:Putin reaffirms that Russia views Saudi Arabia as “a friendly country.” He commended the Saudi leadership for their “sincere” effort to bring about peace.
“So if such an event would be organized in Saudi Arabia, obviously, the venue itself would be rather comfortable for us,” the president said. He stressed, however, that any final settlement should be based on the draft prepared during the aborted negotiations in Istanbul, Türkiye in the spring of 2022.
According to Putin, the Ukrainian delegation had initially approved a draft treaty that would have transformed Ukraine into a neutral country and restricted the size of its army, but then abruptly left the negotiating table.

https://www.rt.com/russia/605936-putin-names-saudi-arabia-for-ukraine-peace/


Za nuklearno oružje koje Zelenski spominje kaže:

Citat:This is another provocation,” Putin said on Friday at a press conference for media from BRICS countries in Moscow. “This is a dangerous provocation because, obviously, any step in this direction will be met with an appropriate reaction.”
Ukraine’s political leadership has repeatedly expressed a desire for nuclear weapons, “even before the crisis turned hot,” the Russian president noted.
I can say this: Russia will not allow such a thing under any circumstances.

https://www.rt.com/russia/605935-putin-ukraine-nuclear-warning/


I jedna super rečenica kada je pričao o BRICSU, prvo kaže da je više od 30 zemalja zainteresirano za ulazak, a onda dodaje

Citat:The Russian president also rejected assertions that BRICS is somehow geared against the collective West.
BRICS is not an anti-Western association. It’s simply non-Western.
Cool
https://www.rt.com/russia/605920-brics-group-expansion-putin/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 685 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 678 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Leonov, Marko Marković, milenko crazy north, Shilok, simazr, šumar bk2