Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

2398

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2024. komentari

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 179

milan47 ::Био и видео својим очима, и наш и њихов ТРЗ. Процедура је баш таква да иде линијски, дође тенк са ливаде и све се скида са њега и компоненте се шаљу посебно на ремонт. Оно што сам видео да их успорава јесте да немају комору за пескарење комплетног тенка него иде полако део по део. То ако су сада набавили онда им тај део иде доста брже, после тога тело и купола иду одвојено на фарбање и креће враћање компоненти назад.
Nešto ovako
youtube.com/watch?v=L2Uuw8FBn-s

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 34128



Кураховское направление:
Продвижение ВС РФ к западу от населенного пункта Победа
Kurahovski pravac
Napredak ruske vojske zapadno od naseljenog mesta Pobeda

https://t.me/boris_rozhin/142152

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1542

Zeka-Buljubaša ::
Pa šta im je cilj onda ? I koja je to dobit u odnosu na početak rata i ovolike ljudske i materijalne žrtve ??? Pogledaj mapu iz 2022…Koji je to strateški cilj ostvaren ? Kako zabraniti Ukrajini ovako naoruzanoj da udje u NATO , ono sto ne zauzmu ? Pokušavam da dobijem odgovor od poštovanih članova , jer ja ne mogu da dokučim…


Циљ им је био да се укри предају али су се зезнули.
И даље се надају да ће неким дилом,са трубом се рачунало али танко сад да заврше ово.
Али тешко да ће их мимоићи ова чаша,мораће да мобилишу милион или да позову пола милиона кимових и сиових па да узму Одесу и целу црноморску обалу укрима и уђу у Кијев а и то не гарантује да ће се укри предати.

Јер америма је довољно све западно од Дњепра да победе,ближе су Москви и контролишу Крим са ракетним штитом држе Москву у шаху а са хиперсоничним ракетама у шах-мату

offline
  • Pridružio: 17 Nov 2021
  • Poruke: 450

Prije ce nestat amerika i rusija nego da rusi dozvole da ih neko drzi u sah mat
poziciji.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 34128

Snimaki šturma na Šahtarsk
https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_4361604

online
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2551

SVEVID. ::
Јер америма је довољно све западно од Дњепра да победе,ближе су Москви и контролишу Крим са ракетним штитом држе Москву у шаху а са хиперсоничним ракетама у шах-мату


Каква тона глупости. Источна граница Летоније, чланице НАТО пакта је ближе Москви него Дњепар у Украјини. Румунија, Бугарска и Турска, чланице НАТО пакта су ближе Криму него Дњепар у Украјини Москви.

online
  • Leonov 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 500

"Rusi se zeznuli, propali, jadni su, nisu trebali ulaziti u to, Ameri su tu, drže ih u šahu."
Dopuštam i to gledanje i ako netko nešto vidi na ovaj način, a netko drugi na onaj, to je sve legitimno, tu smo da raspravljamo.

Naravno ništa ne garantira da će nešto uvijek uspjeti. "Mali zeleni" na Krimu su uspjeli, a 2022. je potpis bio jako blizu, ali eto izjalovilo se. Ništa nije zagarantirano. Za Rusiju ću se uskoro osvrnuti što su dobili, a što izgubili ovim ratom, ali znam da su Ukrajinci ispušili debelo. Trebali su potpisati i ostali bi bez Krima, a sve ostalo bi imali + autonomija Donbasa + smanjenje vojske te neutralnost. Mogli su u EU.
To po mom mišljenju nikada više neće dobiti, svaki sporazum će biti gori od ovoga, čak da jednom opet to isto dobiju u gubitku su zbog tolikih pogibija.

Rusi su naravno isto izgubili dosta ljudi, uzeli im novce (koji se doduše uvijek mogu vratiti - sve sa kamatama) drže im sankcije i ta famozna toliko spominjana Finska i Švedska u NATO. No vjerojatno kada se ovo bude završavalo i postigne dogovor, Krim će biti točka 1 tog dogovora i bit će ruski. Nema te Finske i Švedske u NATO koje su gore nego da Ameri i ono malo britanske mornarice bude u bazi na Krimu. Za Krim su se vodili ratovi, ako to osvojiš i u budućnosti bude tvoje, ne može nitko reći da si izgubio rat (možda nije vrhunska pobjeda, ali ako izađeš s priznatim Krimom iz nečega, izgubio nisi)
Dobio si cijelo Azovsko more, 20% (trenutno) najveće evropske države...

Međutim po meni najbitnija stvar je što se događa s BRICS-om i promjenama u svijetu. Prvo da se razumijemo, ništa ne ide preko noći (osim u Holivudu), ali da se pomiče (okreće) ipak se pomiče Smile
Pogledajte samo ovu fotku Alijeva i Pašinjina kad sjede jedan do drugoga i Putin im se 3 puta zahvalio što su pričali i razmijenili mišljenja.
https://x.com/DailyTurkic/status/1849695293039645143

Kina i Indija su taman prije samita u Kazanju definirale rješavanje svog pograničnog problema (čak sam negdje naletio da su i jedni i drugi počeli i vojsku pomalo povlačiti u toj regiji)

Ovdje je jako dobar članak i presjek šta se sve događalo u Kazanju na ekonomskom i političkom nivou te tko su novi kandidati i kako se zapad ponaša kao uvrijeđena mlada.
https://www.geopolitika.news/analize/tektonske-pro.....g-poretka/

U BRISC-u mi se čini da ima i dogovora i praštanja i razumijevanja, dok je zapad zglajzao/otišo' na kvasinu, više nema sivo samo crno-bijelo ili si uz mene ili protiv mene.

Po meni treba gledati širu sliku, a ne samo Finska u NATO, Rusi gubitnici, evo pogledajte što se sve događa s EU ekonomijom. Mislim neće niti to nikada puknuti do kraja, ali evo i kolega @vukovi jučer piše situaciju iz prvog lica. Tako da baš "ni u EU preduzeće, ne cveta cveće" pa se uvijek može naći rakurs iz kojega stvari izgledaju loše ili baš dobre.

Živi mi bili i još dugo godina se nadmudrivali ovdje na forumu. (dakle molio bih bez Sarmata i Minutemana)

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3774

yrraf ::


Što se tiče mobilizacionog potencijala Ukrajine, izjava da im je "ostalo najbolje 18-25" je potpuni promašaj. Nije mobilizaciona granica u Ukrajini postavljena tako kako jeste da bi se čuvalo "najbolje za kraj" nego zato što su te generacije potpuno obogaljene demografski. Broj rođenih u tim godištima je tri puta manji od ovih starijih koje sada mobilišu. Spuštanje granice za mobilizaciju ispod 25 značiće definitivnu demohrafsku smrt Ukrajine. Em su ti ljudi malobrojni em su mladi i još nosu ostavili potomstvo. To bi bilo gore nego da izgube rat. Bukvalno bi osudili naciju na nestanak.

Ovo je "potencijal za mobilizaciju Ukrajine":


Није се баш толико мање рађало. Та заокружена рупа постоји јер су та годишта највише побегла на почетку рата. У Украјини се у периоду 2000-2006. рађало у просеку око 400.000 беба годишње, са тенденцијом благог раста који је трајао до 2012. када су накратко пребацили 500.000. Крајем 80-их се рађало око 700.000. па следи драстични пад 90-их. Генерације рођене 90-их нису нарочито бројније од оних рођених после 2000. Правих крах креће после Мајдана, када се број рођених готово преполовио (на целој предратној територији). Наравно то ништа не мења у твојој тврдњи, осим ако не крене насилна мобилизација Украјинаца по НАТО земљама.

.

Иначе, по проценама за 2024. у оном што је остало од Украјине под контролом Кијева ће се родити око 170.000 беба. Ради размере у Србији се 1952. (6,7 милиона становника) родило 200.000 беба!!!

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6541

Citat:Vec rekoh, svabe ce celu industriju preseliti ili u aziju ili u ameriku...Bice vrlo zanimljvo.

Pa ne bih se baš složio u potpunosti sa konstatacijom.

Ne sjede oni baš besposleni i čekaju armagedon.
Otvaraju se i nove linije, radi se na razvoju, konkretno u automobilskoj industriji.Početkom godine Mahle počinje proizvodnju motora na vodonik.Bosch već godinama radi na razvoju istih...itd...
Vidim to svaki dan, svojim očima.
Da imaju problema, imaju ali da će se predati bez žestoke borbe, nem šanse.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 844
  • Gde živiš: United Kingdom

PrintZip ::Овај рат постаде к'о ирачко-ирански,грешна ми душа.

Рокају се балистичким, гађају се градови и индустрија, јуре мотоциклисти, људски таласи или мјасорубка на све стране, тенкови преко равног терена ко тепсија на изволите ПО средствима и минама, пичи мобилизација (и принудна и подстакнута парама за сиротињу), ударају се контре и бесмислени продори на противничку територију да би се нешто "урадило"


Rat za iscrpljivanje- a efekat je vec vidljiv, u ovom trenutku VSU je de facto izgubila ofanzivne kapacitete, i situacija im je polako ali sigurno sve gora.
Kao sto sam rekao prosle nedelje- ne verujem da VSU moze nastaviti vise od 2- eventualno 3 godine, a da ne dodje do totalnog kolapsa.
Potrebno im je neko cudo koje bi preokrenulo tok rata, no cuda se ne desavaju cesto.


Zeka-Buljubaša ::
—- Poštujem tvoj stav. Pa šta im je cilj onda ? I koja je to dobit u odnosu na početak rata i ovolike ljudske i materijalne žrtve ??? Pogledaj mapu iz 2022…Koji je to strateški cilj ostvaren ? Kako zabraniti Ukrajini ovako naoruzanoj da udje u NATO , ono sto ne zauzmu ? Pokušavam da dobijem odgovor od poštovanih članova , jer ja ne mogu da dokučim…


Cilj VVP-a (po mom misljenju) jeste da zavrsi ovo jednom za svagda, uzme ono sto mu je najpotrebnije, a to je u principu uzeo- strateski ono sto mu je najbitnije, veliki dio resursa i veci dio etnickih Rusa (da ih tako nazovem). Fizicki kontrolisati ostatak Ukrajine je de facto neisplativo na duze staze, sto se NATO tice, tu nisam siguran kako ce se prica zavrsiti no mislim da je sva ta prica o NATO planovima za napad ili komadanje Rusije vise propaganda, no realnost- za zastitu od NATO-a je potrebnija jaka drzava u demografskom i ekonomskom smislu, uz nuklearno i napredno naoruzanje- vise nego nesto vise teritorije.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 971 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 5 sakrivenih i 931 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., anta, Atomski čoban, babaroga, bladesu, Brana01, DPera, Draganeli, Frunze, goxin, HrcAk47, ILGromovnik, Još malo pa deda, Klecaviks, Kubovac, kybonacci, Leonov, Litostroton, lord sir giga, Nemanja.M, nikoladim, novator, oldtimer, pbg12345, raso76, RED4G-304, rodoljub, solic, vathra, Vlad000, Vlada1389, yrraf, ZetaMan, šumar bk2