Vojska Srbije - vežbe i aktivnosti

1050

Vojska Srbije - vežbe i aktivnosti

offline
  • Pridružio: 22 Mar 2014
  • Poruke: 3501
  • Gde živiš: Bog će suditi mojim neprijateljima,mi samo ugovaramo sastanak.

Veliki trosak za hranu??? 🙀



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1688

Faki-Valjevo ::Veliki trosak za hranu??? 🙀

Naravano da nije.
A njima oceigledno jeste, cim do sada nisu uveli nesto poput navedenog.

Mozda sam se pogresno izrazio, mislio sam da, kada ono da prostis se "dize borbena gotovost" i kada momci danima u KZB -u borave na terenu u patroli, izvidjanju, zasjedi sta vec sta da imaju nesto poput MRE.

Znam po sebi kako je jesti 5 dana zaledjene konzerve iskrvih tada kasiku o zaledjeni pasulj iz konzerve GUZ - Glavom U Zid



offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2179

Nije trosak u pitanju vec nezainteresovanost, rigidnost, nestrucnost... Sigurno se vise novca trosi na neke druge propuste. Ne moraju sve pakovati u fensi kesice sa fensi dodacima za paljenje vatre i slicnim kerefekama. Samo neka od domacih proizvodjaca za pocetak konfigurisu dve opcije po obroku. Kupovinom u bolje snabdevenom marketu se moze postici navedeno. Naravno, bilo bi pozeljno da neko iz struke sastavi spiskove pozeljnog i onda samo to konfigurasati i eto. Pa vremenom doradjivati. Sigurno mogu naci jednu pogodnu osobu sa medicinskog i dati joj dopunski projekat i spisak raspolozivih proizvoda domace industrije. Prvo se napravi procena potrebnog broja kalorija, zatim sastojaka okvirno i onda probere sa liste. Onda se pristupi prvo nabavci za testiranje i posle 2-3 meseca napravi presek. Za manje od pola godine bi se to moglo uraditi sa sve testiranjem i planirati nabavka za sledecu godinu.

offline
  • Pridružio: 25 Apr 2020
  • Poruke: 8

Zna li neko možda više vezano za prikaz naoružanja i vojne opreme za Sretenje? Bilo je rečeno da će biti prikaz u više gradova, ima nekih novih informacija?

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2012
  • Poruke: 372

Luka1998 ::Zna li neko možda više vezano za prikaz naoružanja i vojne opreme za Sretenje? Bilo je rečeno da će biti prikaz u više gradova, ima nekih novih informacija?
Koliko je meni poznato glavna manifestacija će biti u Nišu. Prilikom nedavnog prikaza naoružanja je bilo reči o tome, ali mi je u glavi samo ostalo da će centralna manifestacija biti u Nišu, i čini mi se da je spominjan Novi Sad i Beograd ali nisam siguran.

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 668

U utorak 06.02. je isprva jedna para Orlova letela iznad Kopaonika, pravac je bio otprilike od zapada ka istoku...

nakon 15ak minuta je 1 Orao proleteo direkt iznad bara "Jaram" odakle pocinje tanjiraca, bio je nagnut na desnu stranu i leteo je ka severu.

Oba prizora su bila lepa za videti, pogotovo ovaj drugi jer je leteo poprilicno nisko.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2009
  • Poruke: 144

SDO ili MRE se ne vidi kao Pancir i sl. A sta je sa strucnom radnom snagom u logistici? Elektricari, mehanicari, gradjevinci, stolari...
Najvise u VS skripi logistika a tu se najmanje ulaze. U ljude pre svega. Alate i opremu lako kupiti. I ruku na srce vidio sam neke pomake. Al ljudi fale.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1316

Наводно ће 1. маја Вучићу, поред предлога за војни рок, представити и пакет везан за увођење активне резерве, али и бенефиција за војна лица (предност при упису деце у обданишта, посебно бодовање за школе, предност при запошљавању супружника у јавни сектор, итд)

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1708


offline
  • Kos93  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 7339

https://www.mod.gov.rs/lat/20950/ucesce-ministarst.....rbije20950


13.02.2024.
Učešće Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u obeležavanju Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija obeležiće Sretenje – Dan državnosti Republike Srbije, koji se proslavlja u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i isti datum 1835. godine, kada je u Kragujevcu donet prvi moderni ustav Srbije.

Uoči praznika, u sredu, 14. februara pripadnici Garde Vojske Srbije, u 16 časova izvršiće počasnu artiljerijsku paljbu, na tri lokacije: sa Savske terase na Kalemegdanu, sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu i sa Niške tvrđave u Nišu.

Uporedo sa izvršenjem počasne paljbe biće upriličen defile plovila Rečne flotile u Beogradu, na plovidbenoj ruti od Savskog jezera do Pančevačkog mosta, i u Novom Sadu od Žeželjevog mosta do mosta Slobode.

U Domu Vojske Srbije u Nišu toga dana biće otvorena i izložba Vojnog muzeja povodom Dana državnosti pod nazivom „Srbija kroz vreme – 220 godina državnosti“, na kojoj će posetioci biti u prilici da vide eksponate koji su do sada retko izlagani, a koji svedoče o temeljima moderne srpske državnosti i spremnosti naroda i vojske da stečenu slobodu beskompromisno brani.

Povodom praznika, u Nišu će u sredu 14. februara sa početkom u 14 časova biti priređen prikaz naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, gde će posetioci moći da vide deo najsavremenijih sredstva naoružanja i vojne opreme kojima raspolaže Vojska Srbije.

Građani Srbije moći će da vide prelet avijacije nad Beogradom, Mladenovcem, Kragujevcem, Kruševcem, Nišom, Jagodinom, Požarevcem, Smederevom, Pančevom i Novim Sadom, a helikoptere će imati priliku da na nebu iznad svojih gradova vide stanovnici Kraljeva, Čačka, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Kruševca i Niša.

Na dan praznika, u četvrtak, 15. februara, sa početkom u 19.30 časova, Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije u okviru promenadnog defilea izvešće tradicionalne srpske marševe i kompozicije popularne muzike nastupajući sa Policijskim orkestrom Ministarstva unutrašnjih poslova Knez Mihailovom ulicom od Kalemegdana do Trga Republike u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovaće i u davanju vojnih počasti prilikom polaganja venca na grob Neznanom junaku na Avali, na centralnoj ceremoniji u Orašcu i državnoj ceremoniji na Oplencu, prilikom svečanog uručenja odlikovanja iz nadležnosti predsednika Republike, kao i na komemorativnim skupovima povodom Dana državnosti širom zemlje.

Proslava Dana državnosti Srbije, praznovanjem Sretenja – 15. februara, objedinjuje identitet države i vojske, čime se obnavlja najdublja povezanost u srpskoj državotvornoj tradiciji.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 778 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 4 sakrivenih i 734 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, Andrija357, Bane san, Bobrock1, Bojadin Strumski, bojank, brundo65, cvrle312, Darko8, darkojbn, djordje92sm, djuradj, Dorcolac, dragoljub11987, Excalibur13, Gibli, gomago, Istman, Ivica1102, ivica976, Japidson, kikisp, Koridor, Kubovac, m0nstrum_, mačković, mgolub, Mihajlo, mile23, Mitraljeta, nenooo, pacika, royst33, Stefan M, strelac07, theNedjeljko, Tragač, VJ, vobo, šumar bk2