Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2396

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 244

Zeka-Buljubaša ::

—- To jednostavno nije tačno! Pogledaj ovde i uporedi i izračunaj koliko možeš da kupiš paketa jaja, hljebova, mlijeka, za jednu platu u Kazanju.....


Fascinantno promasena tema, ja nisam taj koji je postavio Rusiju na 4. mjesto po GDP PPP, a ti i dalje nemas pojma sta to znaci.

Tu je i moja greska, kod objasnjavanja PPP ja sam navodio pljeskavicu (da izbjegnem diskusiju da je McDonalds otisao iz Rusije), to se inace zove "Big Mac index"...o ostalim tvojim tinejdzeskim besmislicama ....ni rijeci..

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 487

@Zeka-Buljubaša
Ne razumijem zašto bi uvukli u sukob Južnu Koreju ?!? Pa ona je već tu sa doniranjem opreme i novaca Ukrajini...Mislim da su oni mnogo pametniji i da im otvoreni sukob i rat sa Kimom ne bi trebao...Doduše ako SAD odluče drugačije, tako će i biti...

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 244

Kad sam vec tu, evo moj komentar na ostale aktuelne teme.

SK vojska u SVO:
Ne postoji ni teoretska mogucnost da bilo ko uvede zvanicne snage neke druge drzave u ovaj sukob.
Jednostano, nema potrebe za to. Razne vrste posmatraca, savjetnika, dobrovoljaca...su vec tu od pocetka...na obje strane....Kinezi, Iranci, S Koreja...itd
Ako neko zeli da ukljuci svoje regularne snage na terenu, i to je moguce...preko PMC opcije,kao sto je "zapad" uradio u Kursku.
Wagner je, na vrhuncu svoje moci imao oko 50000 boraca (koliko se sjecam), svoju artiljeriju i aviaciju.
To daje za pravo svim zemljama svijeta da formiraju svoj PMC, a Ukrajina moze da ih angazuje (Soros placa) a Bil Gates donira F35 sa pilotom (dobrovoljcem)

Pitanje je zasto se to nije desilo do sada?

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2419
  • Gde živiš: South of Heaven

amaterSRB ::


Пресложили ЕРО на куполи?

Nekim B3 jeste, nekima nije,neki imaju Štoru, neki ne. Uz B3 i '90-ice,vidi se i Terminator, znači ograničena konverzija teče dalje...

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 841
  • Gde živiš: United Kingdom

raykan ::Nije bas tako jednostavan slucaj sa poredjenjem GDP PPP kao sto na prvi pogled izgleda (iako sam veliki protivnik posmatranja samo GDP parametra). Samo u stanju rata moze da dodje do izrazaja ta Ruska premoc u industrijskoj proizvodnji, resursima, niskim troskovima proizvodnje, drugim recima GDP PPP. U miru, Nemacka i posebno Japan su dosta ispred Rusije, jer njihova proizvodnja ima mnogo vecu dodatu vrednost i samim tim profit.. Rusi slabo zaradjuju na svojim proizvodima, izuzev energenata su to sve proizvodi male dodatne vrednosti, ili opet naprednije proizvode pravi skoro iskljucivo za svoje trziste (oruzje).

Ovo o cemu ti pricas jeste dodana vrednost tj efikasnost, a PPP je sasvim druga prica.
Ti i Tvrtko pricate o razlicitim stvarima, tako da se moze reci da ste obadvojica, zavisno kako sta se gleda i u krivu i u pravu.

Denaya ::Rusi su odabrali ovakav način vodjenja SVO. Zašto je to tako oni najbolje znaju. Kad kažem Rusi, naravno da se odnosi na vlast i najviše vojne strukture.

Ako prihvatimo tezu da je ovo rat iscrpljivanja, onda sve ima smisla- kljuc uspeha je smanjiti sve moguce troskove i gubitke u odnosu na neprijatelja, a protivniku nanositi sto vise troskova/gubitaka do momenta kada je on ili bude nateran za pregovaracki stol ili dok bude toliko oslabljen da mu se zada zavrsni udarac.
Druga opcija koja bi bila brza i s manje ukupnih gubitaka i razaranja jeste angazovanje mnogo vecih resursa ukljucujuci i ljudske, no i to ima svojih mana- ekonomski bi bilo verovatno dosta skuplje, a moze i izazvati politicke nestabilnosti.

ovo sto gledamo je jos uvek proces degradiranja VSU, tj zauzimanje teritorija im nije primarni cilj, bar ne zasada, a pitanje je da li im je uopste cilj da zauzimaju mnogo veci teritorij od ovog sto sad kontrolisu- po mom misljenju nije- no nisam sasvim siguran.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 774 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 1 sakriven i 753 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ArchaBasha, bigfoot, bojank, ceman, CrazyDiablo, djordje92sm, draggan, Excalibur13, Grond, kybonacci, laki_bb, Leonov, mikki jons, milenko crazy north, pacika, Polemarchoi, repac, Rocky I, vrag81, Zeka-Buljubaša