Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2354

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 19 Apr 2016
  • Poruke: 331

RJ ::U skladu sa situacijom na terenu, pojavili su se retro plakati...kao nekad u neko sumorno doba...
Ne znam šta piše na korejskom ali ja bih dodao "kolji, vri voda" 😁


Ta ekipa koja bi sa entuzijazmom uzela mačetu u ruke je za ovih dve i po godine desetkovana u Mariupolju, Severodonjecku, Bahmutu, Avdejevci, kurskoj oblasti... Ostala je gologuzanija koja gleda kako da prepliva Tisu, zabegne u napuštenu vikendicu u šumi ili sa jakom šminkom i ženskim halterima proba (uz debelu kovertu u grudnjaku) da prođe neki granični punkt ka Belorusiji (u ovoj postavci stvari je i čika-brka manje zlo). I naravno, pokoji kompjuteraš koji će iz udobne fotelje da prepravlja u fotošopu plakate iz prošlog veka i pali ovo malo kretena koji još uvek misle da će popiti kafu na Crvenom trgu.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 241

Mislim da S. Koreja ima jednu od najspremniji pešadija na svetu. Višedecenijski indoktrinirano stanovništvo. Dugotrajno služenje vojnog roka. Veliki broj vojnika. S. Koreja uopšte nije za potcenjivanje. I ako stvarno dolaze. Ne verujem da će ih biti 12 hiljada. Pre će biti 120 hiljada.
Šta je problem. Uklopiti ih u sistem tjst. front. Da uskaču u rovove i čiste ih. To im neće biti problem.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 26005
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Kad već spominjemo Korejce, jedno malo podsećanje (deo iz mog teksta o kratkotrajnom Sovjetsko-japanskom ratu na kraju Drugog sv. rata):

Citat:...Ovaj napad dogovoren je na konferenciji u Jalti, februara 1945. godine. Sovjetske trupe, uz podršku mongolskih snaga u Mandžuriji su za kratko vreme, u neodoljivom naletu, od devetog do 22. avgusta uništili osnovno jezgro Kvantunške armije. Oslobođena je Severoistočna Kina i sever Korejskog poluostrva (sada Severna Koreja)...Na Korejskom poluostrvu Sovjeti su takođe utemeljili ono što se nekoliko godina kasnije videlo, a još traje. Podelu. Koreja je od 1910. godine bila japanska kolonija. Oslobođenje njenog severnog dela teklo je u sklopu Mandžurijske ofanzivne operacije. Iz sastava 25. armije Prvog Dalekoistočnog frona izdvojena je Južna grupa pod komandom general-majora G. I. Šanina. Ona je najpre u svom sastavu imala 386. streljačku diviziju, da bi joj bila pridodata i 393. streljačka divizija. Tim povodom maršal Vasiljevski je pozvao već osmog avgusta sve Korejce da ustanu protiv japanske okupacije. Devetog avgusta oslobođen je prvi veći grad, pa je jedan deo Južne grupe krenuo ka Hverenu i Tuminu, a drugi deo ka severoistočnom priobalju Koreje. Tako su odsekli kvantunšku armiju od Japana, pa su Sovjeti nesmetano da osvoje jednu od najvećih mornarički baza Japana, kao i sve industrijske centre severo-istočne Koreje; Japancima nije ostalo ništa drugo nego da čekaju odluku vrhovne komande o predaji, simbolično držeći preostale položaje.

Može se lako zaključiti da Severna Koreja nije ni zaboravna, ni nezahvalna...

Kraj OT.

online
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 762

Rocker ::Zar se "Na huj" ne piše odvojeno ? :>

Ради се о различитим значењима.
Иди на хуй је заповедна реченица, која се по потреби службе говори актрисама у тој врсти филмова.
Иди нахуй је мат или како ми то на исквареном украјинском кажемо псовка (требало би псувка), од речи псувати тј. портить или кварити.
Имамо на српском и аналог наведене псовке, али је превагнула употреба оне друге варијанте.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 855 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 3 sakrivenih i 822 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, bobomicek, dankisha, Denaya, drimer, ds69, Futurama, Georgius, gomago, ILGromovnik, ivan979, kikisp, Koca Popovic, Krusarac, kuntalo, mikrimaus, milenko crazy north, Oscar, raptorsi, RJ, rovac, ruma, shone34, trajkoni018, Vlada1389, zdrebac, ZetaMan, 79693