Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2390

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 485

Napisano: 25 Okt 2024 15:33

Da li neko zna šta se dešava na Kurskom ratištu !? Da li je istina da su Ukri u nekoj kontraofanzivi povratili neke veće teritorije ?!? Ako jesu, onda su baš uporni da opstanu u Rusiji...I kao drugo, mnogo bitnije izjava iz Severne Koreje, a to sam i ja se pitao, a šta je sporno i da su poslali svoje trupe kada cijeli prozapadni svijet šalje Ukrajini svašta...Ne bih pominjao ovu sramnu otimačinu Ruskih novaca koje su zamrznuli Evropljani od 50 milijardi i dodijelili Ukrajini kao pomoć...

Dopuna: 25 Okt 2024 15:44

Slovački poslanik u Evroparlamentu je održao fantastičan govor u kome je otimačinu Ruskih novaca povezao sa pljačkom u Iraku nakon invazije, ja bih dodao i u Siriji...Da li to znači da Ameri mogu u Al-Tanfu da podignu bazu i koriste naftna nalazišta !? Da ne bih sišao sa teme, cilj mo je bio da kao pravnik postavim paralelu poštovanja tzv. Međunarodnog prava koje se u praksi dvostruko koristi...Na kraju mi je najmučnije od svega srozavanje ugleda UN i Generalnog Sekretara kojeg kao persona non gratu tretiraju Ukri i Izraelci jer tobože ne igra po potpunim diktatom SAD...Npr. Izraelci gađaju snage UN u čijem su kontigentu i naši vojnici i nikom ništa konkretno...Malo galame i upozorenja i to je to...Bruka i sramota...Izvinjavam se ako sam malo odlutao, ali mnogo sam hteo da kažem a da ne zatrpavam forum sa mnogo poruka...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 25 Okt 2024
  • Poruke: 12

@babaroga

Jesu li Ruski mobilizacijski resursi isrpljeni? Ili su skoro pa netaknuti?
—Prijatelju, da Rusi mogu i hoće da mobilisu ljude, uradili bi to u Martu 2022 godine odmah. Ne mogu jer bi to stvorilo unutrašnje probleme koje zapad samo čeka !

Kolko jos ukri mogu da mobilisu? Sta im je preostalo? Ili su blizu dna kace?
—Nisu ni blizu, imaju još najbolje godine za mobilizaciju 18-25, plus još koji milion matoraca!

DA li ce se zapad uskoro suociti sa odlukom da mora da salje svoju vojsku kad ukri ostanu bez popune?
—Prethodni odgovor!

Ako hoce, sta ce uraditi? Koliko ce slati? I odakle?
—Prethodni odgovor!

Ko moze vise poslati? NATO, ili Koreja? Koliko NATO moze poslati? I hoce li to biti dovoljno?
—Koreja može vise naravno, plus to su strašni borci, fanatici. To stoji!
Ameri će onda da pojačaju opremu i modernije naoružanje, nažalost. Nije im prvi put u istoriji. Ne podcjenjuj Amere!

I ako ne posalju, moze li Ukrajina da nastavi rat? Ili je to kraj?
—Daleko od kraja. Živi bili pa vidjeli. Uključice se Južna Koreja sa svojom tehnologijom i ogromnim kapacitetima. Vidiš da jedva čekaju .

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2024
  • Poruke: 10

Nekoliko dana nisam pratio forum i sad vidim neka talasanja, valjda prouzrokovana sporim tempom na bojištima, ulaskom ili ne ulaskom korejskih vojnika i brojem oklopa. Lično mi je milo što nisam pogrešio u mom prvom pisanju na ovom cenjenom forumu, a što sad potvrđuju i neki forumaši koji imaju mnogo veći staž. Mi ovde iznosimo samo svoje mišljenje i stav, ili potvrđene činjenice sa fronta. Ostalo je puko nagađanje. Ne znamo ništa pouzdano niti o broju oklopa, niti ima li severno korejskih vojnika, niti o brojevima izbačenih iz stroja, o broju sada borbeno angažovanih, na obe strane, itd. Dakle, vrlo malo pouzdano znamo, a ovde se maše procentima i razlomcima, do detalja. Meni je teško da razumem ostrašćenost i nevaspitanje pojedinaca, bez obzira da li se obraćaju moderaciji ili članu foruma. Pojedinci su tvrdili pre par meseci, da Pokrovsk samo što nije, Selidovka je pala, posle toga, nema većih prepreka. Sad već to ne izgleda tako. Obe strane su na ivici snaga, što se tiče konvencionalnog rata, ono drugo i nije rat, nego smak celog sveta. Neće zapad prestati da pomaže Ukre, ići će na iznurivanje Rusije, raspad zemlje i slično, jer ne gubi ništa konkretno, osim štampanog novca. Rusi, kao i uvek kroz istoriju, plaćaju i mnogim životima. Niko ne zna kako će ovo završiti, ali slažem se, da ovo nije trebalo pocinjati, ako nisi znao kako završiti. Verujem da većina nas na ovom forumu navija, ružna reč za rat, ne znam saf pogodniju, za Ruše, ali moramo biti mnogo objektivniji, ako nećemo da se pretvorimo u jednu "srećnu TV", sa uglavnom "nesrećnim" gostima. Ako je off topic, brinite, ali vi koji moderirate, dovoljno ste mudri, da ovo može da bude korisno za forum.

offline
  • Pridružio: 03 Sep 2014
  • Poruke: 299

Da li je bilo još ovakvih vesti da srpske mine Ukrajincima ekplodiraju prevremeno?

[youtube]https://youtube.com/shorts/_blkt9ldUXI?si=gAg1RcW7ltnmOIc4[/youtube]

Naši MB 120mm ispaljuju mine na potez, a prikazani po stanju čini se da je trofejni. Sovjetski M1943 ima fiksnu udarnu iglu, možda samo to zaobilaze prikazanim "mehanizmom".

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2717

Dodje petak, happy hour, maligani u krvi i krece nasi vs njihovi.

Evo vam odgovor za ruske tenkove. "Ne znaju ni Rusi koliko imaju" jerbo niko nije vodio racuna 30 godina. Garantujem da nemau pojma ni koliko kalasnjikova imaju a ne bi me cudilo da ni njih nemaju dovoljno za neki opsti rat.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 454

Vidim, da je vikend malo poranio...Ajd, u zdravlje, do ponedeljka... Ziveli

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2641

Koridor ::Dodje petak, happy hour, maligani u krvi i krece nasi vs njihovi.

Evo vam odgovor za ruske tenkove. "Ne znaju ni Rusi koliko imaju" jerbo niko nije vodio racuna 30 godina. Garantujem da nemau pojma ni koliko kalasnjikova imaju a ne bi me cudilo da ni njih nemaju dovoljno za neki opsti rat.


jeste, bas je vojska kao institucija poznata po tome da ne vodi evidenciju svega i svacega.
narocito one, sto su u ratu.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2022
  • Poruke: 115

Pa nisu znali koliko unifomi imaju, recimo

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8914
  • Gde živiš: pecina stroga

Sevron specijalnih snaga Armije Sjeverne Koreje

Svaka slicnost sa originalom je slucajna


offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5579

babaroga ::

Ne moras sa mnom polemisati. Ali odgovori ovom covjeku na pitanja koja ti je postavio (i zbog kojih sam se ja umjesao u vasu raspravu o libeli). Da te podsjetim.

Ili je vama ispod casti da odgovorite na pitanja nas bez "naobrzbe"? Je li se time dokazuje strucnost, time da ne odgovaras na legitimna i osnovana pitanja.


Polemarchoi ::
Jel ti hoćeš da kažeš da Rusi nemaju mob. resursa ili šta tačno pojasni se? Ukrajinci stvarno imaju još vrlo ograničene mogućnosti mobilizacije. Preko 1.2 miliona su mobilisali.



@Babaroga

Zašto ja da odgovaram na pitanje koje sam ja postavio njemu? Dakle, ja sam njemu postavio to pitanje, jer je on taj koji je počeo o mobilizacijskim resursima. I na moje postavljeno pitanje njemu, on je odgovorio istim tim pitanjem meni.

Okrenuli ste igricu naopako. Života mi. Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 987 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 5 sakrivenih i 930 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amstel, Asparagus, bestguarder, Bojan85, bojankrstc, branko7, brundo65, ceman, Dannyboy, DavidA, Denaya, djdjurica, djuradj, Dorcolac, FileFinder, Ibar, ikan, Insan, ivan979, kokodakalo, Kubovac, Logic005, Mihajlo, milimoj, MiroslavD, mkukoleca, mrav pesadinac, MrNo, nikoladim, novator, oldtimer, pein, raykan, RJ, Romibrat, royst33, ruso, Shinobi, srbijaiznadsvega, Srle993, stegonosa, Tragač, Tvrtko I, uros, Valter071, vargas, vathra, voja64, Wrangler, zastavnik, Zeka-Buljubaša